Ники Стоилов печели The Best of Game Masters за втори път

June 21st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Саркис Топакбашян печели феноменални дартс плейофи

Саркис Топакбашян печели феноменални дартс плейофи

За тези от Вас, които не знаят – в Game Masters се играе дартс вече втори пореден сезон, а Плейофите в индивидуалната лига се проведоха още през средата на месец май. В общо 12 оспорвани кръга се включха 18 състезатели, но до финалната пресявка преди купите оцеляха само шест, а какво се случи там ще научите в следващите редове.

Надпреварата започна на ниво четвъртфинал в битка за влизане на двата полуфинала, където чакаха първите двама в Класирането от редовния сезон. В първата среща Любомир Върбанов (4 – 501) се изправи срещу Калин Кючуков (4 – 501) в среща без хендикап. И двамата започваха да свалят точките си от 501 в удължен формат 4 от 7 и както винаги направиха изключително оспорвана среща. До последно не се знаеше какво може да се случи в тази среща, но леко по-високите средни стойности на Върбанов наклониха везните в негова полза и след решаващ лег, той спечели правото да играе срещу лидера в Крайното Класиране Светломир Милославов, който го победи през миналия сезон в битка за бронзовия медал.

В другата среща падна първата изненада. Георги Горанов (4 – 501), който отсъства през по-голямата втора част на сезона се завърна в игра срещу шампиона от първи сезон Ивайло Черкезов (4 – 501). Оплакванията на Горанов, че не е играл отдавна и не е във форма не убедиха никого, особено след чекаут от 45, с който той излезе напред в резултата, а в последствие детронира и шампиона след 4:1 в своя полза. С това той продължи напред, печелейки правото да играе с втория от редовния сезон – Саркис Топакбашян.

Самите полуфинали не оправдаха очакванията, въпреки включването на двама състезатели от висок ранг срещу четворките, които спечелиха мачовете си. Саркис Топакбашян (5 – 551) игра солидно и отнесе доста бързо Георги Горанов (4 – 501) с категоричното 4:0. Същото се случи и в другата среща, където Светломир Милославов (6 – 601) се справи със същия резултат срещу Любомир Върбанов (4 – 501), но като за плейофи след два сезона игра, именно в този мач станахме свидетели на първия чекаут с измерение над 100 точки. Светломир Милославов постигна серия от 112 по пътия си към финала, постигайки средни стойности от 53.5 в срещата си срещу Върбанов.

За сметка на полуфиналите, последните две срещи за сезона надминаха всички очаквания. Ей така, отново като за плейофи, Георги Горанов (4 – 501) забоде втория чекаут над 100 в рамките само на няколко минути, след като рекордът бе поставен. Той постигна 106 в равностойно начало на мача си за бронзовите медали срещу Любомир Върбанов (4 – 501), но бързо изостана в новия формат за финалните две срещи – 5 от 9. Върбанов обърна нещата в своя полза и поведе с 4:2, но на свой ред Горанов не се впечатли и с методична игра успя да докара нещата до решаващ лег. Развоя на събитията повлия негативно на Върбанов и в крайна сметка мачът за бронзовите отличия завърши 5:4 в полза на Георги Горанов.

Финалът бе логичния завършек на сезона. Първият и вторият в крайното класиране, най-високите рангове в лигата, се изправиха един срещу друг. Светломир Милославов (6 – 601) завършил първи с 14 победи в 21 срещи и Саркис Топакбашян (5 – 551) завършил втори с 13 победи в 20 срещи няколко пъти завършиха при резултат 3:2 срещите си през сезона, като не изневериха и в този финален сблъсък. Милославов започна много силно и продължи със силната си игра от полуфинала, стряскайки опонента си с чекаут от 59, който доведе нещата до 3:0 в полза на бронзовия медалист от миналия сезон. Саркис не се притесни и успя да върне фрейм, след което се стигна и до фрапантен момент на плейофите. И двамата състезатели зациклиха на двойно едно и станаха автори на единствения лег в плейофите, в който нямаше чекаут. Саркис показа по-здрави нерви при дузпите, но загуби следващия лег и изглеждаше победен при резултат 2:4 в полза на Милославов. Все пак той не се отказа и получи криле след чекаут от 51. Средните му стойности в следващата партия бяха феноменални и Милославов дори не успя да стигне до стрела за излизане – 4:4 и решаващ лег на финала! В него също имаше един единствен играч – Топакбашян игра още по-силно и достигна до чекаут докато Милославов все още имаше 300 точки за изчистване. Най-накрая и той зацикли, пропускайки доста стрели за титлата, до толкова, че Милославов успя да достигне до 40 оставащи точки с две стрели в ръка. Първата попадна в чисто 20, а втората не порази двойно 10, което бе и последното му хвърляне в мача. Саркис се събра и успя да излезе, печелейки пореден драматичен мач срещу опонента си в решаващ фрейм и заслужено вдигайки титлата след 5:4 на финала.

Всички резултати от плейофите: ТУК

Крайно класиране: ТУК

Статистика от сезона: ТУК

Плейофите по дартс отбелязаха първите чекаути над 100 в Game Masters. Светломир Милославов (ляво) забоде 112 и спечели второ място, а Георги Горанов (дясно) отбеляза 106 за бронзовия медал. Ивайло Черкезов (среда ляво), който спечели предишната кампания връчи трофея на новия шампион Саркис Топакбашян (среда дясно)

Новият шампион Саркис Топакбашян вдигна купата заслужено след изключително силна игра в последните три лега на финала, с които обърна резултата до 5:4 в своя полза срещу първенеца от редовния сезон Светломир Милославов

Достойните участници в плейофите през този сезон позираха в “разочарована” поза пред камерата на Game Masters, но усмивките и доброто настроение съпътстваха както мачовете от сезона, така и заключителните срещи от плейофите. От ляво на дясно: Калин Кючуков, Ивайло Черкезов и Любомир Върбанов

Състезателите бяха наградени от бившия вече шампион Ивайло Черкезов, който стана автор на най-високата серия от 3 стрели през този сезон – сочни 160 точки. Голяма част от редовните участници не взеха участие на плейофите, но високите чекаути и точкови серии за белег на напредъкът отбелязан от участниците, а засилващият се интерес най-вероято ще продиктува и отборна, вместо индивидуална лига на есен за новия сезон. До тогава обаче има много време, през което можете да следите Game Masters TV за всичко най-ново от света на Game Masters, включително финала на плейофите в лигата по Билярд 8-ма Топка: