Ники Стоилов печели The Best of Game Masters за втори път

June 21st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Промени през новия сезон в Game Masters

Промени през новия сезон в Game Masters

Есента наближава, което може да значи само едно – чисто нов сезон в Game Masters. Кампанията под пореден номер 12 носи звучното име Road to Glory, а записването вече е официално открито. Както винаги можете да се запишете на бара в клуб STIX, които отново ще бъдат наши любезни домакини. Всичко, което трябва да направите е да съберете няколко приятели и да попълните формуляр за регистрация на отбор, с който да се включите в една от двете ни лиги:

Билярд 8-ма Топка, която ще се провежда всяка неделя с начален час 12:00 и първи кръг на 24-ти септември.

Power Ball, която ще се провежда всеки вторник с начален час 19:30 и първи кръг на 26-ти септември.

Записването продължава до 18:00 часа на 22-ри септември, а тези от Вас, които имат активни акаунти на www.gamemasters.eu могат да регистрират отборите си и онлайн.

Разбира се и този сезон няма да мине без няколко промени в правилата, повече информация за които можете да намерите в следващите редове.

Започваме с хендикап панела. За тези от Вас, които не са запознати с тази инстанция в Game Masters – ако не сте доволни от ранга на даден състезател, било то от Ваш или друг отбор, можете да отправите запитване към панела за промяна на този ранг и ако молбата Ви бъде уважена, то въпросният състезател ще изиграе минимум 4 мача с новия си ранг преди отново да бъде позволено на хендикап системата ни да модифицира въпросния ранг. Запитвания към панела могат да бъдат отправяни само от капитаните на отборите, а от този сезон броят им е увеличен на две. В случай, че запитване бъде одобрено, то капитанът/отборът получават право на ново такова. От този сезон обаче има ограничение, което позволява да бъде отправяно само по едно запитване на седмица. Освен това запитвания могат да бъдат правени до 4 седмици преди края на сезона. Запитване за промяна на ранга на даден състезател през последните 4 седмици може да бъде отправено само при положение, че рангът на този състезател е бил сменен от системата именно в рамките на тези четири седмици. Тези промени целят по-честото и свободно използване на панела с цел по-справедливи и точни рангове на участниците в лигите, които обаче да бъдат направени навременно, а не с цел заяждане или променяне на ранга на даден състезател точно преди плейофите.

Другата съществена и дългоочаквана промяна касае отлагането на срещи. Правилата и лимитите си остават същите, но наказателна точка за отлагане на среща ще бъде отбелязвана само на отбора виновен за отлагането на срещата, а не и на двата замесени отбора. Все пак, за да се случи това и ДВАТА отбора ще трябва да отбележат с текст в полето за Забележки и Коментари на листата си за резултати кой е виновен за отлагането на срещата и съответно и двата листа да бъдат подписани. Ако тези условия не са изпълнени, то наказателната точка за отлагане ще бъде записана и за двата отбора.

Имаме и две нови добавки към системата за бонус точки. Първото касае зачестилите липси на писане и въвеждане на резултати по време на плейофите. При положение, че бъде установена липса на попълване на листата за статистика в мач от плейофите и/или плик / лист не бъде върнат на бара в заведението след края на срещата, то отборът виновен за това ще започва следващия си сезон с отрицателни бонус точки. Отрицателна бонус точка ще бъде присъдена за всяка среща, която не е правилно попълнена в листата за статистика, а в случай, че отборът не запише повторно участие – санкцията ще важи и за всички други отбори, в които има минимум 3 състезатели от разпадналия се и провинил се отбор.

Другата промяна е в доста по-положителна насока. В Game Masters отдавна има промоция за предплащане на целия сезон за отбор. През тази кампания, отборите, които се възползват от това наше предложение ще получат допълнителна бонус точка в класирането. Предплащането ще спести и малка част от сумата за участие в сезона. Промоцията за лигата по Билярд 8-ма Топка е 280 лева, а тази в лигата по Power Ball е 210 лева. Сезонът и в двете лиги ще бъде с продължителност 12 седмици. Предплащането може да се случи и по време на първи кръг, просто трябва да ни предупредите предварително, за да Ви имаме в предвид. Свържете се с нас!

Последната промяна касае таксата дължима от отбори, които са започнали участието си в лига на Game Masters, но са се отказали от участие в последствие. До момента сумата дължима от отбора (и съответно поделена по равно между всички състезатели взели участие в поне една среща) бе всички такси от момента на отказване до края на сезона дължими от отбора. От сега нататък обаче тази сума ще бъде умножена по две, за да бъдат компенсирани и таксите, които трябва да бъдат събрани и от противниковите отбори, които също няма да изиграят срещите си до края на сезона.

За финал нека да напомним на всички, че промоцията за регистриране на нов отбор все още е в сила! Съберете отбор с поне 5-ма нови състезатели за лигите на Game Masters, които не са участвали до момента, помолете ги да Ви посочат като референция в листа си за регистрация и автоматично получавате 100 лева от нас при успешното завършване на сезона от този отбор. Не е нужно Вие да участвате в отбора, което значи, че можете да бъдете посочен като референция от повече от един отбор и съответно да получите по-голям бонус от 100 лева. От този сезон обаче, ако дори и един от отборите, които са Ви записали като референция се откаже, то губите право да получите всички бонуси за всички регистрирани от Вас отбори.

С това Ви пожелаваме приятна и спорна игра през новия сезон, а ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с нас!