Ники Стоилов печели The Best of Game Masters за втори път

June 21st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Пролет 2014 – Ready, Steady, GO!

Пролет 2014 – Ready, Steady, GO!

Датата 12-ти януари носи сантиментална стойност за лигите Game Masters. На 12.01.2013 бяха изиграни първите мачове от първия сезон в лига по Билярд 8-ма Топка, а точно година по-късно, цели 7 мача поставиха началото на 4-ти пореден сезон Пролет 2014, в който цели 22 отбора ще премерят сили в забавлението, в което се превърна Game Masters за краткото си съществуване. Цели 14 отбора се записаха в лигата по Билярд 8-ма Топка, а същевременно още 4 отбора ще се съревновават в лига по Action Snooker. В навечерието на началото на кръга един отбор отказа участие в лигата по тенис на маса, което отложи началото с една седмица, но по всичко изглежда, че и там ще се запишат общо още 4 отбора, с което семейството на Game Masters ще нарастне до над 130 активни състезатели във всички спортове – страхотна предпоставка за още един изключително оспорван сезон!

Ето какво се случи и през уикенда в отделните дисциплини:

 

Билярд 8-ма Топка

Три нови отбора се записаха в лигата по Билярд 8-ма Топка, някои от старите ни познайници вече се подвизават с ново име, но нека да започнем с шампионите от Tupan Techno, които започнаха четвърти пореден сезон и защитата на титлата си срещу Аматьорите – отборът, срещу който завършиха надпреварата миналия сезон.

Първи на масата за Tupan Techno застана Константин Клисурски, който не изигра нито една среща за отбора си миналия сезон. Той започна уверено и поведе с 1:0 срещу капитана Любомир Върбанов, който обаче бързо се окопити и успя да спечели мача в решаващ фрейм, с което изведе отбора си напред. Втори на масата за Аматьорите застана Васил Узунов, който обаче загуби с 0:2 от Петър Бончев, който се намира в доста добра форма. В последната среща за Tupan Techno на масата застана новото попълнение Николета Николова. Срещу нея се изправи Светослав Георгиев, който пропусна няколко добри шанса да се разпише в срещата и в крайна сметка шампионите започнаха сезона с победа с 2:1.

Това обаче се оказа недостатъчно за първото място. Един от новаците в лигата UltiMateS се изправи срещу Experian, които също добавиха цели три нови попълнения в състава си. В първата среща капитанът на UltiMateS Иван Иванов победи уверено с 3:0 Чудомир Пехливанов. Във втората среща Марио Вълчев се изправи срещу Александър Денев, като тук мачът достигна до решаващ фрейм, но Марио спечели и отборът му поведе с 2:0. Последната среща също бе между две нови лица в лигата, Габриел Сяров срещу Стоян Пеев от Experian, като и тук резултатът бе 3:0. Така новаците от UltiMates спечелиха с 3:0 и оглавиха еднолично временното класиране!

Отборът на вицешампионите пък реши да се подвизава в лигата по Action Snooker, но трима от състезателите се записаха и в лигата по билярд с новото име Predator. Жребият им отреди среща срещу Paradox – също наши стари познайници в лицето на Олигарсите, които завършиха трети през миналия сезон. И в двата отбора има доста нови попълнения, като домакините от Paradox започнаха с Димитър Андонов, който успя да победи Мариан Методиев с 4:0. Paradox продължиха с друго ново попълнение Александър Ненов, който обаче се натъкна на Бен Дваш и загуби без да спечели фрейм, с което резултатът бе изравнен. В последната среща Теодор Иванов се изправи срещу Виктор Илиев, като срещата достигна до последен решаващ фрейм. Теодор успя да го спечели, с което подпечата победата на Paradox и стана едва петия играч в лигите Game Masters, който успява да достигне максималния ранк 9!

Говорейки за ранк 9, играчът на миналия сезон Ченко Нгуен също започна успешно кампанията с отбора си Волтрон, като още в първата среща той успя да победи с 7:0 Христо Лишков – ново попълнение в отбор Химик. Волтрон продължиха уверено с Георги Аланджийски, която на два пъти игра по черна топка срещу Калоян Цветков, но в крайна сметка успя да спечели с 3:0. В последната среща капитанът на Волтрон Виктор Сарийски излезе срещу Панайот Пехливанов, но не успя да постигне чиста победа за отбора си, тъй като Панайот спечели последния решаващ фрейм и фиксира крайното 2:1.

Четвъртите от миналия сезон Double Trouble се изправиха срещу новаците от Action, чийто капитан обаче е Ивайло Христов – част от шампионския състав на Tupan Techno през миналия сезон, който реши да пробва късмета си с нов състав през този сезон. Срещата за Double Trouble започна Ева Мариновска, която обаче се натъкна на Андрей Спасов, който не й остави много шансове и изведе отбора си напред. Капитанът на Double Trouble излезе втори на масата срещу Димо Бояджиев, който не можа да се възползва от колебливата игра на съперника си, с което резултатът бе изравнен. В решаващата среща въпросният капитан Ивайло Христов се нагърби със задачата да играе срещу доста стабилно представящия се Николай Христов. Срещата логично достигна до последен решаващ фрейм, от който Ивайло излезе победител и донесе първата победа на отбора си.

Срещата между Ludus и Масе отбеляза още един интересен факт. Един от домакините ни в клуб Stix Чавдар Тодоров се присъедини към редиците на Ludus и веднага се забърка в една от най-интересните срещи от кръга срещу Дилян Тиклев. Двамата изиграха невероятна среща, която достигна до последен решаващ фрейм, който бе спечелен от Чавдар. В другата среща Богомил Николов загуби от новото попълнение на Масе Александър Цветанов, с което резултатът стана 1:1, а последната среща бе отложена за следващата седмица.

Третата среща и в последния сблъсък между Гринци и Сбирщина също бе отложена за следващата седмица. При тях Румен Маринов от Гринци започна срещата си срещу Явор Датовски за новаците от Сбирщина. В изключително интересен мач, двамата достигнаха до решаващ фрейм, който Явор спечели. Капитанът на Явор, Никола Есмеров застана втори на масата, но неговите сили достигнаха само за фрейм срещу Михаил Николаев и така срещата тук също завърши при резултат 1:1.

Новаците от UltiMateS станаха единственият отбор успял да запише чиста победа в първи кръг, с което те окопираха първото място във Временното Класиране. Сезонът ще продължи 13 седмици, за да може всеки два отбора да се срещнат точно по веднъж, като Кръг 2 предлага няколко доста интересни сблъсъка. Ето и всички резултати от Кръг 1:

Гринци 1-1 Сбирщина
Ludus 1-1 Масе
Double Trouble 1-2 Action
Paradox 2-1 Predator
UltiMateS 3-0 Experian
Tupan Techno 2-1 Аматьорите
Волтрон 2-1 Химик

Action Snooker

Лигата по Action Snooker предложи не по-малко емоции, въпреки че в нея участие записаха само 4 отбора. В първата среща отборът на Академията се изправи срещу група стари наши познайници подвизаващи се под името Партизаните. В първата среща Академията заложи на Виктор Илиев, който участва и в лигата по билярд с отбора на Predator, а срещу него се изправи Ченко Нгуен, играч на сезон Есен 2013 по Билярд 8-ма Топка. Ченко, който играе билярд с щека за снукър показа, че знае как да я използва и на зеленото сукно, печелейки срещата си с 3:0.

Втората среща се оказа изключително оспорвана като съперници в нея бяха Жана Митова за Академията и Николай Христов за Партизаните. Николай поведе, Жана го обърна, само за да достигнат до 2:2 и игра по черна топка в последния фрейм. В крайна сметка Ники Христов спечели и изведе отбора си напред с 2:0.

Последната среща бе истински титаничен сблъсък на републиканско ниво. Братислав Кръстев и Салим Отти, двама от най-добрите играчи в България, застанаха един срещу друг за втори път в лигите Game Masters. Първата среща бе спечелена от Салим именно на финала на предишния сезон по Action Snooker. Този път Салим отново се оказа от печелившата страна, побеждавайки с убедителното 3:0 за отрицателно време, с което отборът му Партизаните спечели цели 3 точки и изпрати Академията в дъното на класирането.

В другата среща вицешампионите по билярд KZL се изправиха срещу отбора на Ultra Blue. В първата среща за KZL на масата застана Спасиан Спасов – бронзов медалист от европейско първенство по билярд, а срещо него се изправи една от снукър надеждите на България и играч на сезон Пролет 2013 в лигите по Билярд 8-ма Топка – Теодор Чомовски. Тео набързо поведе с 2:0, но това не притесни Спасиан и в изключително оспорвана среща той успя да измъкне победа с 3:2.

Във втората среща Бен Дваш се изправи срещу Вергил Мавродиев от Ultra Blue. Хендикапът, който Бен получи се оказа недостатъчен пред стабилната игра на Вергил, който записа няколко добри точкови серии, най-високата от които със стойност 27. Крайното 3:0 направи резултата в мача 1:1, за да се стигне до шедьовъра на кръга.

В последната среща един от най-добрите играчи в лигата по билярд Мартин Станков се изправи срещу двукратния републикански шампион Георги Величков от отбора на Ultra Blue. Георги записа серии от 39 и 41 (най-висока до момента за сезона), за да вземе два фрейма на Мартин, но голямата преднина, с която играеше състезателят на KZL си каза думата и в крайна сметка той успя да се наложи над именития си съперник с 3:2, което донесе и крайната победа за отбора му.

Това отбеляза и началото на сезона в лигата по Action Snooker, като резултатите от Кръг 1 поставиха началото на Временното Класиране за сезона, в което те първа ще настъпват и нови промени. Серията на Георги Величков от 41 също е предпоставка за изключително интересен сезон, като напомняме, че върховото постижение до момента в лигите е на Салим Отти от сезон Пролет 2013 със стойност 42!

Следващият уикенд продължаваме с нова порция емоции и оспорвани срещи в лигите на Game Masters!