Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Game Masters XI: Garona

Game Masters XI: Garona

Честита Нова Година!

Нова година, нов късмет и нов сезон в лигите на Game Masters!

Регистрацията за новата кампания е вече отворена на бара в клуб STIX, където можете да попълните бланка с името и състава на отбора си. Записването онлайн на www.gamemasters.eu за хора с акаунти на сайта ни ще бъде открито следващата седмица, след приключването на плейофите в лигата по Power Ball.

Записването е открито отново за две лиги. Лигата по Билярд 8-ма Топка, която се провежда всяка неделя от 12:00 в STIX ще започне на 29-ти януари, а лигата по Power Ball запазва мястото си във вторник вечер от 19:30, като началото за нея ще бъде на 31-ви януари. Записването и за двете лиги е отворено до 18:00 часа, 27-ми януари!

През този сезон лигата по Билярд 8-ма Топка ще почива на 16-ти април, когато по всичко изглежда има празничен уикенд по-важен от билярдните мероприятия. Останалите дати, поне за сега, остават в уречените час и ден, както обикновено. За най-любопитните от Вас, следващите няколко реда обобщават и част от нововъведенията през предстоящия сезон.

 

Може би се чудите какво значи името на новата кампания – Garona. Това е новият модул на сайта ни www.gamemasters.eu, който следи представянето на всеки един състезател във всяка една среща и отбелязва всяка “съмнителна” проява. На базата на резултатите генерирани от модула, ранговете на играчи могат да бъдат автоматично променяни и дори заключвани, така че да не могат да минават под определена стойност. Например, състезател играе като Ранг 4 в мачовете си през сезона, но в мачовете си на ниво Плейофи винаги играе като Ранг 5 или 6 – в подобен случай Garona може да заключи ранга на този състезател, така че той никога да не може да падне под 5, без значение от резултатите му. Какво все пак значи “съмнителна” проява и кога ще бъдат взимани подобни мерки? Отговорът на този въпрос ще зависи до голяма степен от състезателите ветерани в лигата, които ще имат възможност да попълнят анкетни карти анализирайки резултатите генерирани от модула. Едно обаче е ясно – правилното попълване на листата за статистика ще бъде от още по-голямо значение, тъй като непопълването или грешното въвеждане на информация за даден състезател ще допринесе за маркирането му от Garona като представяне извън допустимите норми. Повече информация тепърва ще бъде налична, като можете да очаквате и видео с интересни материали по Game Masters TV.

Две нови правила ще бъдат въведени относно участието на нови състезатели в лигите.

Първото от тях касае началния ранг, с който всеки един нов състезател започва пътя си в лигите на Game Masters. Ако състезател повиши ранга си с две единици в рамките още на първия си сезон, рангът му може автоматично да бъде повишен от администрацията поне с още един пункт и съответно да бъде заключен за определен период от време, минимум за 4 срещи, които могат да се прехвърлят и в следващата кампания. Пример: играч стартира с Ранг 5 и само след една или две срещи достига до Ранг 7. По преценка на администрацията, рангът му ще бъде повишен на Ранг 8, или дори на Ранг 9, и ще бъде заключен за минимум 4 срещи. Това ще мотивира както самите състезатели, така и съотборниците им, сами да вземат максимално точно решение какъв да бъде първоначалния ранг на даден състезател, за да се избегнат ситуации, в които силни състезатели започват с нисък ранг.

Другото нововъведение цели да напомни за вече съществуващо правило – нови състезатели за лигите нямат право да участват в мачове на двойки докато не изиграят поне 4 индивидуални срещи. От този сезон нарушаването на това правило ще води директно до загуба на бонус точка за съответния кръг, в който това се е случило.

Специфична промяна в лигата по Билярд 8-ма Топка касае промяна в хендикапа на срещи, в които участват Ранг 9 и Ранг 6. Състезателят от Ранг 9 ще трябва да спечели 6 фрейма за крайна победа, вместо досегашните 7, а котата за състезателя от Ранг 6 си остава същата – 2 фрейма за крайна победа.

Специфична промяна в лигата по Power Ball касае броят бонус точки, който ще бъде получаван във всеки кръг, ако всички условия за това бъдат изпълнени. Досегашната една бонус точка ще се трансформира в цели 10 точки, които ще бъдат прибавяни към резултата на всеки един отбор към точките спечелени през кръга.

Очаквайте скоро допълнителна информация относно нови предстоящи турнири (и дисциплини!), благотворителен турнир организиран със съдействието на клуб STIX, промени в хендикап панела и нова инициатива по Game Masters TV, като за тях можете да следите www.gamemasters.eu или Facebook страницата ни.

До тогава, можете да се включите в гласуването по Game Masters TV за Удар на Сезона за изминалата кампания: