Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Power Ball: начало

Power Ball: начало

            В последната седмица на септември стартира надпреравата по Power Ball в обичайното си време – вторник вечерта от 19:30 в клуб STIX. Кръг 1 поднесе три интересни отборни битки, показали различни страни от билярдната игра. Сезонът е още в самото си начало, така че трудно могат да се направят някакви прогнози отсега.

            Китки и Патлаци започнаха победно шампионата, подобно на неделната надпревара, като се наложиха с 37-23 над Масе. Капитанът Любомир Върбанов (5-38) спечели в шест фрейма с 38-18 срещу Ивелина Пенкова (4-31). Началото бе оспорвано, но срещата бе решена в четвъртата част, завършила при категоричното 11-0. КиП затвърдиха преимуществото си след успеха с 65-40 на Николай Стоилов (8-65) над Камен Добрев (7-55). Двубоят продължи десет фрейма, повечето от които преминаха равностойно, но Стоилов успя да съхрани преднината от втората и четвъртата игра. Най-завързана бе битката при двойките, където Върбанов и Стоилов (7-55) отстъпиха с 47-55 пред Добрев и Чавански (7-55). И двата отбора имаха шансове за победата, като изходът от мача бе решен в последния десети фрейм и гостите завоюваха почетна победа.

            Славия бе разгромен с 18-42 от новосформирания отбор на KISS. Николай Иванов (5-38) загуби с 26-46 от Боян Нинов (6-46) и се видя амбицията на дебютантите за победа. Нинов имаше преимущество в повечето игри и особено във втората половина на мача набра сериозен аванс. Най-оспорвана се оказа втората среща, в която Мартин Савов (4-31) отстъпи пред Иван Минков (5-38). Савов имаше лека преднина преди шестия фрейм, в който бе разбит с 0-11 от своя съперник. Продължителен се оказа мачът на двойки, главно заради сериозния резултат, който трябваше да натрупат гостите. Първанов и Христов (8-65)  загубиха с 43-80 от Димитров и Киряков (9-80), които записаха няколко части с безапелационна доминация на масата. С успеха си „рокаджиите” оглавиха класирането по точкова разлика.

            Най-оспорван бе двубоят между сребърните медалисти Dynamite и GoT Team, завършил при резултат 24-36. Тереза Бисерина (3-25) загуби след 14-38 от Георги Иванов (5-38) и „играчите” поведоха в резултата. Иванов взе отличен аванс още в първата част, който впоследствие успя да увеличи. В най-интригуващата битка за вечерта Светломир Милославов (8-65)  се наложи с 65-52 над Борислав Босев (8-65). Дуелът продължи единадесет фрейма с разменено преимущество, преди Милославов да сложи точка на спора с убедителен финален завършек. Драмата бе в срещата по двойки, след като Горанов и Милославов  (9-80) бяха излъгани с 64-38 от Венков и Иванов (5-38) в мач с общо 18 (!) защитни удари. Срещата в карето бе равностойна и гостите успяха да използват предимството на хендикапа си.

            Трите мача от Кръг 1 на Power Ball подсказаха за вълнуващия сезон, който ни предстои да наблюдаваме. Пъзелът постепенно ще почне да се подрежда, а дербитата тепърва предстоят. Новите отбори се включиха с амбиция за силно представяне в първенството, а шампионът Side Spin тепърва ще се включи в надпреварата. Има слухове за записване и на осми отбор през идната седмица, така че единственото сигурно нещо е, че ни предстои нов оспорван вторник.