Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
The Best of Game Masters 2018

The Best of Game Masters 2018

Последният сезон на Game Masters завърши със супер-турнира The Best of Game Masters 2017. Станахме свидетели на невероятни срещи, повечето излъчени на живо по Game Masters TV, а финалът бе между защитаващия титлата си шампион от година по-рано Илиян Киряков и претендента Данаил Чавански. Какво се случи тогава можете да разберете ТУК.

Сега е време за нов сезон в Game Masters и, разбира се, за новия супер турнир, който ще се проведе в началото на лятото – The Best of Game Masters 2018!

Квалификациите през този сезон започват на 14-ти октомври, събота, като условията си остават същите като през миналия сезон – модифицирана схема на двойна елиминация, с точки за достигане до даден етап както следва: 50 – 40 – 25 – 20 – 15 – 10 – 5. Общо 16 квоти ще са налични за финалния разпределени така:

  • Шампионът от миналата година (Дани Чавански), в случай, че спечели поне 100 точки в квалификациите
  • 8-те победители в турнирите, но само в случай, че са събрали поне 125 точки в квалификациите
  • Играчът завършил на първо място в Ранглистата между квалификациите, без значение дали е спечелил турнир или не
  • 2-мата победители в Индивидуалната Ранглиста на всеки един от двата сезона по Билярд 8-ма Топка, които ще се изиграят до тогава
  • 2-мата състезатели завършили на второ място в същите тези две индивидуални ранглисти
  • Power Ball квота – победителят от квалификация измежду играчите на сезона в лигите по Power Ball изиграни до тогава

Най-интересна ще бъде последната квота през този сезон. Паралелно с квалификациите ще се организира още един турнир, в който обаче ще могат да се включат само състезатели с ранг по-нисък от 6. В тези квалификации ще важат правилата и хендикап системата за участие в лигите на Game Masters, като отделна ранглиста ще се води за 8-те такива турнира, които ще се изиграят до лятото. Победителят в тази ранглиста ще получи 16-тата квота за участие в TBOGM 2018. Таксата за участие в тези турнири ще бъде наполовина – 3 лева, а ако по време на сезона състезател участник в тези турнири достигне до ранг 6, то той може да поиска специално позволение от администрацията да продължи участието си в същите турнири с новия си ранг, но разбира се, молбата му може и да не бъде уважена.

Ново правило през този сезон касае класирането в индивидуалните ранглисти на тези две квалификации в случай на равни точки между състезатели. В подобни ситуации ще се гледа най-късната фаза, до която състезател е достигал по време на квалификациите (финал, полуфинал и тн.). В случай, че има равенство в тези фази ще се гледа втората, третата, четвъртата и тн. най-далечни фази, до които състезателят е достигал докато не бъде разрешено равенството. В случай, че статистиките и фазите на играчите са абсолютно еднакви ще се тегли жребий.

Във финалния турнир ще има четирима поставени състезатели както следва:
Поставен под номер 1: Шампионът от миналата година (ако се класира)
Поставен под номер 2: Победителят в индивидуалната ранглиста от квалификациите
Поставен под номер 3-4: Играчите на сезона в лигите по Билярд 8-ма Топка (тегли се жребий кой да е поставен на трето и кой на четвърто място)
Ако шампионът не се класира, номерата на поставените минават с едно надолу, а на четвърто място ще бъде поставен победителят от Power Ball квалификацията.

Записване за турнирите на място в клуб STIX в деня на турнира (клубът отваря в 10:00) или онлайн за състезатели на Game Masters с активен акаунт на www.gamemasters.eu

Официален спонсор на турнирите The Best of Game Masters за пореден път ще бъде фирма Реал Билярд ЕООД, а организацията ще се извършва със съдействието на нашите партньори от Български Младежки Форум.