Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Китки и Патлаци на върха след два кръга

Китки и Патлаци на върха след два кръга

В първия ден от месец октомври се проведе вторият кръг от вече доста завързаната лига по Билярд 8-ма Топка. Подобно на предходния и Кръг 2 предложи разнообразие от резултати по билярдните маси. Всичко това доведе до редица промени във Временното Класиране.

            Dark Side загуби с 1-3 от Химик и ще продължи да търси първата си победа за новия сезон. Георги Чомовски (9) претърпя поражение с 1-5 от Илиян Киряков (9), въпреки че успя да вземе първия фрейм. Киряков отново показа защо е сред водещите играчи в билярдната зала и спечели пет поредни игри, извличайки максимално добре преимуществото си в отделните части. Виктор Сарийски (7) остъпи след 3-3 пред Калоян Цветков (5) и „химиците” удвоиха преднината си в отборния сблъсък. Съперниците си размениха по една грешка в първите фреймове и след това равностойния ход на срещата бе от полза за ползващия хендикап-предимството Калоян Цветков. Момчетата от тъмната страна намалиха, след като Александрос Сотиропулос (3) измъкна успех с 2-2 пред Георги Матеев (4). Сотиропулос водеше играта и дори грешката в третия фрейм не му попречи да вземе успеха. В мача на двойки балканският дует  Илиев и Сотиропулос отстъпи с 1-4 пред химическата комбинация Есмеров-Цветков (6). Опонентите си размениха по една игра, но след това „химиците” взеха три поредни фрейма.

            Top Spin води с 3-0 на #Датебиеслап, като мачът трябва да бъде доигран. Димитър Петровски (5) даде победен тласък на своя отбор, като се наложи с 3-2 над Александър Венков (5). Двубоят бе оспорван в началото, но Петровски успя да обърне нещата в своя полза. Домакините в тази среща набраха преднина, като Андрей Изранцев (7) се наложи с 5-1 над Веселин Аладжов (5). Изранцев спечели първите четири игри и дори грешката в петия фрейм не повлия негативно върху играта му и той затвори мача в следващата част. Най-убедителната победа за „топспинърите” бе в мача на двойки, в който Изранцев и Колев (8) надделяха с 5-0 над Дюлгеров и Венков (5). Домакините имаха сериозно превъзходство, а в последния фрейм победата дойде след грешка на дебютантите.

            Славия и Side Spin сътвориха поредното равенство за новия сезон, след като направиха вълнуващ мач. Славистите започнаха мощно с победа 6-1 на капитана си Николай Христов (9) над Радостин Герчев (8). Двамата играчи си размениха по един фрейм преди Христов да наложи тотална доминация на зеленото сукно. „Въртящите” се изравниха резултата след драматична битка, в която Александър Първанов (6) отстъпи с 3-4 пред Борислав Ризов (6). Победата се приближаваше ту към едната, ту към другата страна, но в крайна сметка отиде при по-настоятелния Ризов. Мартин Савов (4) записа успех с 3-0 над Pablo Armas (3), като не му остави много шансове. Савов затвори срещата сравнително бързо и отново даде преднина на своя отбор. Равенството дойде след мача на двойки, като Първанов и Славчев (5) загубиха с 1-4 от Златков и Ризов (6). Гостите водеха играта в повечето фреймове (с изключение на четвъртия) и с победата си донесоха равенството.

            Китки и Патлаци станаха новите водачи във Временното Класиране, след като разгромиха с 4-0 Solid Gamblers. Десислава Божилова (4) надделя с 2-1 над Крис Тролио в един от най-равностойните и непредсказуеми мачове от началото на сезона. Битката бе изключително равностойна, но Божилова удържа натиска на гостите. Палмата за най-зрелищен мач отиде в Лига 3Б отиде пак в същия адресат, като Любомир Върбанов измъкна успеха с 4-3 над  Ивайло Денев (6). „Китките” дадоха своите изстрели в началото и в късната вечер бяха гладни за победа. Антон Добрев (5) се наложи с 3-1 над Радослав Рангелов (5) и вече бе ясно, че победата отива в ръцете на КиП. Чистият успех стана факт след успеха на Върбанов и Божилова (5) с 3-1 над Самарджиев и Денев (7). Домакините поведоха с 2-0, а изгубената трета част не повлия на изхода на двубоя и те оставиха капо своя съперник.

            Аматьорите и Гринци не можаха да се победят и продължат с водещия си ход. Истинско билярдно зрелище бе демонстрирано на първия мач в който Стоян Стоянов (7)  надделя трудно с 5-4 над Стоян Павлов (7). Срещата бе равностойна и нито един съперниците не се предаде до последната топка на полето. Саркис Топакбашян (6) отстъпи  пред капитана Румен Маринов (7) в също толкова равностоен мач и Аматьорите увеличиха преднината си. В решаващия момент капитанът Иван Минков (5) измъкна победа с 3-1 над Петър Илиев (4). Минков взе първите два фрейма и успя бързо да затвори мача. Срещата на двойки донесе и равенството в резултата, като Минков и Топакбашян (6) отстъпиха бързо пред напора на гостите Маринов и Илиев (6). „Веселяците” показаха здрави нерви и изтръгнаха важната победа за тях.

            В последната среща за Кръг 2  Tupan Techno загуби с 1-3 от Suicide Squad и отиде в долната половина на таблицата. Двубоят започна добре за „отряда”, като Петър Бончев (4) отстъпи с 1-2 от Ивайло Василев (4). Бончев поведе, но фаул във втория фрейм спря устрема му. След епична деветфреймова битка Светломир Милославов (9) загуби с 4-5 от Георги Горанов (9). Горанов спечели първите четири части, но след това съперникът му изравни и се стигна до решителния девети фрейм. Димитър Петров (6) изгуби след 3-3 от Александър Несторов (5) и така след три изстрадани успеха гостите си осигуриха победата. При дуетите ТТ взеха почетна победа, след като Петров и Бончев (5) надделяха с 3-1 над Динев и Йорданов (6). Двойката на „тъпанджиите” взе първите два фрейма и не позволи изненади след това.

 

            Така отмина Кръг 2, който за пореден път показа високото ниво на аматьорския билярд. Отборът на Китки и Патлаци се озова на върха във Временното Класиране и ще опита да запази тази си позиция. В следващия Кръг 3 програмата предвижда няколко завързани мача. С интерес ще проследим срещите Suicide SquadTop Spin, СлавияDark Side и разбира се, Side SpinКитки и Патлаци. Първенството е още в началната си фаза, но става все по-зрелищно и оспорвано.