Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
KISS увеличава преднината си на върха в лигата по Power Ball

KISS увеличава преднината си на върха в лигата по Power Ball

            В хладната октомврийска вечер любителите на билярдната игра се приютиха в топлата зала на клуб STIX. Те бяха сгорещени от интересно състезание. Участниците в шампионата по Power Ball вече са осем след присъединяването на Ветераните. Напълно нормално за тази фаза се стигна до размествания във Временното Класиране.

          Масе отстъпи драматично с 29-31 пред новаците Ветераните, които постигнаха дебютната си победа. В първия епизод на битката Костадин Георгиев (5-38) загуби с 25-38 от Георги Куков (5-38). Началото на мача бе равностойно, но в последните два фрейма Куков наложи своето превъзходство. Данаил Чавански (7-55) върна домакините в играта, след като победи с убедителното 55-25 Николай Алгафари (6-46). Чавански започна убедително и с изключение на катастрофално загубения шести фрейм, доминираше на зеленото сукно. Развръзката бе равносилна на истински трилър, след като една точка лиши Масе от победа. Добрев и Чавански (7-55) загубиха с 54-46 от Алгафари и Куков (6-46) след вълнуващ мач в десет фрейма на разменено превъзходство. До последно изходът от двубоя бе неясен, но късметът бе на страната на новаците. 

            Сребърният медалист Dynamite надделя с 34-26 над Славия и постигна първата си победа. Отборната битка започна добре за „белите“, след като Щони Томов (4-31) отстъпи с 27-47 пред Александър Първанов (6-46).  Първанов имаше предимство в повечето от фреймовете и логично пръв стигна до необходимия му сбор от точки, избягвайки ловко от капана на хендикапа. Последва един от най-невероятните дуели, който направо взриви масите и остана в аналите на Game Masters. В битка между капитаните на двата отбора Георги Горанов (9-80) надделя с 80-77 над Николай Христов (9-80)  в двубой, продължил шестнадесет фрейма. Титаничният сблъсък предложи кажи-речи всичко от билярдната игра, като Горанов направи 11 защитни удара. Все пак решаваща отново се оказа битката по двойки, в която динамитеното дуо Светломир Милославов / Петър Анастасов (7-55) се наложи с 57-26 над Първанов и Савов (5-38). Домакините имаха предимство по време на срещата, но трябваше да се пазят от хендикапа на славистите, за да запишат победата си.

            GoT Team регистрира първата си загуба след 27 на 33 от Китки и Патлаци, който продължава да се представя добре на два фронта. Оспорваното начало противопостави двама равностойни състезатели като Ивайло Бонев (5-38) отстъпи драматично с 37-38 от Ивайло Черкезов (5-38). След осем фрейма все пак представителя на КиП изстреля последния изстрел. Александър Венков (5-38) загуби с 18-31 от Десислава Божилова (4-31), която не му позволи да разгърне своите възможности. Нежното острие на гостите имаше преимущество в повечето части на мача и сравнително бързо затвори срещата в своя полза. «Играчите» се реваншираха в битката на двойки, но това не се оказа достатъчно. Михов и Босев (8-65) бяха убедителни след 66-25 над Палмов и Черкезов (6-46), като в две от частите постигнаха категоричен резултат.

            KISS продължава да оглавява Временното Класиране, след като постигна най-сериозната победа в кръга с 38-22 над шампионите от Side Spin. Капитанът Симеон Димитров (9-80) се наложи с 82-49 над Никола Колев (9-80) въпреки лошия старт на мача. След това Димитров почти не допусна сривове и имаше контрол върху случващото се на масата. «Въртящите» запазиха шансове след загубата на Денислав Георгиев (5-38) с 26-38 от Никола Клинкачев (5-38). Силното начало и завършек допринесоха за победата на Клинкачев. «Рокаджиите» подпечатаха победата си с успех на двойки, като Митев и Минков (5-38) се наложиха с 38-18 над Драганова и Клинкачев (5-38). Водачите в таблицата имаха преимущество през повечето части и с уверено темпо достигнаха до успеха.

            Кръг 2 не доведе до някакви размествания във Временното Класиране и отборите запазиха своите позиции. В началото на следващата седмица предстои Кръг 3 с нови четири интересни двубоя.  KISS ще защитава първото си място срещу Масе, а не бива да се пренебрегват и останалите срещи – СлавияGoT Team, ВетеранитеКитки и Патлаци и повторението на финала от миналия сезон Side SpinDynamite.

За Game Masters: Цветан Радулов