Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Side Spin и Аматьорите излизат на върха

Side Spin и Аматьорите излизат на върха

            Започналото първенство по Билярд 8-ма Топка още е в началото и остава в паметта със запомнящи се моменти. В края на първата октомврийска седмица участниците в шампионата отново се наредиха край билярдните маси. Кръг 3 вече е в историята, като от шест мача пет завършиха наравно. Това доведе до промени във Временното Класиране въпреки вълната от ремита.

            Side Spin постигна единствената победа в кръга убедително с 4-0, и то срещу временния водач Китки и Патлаци. Дидка Костадинова (3) победи в дамския дуел с 2-1 Десислава Божилова (4) и даде начало на победния ход. Деси Божилова взе първия фрейм, но след това позволи на съперничката си да направи обрат. Людмил Златков (6) удвои преднината, след като надделя в завързан двубой с 4-3 над Антон Добрев (6). Представителят на гостите започна добре, но последва извъртане и силна финална серия за капитана на „въртящите се“. Радостин Герчев (8) подсигури победата на домакините с успех 5-2 над Николай Стоилов (8). Герчев имаше предимство в по-голямата част от времето и не позволи да бъде изненадан. Мачът на двойките даде категоричната победа на Side Spin, като Златков и Ризов (6) победиха с 4-1 Черкезов и Божилова (5). КиП-дуото взе първия фрейм, но в следващите четири противниците им показаха по-голяма прецизност.

            Suicide Squad и Top Spin не успяха да се победят въпреки желанието и от двете страни. Топ отборът започна с бърза и убедителна победа, като Александър Несторов (5) загуби с 0-3 от Димитър Петровски (5). Петровски стигна до блицпобеда, не оставяйки някакви особени шансове на Несторов. Горан Йорданов (6) изравни след категорична победа с 4-0 над Мартина Драганова (4). Йорданов беше убедителен през цялото време и никак не бе склонен на кавалерство към отсрещната страна.  Денис Маздрашки (8) изведе «отряда» напред, след като «здра» с 5-1 в типичния си стил Георги Панов (7). Маздрашки имаше превес в повечето фреймове и не позволи на противника да разгърне своите възможности. «Топспиновете» все пак стигнаха поне до ремито след мача по двойки, в който Василев и Йорданов (5) отстъпиха с 2-5 от Панов и Папазов (7). Битката на масата бе сериозна, но гостите взеха победата в три поредни фрейма.

            В неделния следобед Химик и Аматьори не се победиха в едно от най-старите дербита в Game Masters, като предложиха атрактивен мач. «Химиците» започнаха по-добре и Георги Матеев (4) бързо приключи след 3-0 над Катерина Манолова (3). Матеев съумя да спечели трите фрейма в този блицмач. Доста по-интересен се оказа следващия двубой, в който Калоян Цветков (5) измъкна победата след 3-3 с Радослав Атанасов. Играчът на Аматьорите взе първите три фрейма, но негови грешки пратиха победата при Цветков. Голямо значение за крайния изход оказа развоят на срещата между Николай Антонов (8) и Саркис Топакбашян (6). Антонов бе на крачка от успеха, но след 4-3 победата отиде в неговия съперник. При двойките «химическото съединение» Цветков и Антонов (7) отстъпи с 1-4 пред Минков и Атанасов (6). Мачът започна по-добре за аматьорското дуо и те успяха да приключат сравнително бързо срещата.

            Славия и Dark Side завършиха наравно и не излъчиха победител в битката между светлата и тъмната страна. Двубоят тръгна по-добре за «белите» и те поведоха след победа с 3-1 на Мартин Савов (4) над Александрос Сотиропулос (3). Савов имаше предимство и успя да се предпази от хендикапа на съперника си. Последва зрелищна билярдна схватка между Николай Иванов (6) и Виктор Сарийски (7). Мачът завърши 4-4, като играта вървеше фрейм за фрейм и това бе от полза на Иванов. „Момчетата от тъмната страна” намалиха, след като Николай Христов (9) отстъпи с 2-4 пред Андрей Гинин (8). Гинин взе първите три фрейма и това наклони везните в негова полза. Равенството бе оформено в срещата на двойки, в която Първанов и Савов (5) претърпяха загуба с 0-4 от Илиев и Кемилев (6). Дуетът на гостите бе безапелационен и изкова точката за своя отбор.

            Solid Gamblers и Tupan Techno сътвориха поредното (но не последно) равенство в кръга. Всички мачове бяха „на кантар” още от първата среща, в която Мартин Сребчев (6) надделя с 3-2 над мощния Петър Анастасов (8). Съперниците си размениха по два фрейма, което бе от полза за Сребчев и той затвори мача в петата част. Ивайло Денев   (6) загуби с 1-2 от Ивелина Пенкова и така резултатът в отборната битка бе изравнен. Денев спечели първия фрейм, но съперничката му бе по-концентрирана и спечели следващите две игри. Последва нов успех за „комарджиите” с 3-2, като Стоян Пеев (5) се наложи над Ивайло Боджаков (5). Опонентите си размениха по два фрейма и в решителната част Пеев извади последния коз. Битката в карето бе не по-малко оспорвана като комарджийското дуо Самарджиев-Денев (7) отстъпи с 3-4 пред смесената двойка на ТТ Светломир Милославов-Пенкова (6). Преимуществото на масата отиваше ту на едната, ту на другата страна, но гостите първи събраха необходимия им точков актив.

            Гринци и #Датебиеслап прилкючиха списъка с равенствата за изминалия кръг. Така новаците спечелиха първите си точки на зеленото сукно. Куриозно „веселяците” поведоха след два спечелени двубоя с по 2-2. Анемари Авгерину (4) измъкна 2-2 от Веселин Аладжов (5) въпреки лошото начало на мача. Състезателят на гостите поведе с два фрейма, но след това Авгерину стигна до необходимите му два фрейма. Различна по развитие, но близка по характер бе срещата между Васил Павлов (4) и Тони Андреев (5), която завърши по същия начин. Представителят на домакините спечели първия и четвъртия фрейм и това се оказа достатъчно. Стоян Павлов-Машината (7) загуби с 0-6 от Симеон Димитров (9) и новаците се върнаха в играта. Димитров взе предимство от началото и стигна до чистата победа. Решителен се оказа сблъсъкът на двойки, в който Стоян Павлов и Авгерину (6) отстъпиха с 1-2 пред Дунгьов и Аладжов (4). Мачът бе равностоен и гостите се възползваха от своя хендикап.

 

            След изиграването на Кръг 3 вече имаме нов водач (даже два) във Временното Класиране, а Китки и Патлаци се смъкна на четвъртата позиция. Разликите между отборите са малки и лесно могат да бъдат стопени. В Кръг 4 Аматьорите се изправят срещу Славия, а Китки и Патлаци ще пробва да се върне на победния път срещу Dark Side. Очакват ни няколко интересни двубоя в лицето на Tupan TechnoSide Spin, Top SpinГринци и Suicide SquadSolid Gamblers. Първенството става все по-непредсказуемо, а амбициите за челото идват от разнопосочни страни.