Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Suicide Squad се доближава на точка от върха

Suicide Squad се доближава на точка от върха

            Сезонът на равенствата отново се изяви с пълна силна с изиграването на Кръг 8  от надпреварата по Билярд 8-ма Топка. Битките по отделните маси бяха изключителни завързани и с неясен изход до последния момент. Четири от шестте двубоя завършиха наравно, а двата челника запазиха позициите си във Временното Класиране.

            Top Spin записа победа над Славия след 3-0, като мачът ще трябва да се доиграе. Капитанката Мартина Драганова (4) поведе своя екипаж, като измъкна успех с 2-1 над Панайот Славев (4) в оспорвана битка. Съперниците си размениха по един фрейм, преди Драганова да триумфира в решителния трети. Никола Колев (8) удвои преднината на «топотбора», след като се наложи с 4-2 над Андрей Груев (9). Любопитно бе, че Груев спечели повече точки в шестте части, но това не му помогна особено. Крайната победа бе факт след убедителен успех на Йоан Папазов (7) с 5-1 над Георги Аланджийски (6). Опонентите спечелиха по една игра в началото, но със серия от четири поредни фрейма Папазов не остави съмнения в крайния изход от срещата.

         Suicide Squad надделя с 3-1 #Датебиеслап и го остави без победа на дъното на класирането. Новаците започнаха добре, като в първия мач Александър Несторов (5) бе излъган с 1-3 от Христо Дюлгеров (5). В равностоен мач Дюлгеров се оказа по-прецизен в решаващите за отделните части моменти. Капитанът Ивайло Василев (4) изравни резултата, като категорично се наложи с 3-0 над Даниел Дунгьов (3). Василев показа спокойствие в своята игра и завърши мача си по възможно най-бързия начин.  Обратът в отборния резултат бе факт, след като Горан Йорданов (6) надделя с 4-1 над Тони Андреев (4). Йорданов владееше положението с изключение на грешката в третия фрейм, но после избегна хендикапа. Победата бе подпечатана в битката по двойки, в която Маздрашки и Йорданов (7) спечелиха с 5-2 над Димитров и Дунгьов (7). Двете двойки си размениха по два фрейма, но следващите три поредни игри бяха за домакините.

            Идва ред на поредица от равенства. В едно от тях Solid Gamblers и Аматьорите не можаха да се победят, след което двата тима в комплект се изкачиха до третото място. Срещата започна по-силно за гостите, а в първия мач Мартин Сребчев (6) загуби с 1-5 от Стоян Стоянов (7). Стоянов водеше играта през по-голямата част от времето и сравнително бързо постигна необходимите му фреймове. В карето «комарджийското дуо» Самарджиев и Денев (7) бяха оставени «капо» след 0-5 от Стоянов и Топакбашян (7). Аматьорският дует бе категоричен на игралната маса и удвои преднината на своя отбор. Радослав Рангелов (4) съхрани шансовете на домакините, след като измъкна победа с 2-1 над Саркис Топакбашян (6). Равностойната среща бе в плюс на ползващия хендикапа Рангелов, който пръв стигна до необходимите фреймове. Равенството бе оформено с блицпобеда на Стоян Пеев (5) над Елица Делийска (4). Пеев спечели 3-0 и донесе ценни точки за тима си.

            Наравно в интригуващо дерби завършиха и съставите на Гринци и Tupan Techno. В първата среща Васил Павлов (4) отстъпи с 1-2 пред Ивелина Пенкова (3). Въпреки грешката в първия фрейм Пенкова прояви самообладание и успя да затвори мача в своя полза, с което се утвърди на върха в Индивидуалната Ранглиста. «Веселяшката компания» изравни след успех на предводителя си Румен Маринов (6) с 4-1 над Петър Анастасов (7). Маринов влезе по-добре в мача и не позволи противника му да разгърне силите си на игралното поле. Анемари Авгерину (4) загуби с 1-3 от Ивайло Боджаков (5) и гостите отново се сдобиха с преднина. Боджаков взе преднина от два фрейма и не позволи да бъде осъществен обрат. След победа при двойките домакините стигнаха до ремито в отборната среща, като Маринов и Илиев (5) се наложиха с 3-1 над Боджаков и Светломир Милославов (7). След първончалната размяна на фреймове гринчаните успяха да затворят срещата в своя полза, а това бе шесто равенството за ТТ-тима.

            Side Spin запази третата си позиция след равенството с отбора на Dark Side. Людмил Златков (6) отстъпи с 3-4 пред Петър Илиев (6) в драматична битка. Противниците размениха по три фрейма и по пет защитни удара, а в последната седма игра представителят на гостите триумфира. «Момчетата от тъмната страна» удвоиха, като Дидка Костадинова (5) отстъпи с 0-2 пред Алекандрос Сотиропулос (4). Играчът на гостите успя да стигне до бърза победа за сравнително кратко време. Борислав Ризов (6) намали след 3-3 с Георги Чомовски (8). В мача на двойки Герчев и Ризов (7) не оставиха съмнения в своето превъзходство скед 5-0 над Чомовски и Сотиропулос (6). «Обръщачите» влязоха по-добре в срещата и не изпуснаха инициативата през цялото й време.

            Без победител остана и взривоопасното дерби между Химик и Китки и Патлаци. «Химиците» избухнаха в началото с отличен резултат – Илиян Киряков (9) разгроми с 6-0 Петър Станев (7). Киряков безапелационно взе и шестте фрейма с голяма преднина. Следващият мач бе много по-оспорван и Никола Есмеров (6) измъкна 4-3 от Любомир Върбанов (6). И двамата съперници имаха шанс за победа, но в края Есмеров бе по-настоятелен. «Патлаците» намалиха след 2-2 между Александър Василев (5) и нежното оръжие на гостите Десислава Божилова (4). На Василев му трябваше още една игра, но след двете спечелени части допусна изравняване във фреймовото съотношение, което бе фатално за него. В четворката «химическото» дуо отстъпи пред «каубойското», като Матеев и Георгиев (4) загубиха с 1-3 от смесената двойка на КиП Върбанов-Божилова (3). Четвъртият фрейм се оказа решаващ, а с победата в мача гостите измъкнаха бойко реми.

            Кръг 8 бе поредното доказателство за силно оспорвания шампионат тази есен. Разликите във Временното класиране са доста малки – десет отбора са разположени в рамките на четири точки, като шест от тях заемат третото място. В приближаващия Кръг 9 Tupan Techno излиза срещу водачите от Химик в най-старото дерби в Game Masters, вторият Suicide Squad се изправя срещу един от преследвачите си – веселата дружина на Гринци. Предстоят и няколко сблъсъка между отборите насъбрани на късо разстояние един от друг в таблицата: Dark SideTop Spin, Китки и ПатлациСлавия, АматьоритеSide Spin.

Докато чакаме неделята, можете да се позабавлявате с обзорите ни по Game Masters TV, където страстите се вихрят на няколко езика:

За Game Masters: Цветар Радулов