Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Китки и Патлаци превзе върха в лигата по Power Ball

Китки и Патлаци превзе върха в лигата по Power Ball

           Сезонът в лигата по билярд 9-та топка Power Ball вече навлезе във втората си половина с изиграването на Кръг 8. Постигнати бяха две убедителни победи, а един мач трябва да се доиграе. Всичко това неминуемо доведе до размествания във Временното Класиране

            KISS отстъпи с 22-38 и пропусна възможността да се изкачи на първото място в таблицата. Иван Минков (5-38) отстъпи драматично с 35-31 пред Мартин Савов (4-31) и така славистите поведоха. В завързаната среща Савов имаше предимство на хендикапа и то му донесе победата. В следващия мач Симеон Димитров (9-80) загуби с 27-81 от Николай Христов (9-80). Христов доминираше на игралната маса и спечели пет от фреймовете с двуцифрен резултат. В мача на двойки «рокаджийският дует» Митев-Минков (5-38) измъкна успеха с 38-40 от Иванов и Първанов (6-46), но това не промени крайния изход от двубоя. Силите бяха равностойни и домакините първи стигнаха до необходимия брой точки.

            Масе се наложи с 35-25 над Китки и Патлаци в най-оспорваната среща за вечерта и запази четвъртото си място. Супер-шампионът на Game Masters Данаил Чавански (8-65) надделя с 65-31 над Румен Палмов (7-55) и поведе своя отбор към успеха. Със силна серия Чавански направи преднина и постепенно увеличаваше аванса си. Ивелина Пенкова (3-25) удвои резултата в полза на домакините след успех с 25-38 над Ивайло Черкезов (6-46).  Въпреки лошото начало Пенкова се върна в мача и се възползва от своя хендикап. При двойките Добрев и Чавански (8-65) загубиха с 47-55 от Върбанов и Палмов (7-55) и КиП все пак се сдобиха с победа. Решителен се оказа седмият фрейм, спечелен категорично от гостите.

            GoT Team бе разгромен с 19-41 от Dynamite, който записа най-убедителната победа за вечерта. Георги Иванов (6-46) се наложи с 46-24 над Тереза Бисерина (3-25) и с това се изчерпиха добрите моменти за «играчите». Иванов бе на косъм да изпусне успеха, след като съперничката му беше само на точка от позитивен за нея резултат и пропусна мачбол, но в крайна сметка успехът остана за него. Александър Венков (5-38) претърпя поражение с 14-65 от Светломир Милославов (8-65) и «динамитът» отново избухна. Милославов натрупа необходимия брой точки, след като спечели всеки един от осемте изиграни фрейма и дори успя да запише игра на щека. В мача на двойки Босев и Венков (6-46) загубиха с 28-80 от Горанов и Милославов (9-80). Динамитеното дуо започна взривно и бомбардираше ефектно и ефективно джобовете на масата, с което подпечата убедителния си успех.

            Ветераните губят със 17-23 от Side Spin, като мачът трябва да се доиграе. Николай Алгафари (9-80) претърпя неуспех с 44-80 от Йонуц Григоров (9-80) в мач, продължил четиринадесет фрейма. Григоров не започна по най-добрия начин, но постепенно опитимизира играта си и спечели. Георги Куков (6-46) върна шансовете на своя отбор, след като победи с 46-24 Мартина Драганова (4-31). Повечето части бяха равностойни, но в петия фрейм Куков направи сериозна разлика. «Обръщачите» ще направят всичко възможно, за да си върнат първото място.

            Кръг 8 запази статуквото между основните играчи, както и неизвестността в шампионата. Временното Класиране засега има нов водач в лицето на Китки и Патлаци. В приближаващия се Кръг 9 Side Spin ще се изправи срещу KISS в спор за челото, а Славия излиза в дерби с Dynamite. Не бива да се пропускат и срещите Китки и ПатлациGoT Team, както и ВетеранитеМасе.

До тогава, както винаги можете да се усведомите за най-интересните моменти в другата лига, гледайки Game Masters TV:

За Game Masters: Цветан Радулов