Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Химик и Suicide Squad вдигат залозите преди директния сблъсък по между си

Химик и Suicide Squad вдигат залозите преди директния сблъсък по между си

            Малко преди мимолетния първи сняг отмина и поредният, Кръг 9 от шампионата по Билярд 8-ма Топка. Кръгът ще запомни с това, че половината мачове останаха за доиграване. Естествено, неминуеми бяха разместванията във Временното Класиране, които не засегнаха върха и дъното.

            Suicide Squad постигна най-убедителния успех в неделния следобед след 4-0 над Гринци. Георги Горанов (9) поведе отряда към победата след 6-1 над Румен Маринов (6). Горанов записа четири поредни победни фрейма и след това успешно затвори мача. Александър Синадински (4) удвои преднината на домакините след 2-1 над Любомир Евтимов (6). Първият фрейм бе за представителя на гостите, но после Синадински направи обрат и приключи скоропостижно срещата. Капитанът Ивайло Василев (5) осигури победата на своя отбор след 3-0 над Данаил Станчев (5). В блицсреща Василев съумя да постигне бърз успех и да запази свежи сили за мача на двойки. При дуетите формацията на отряда Василев и Йорданов (6) се наложи с 4-3 над Маринов и Евтимов (6). Това бе и най-оспорваният сблъсък в тази отборна среща, но в крайна сметка „отрядът” записа чиста победа.

            Аматьорите отстъпиха с 1-3 на Side Spin, който продължава да се движи близо до челото. В битка за върха на Индивидуалната Ранглиста Стоян Стоянов (7) загуби с 2-5 от Михалис Василиу (8) в първата среща от спора между двата тима. Василиу започна силно, последва кратък срив, от който играчът на обръщачите успя бързо да излезе и да постигне пет победи в също толкова изиграни мача. В дамски дуел Катерина Масларска (3) се наложи с 2-1 над Дидка Костадинова (4). Масларска загуби първата част, но след това успя да обърне хода на срещата. „Обръщачите” поведоха отново, като Иван Минков (6) бе надигран с 1-4 от Борислав Ризов (6). Ризов имаше превес по време на мача и успя да си осигури победа след равномерна игра. Гостите стигнаха до крайния успех след победа в мача по двойки, където Минков и Стоянов (7) загубиха с 2-4 от Клинкачев и Ризов (6). Двойката на гостуващия тим бе по-съсредоточена и успя да противодейства на аматьорския дует.

            Китки и Патлаци загуби с 1-3 от Славия, а мачът бе доигран допълнително в делнично време. Мачът започна с категорична победа за славистите, след като Любомир Върбанов (6) загуби  0-6 от Николай Христов (9). Играчът на гостите наложи доминацията си на масата от началните минути на срещата. Във втория двубой Антон Добрев (6) също не успя да спечели след 3-3 с Мартин Савов (5). Савов използва предимството на хендикапа и пръв набра необходимите фреймове. В мача на двойки КиП комбината Стоилов-Станев (7)  върна надеждите на своя тим след убедителното 5-0 срещу Иванов и Савов (5). „Патлаците” имаха пълен контол върху масата и „разстреляха” своя противник с точните си удари. Това обаче не се оказа достатъчно, защото Иван Черкезов (5) загуби с 0-3 от Николай Иванов (5). С премерена игра Иванов успя да сложи точка на спора по възможно най-краткия начин.

            Tupan Techno записа поражение, след като губи с 0-3 от Химик в мач за доиграване. Най-старото дерби в Game Masters тръгне зле за ТТ-та, като в първия мач Светломир Милославов (8) загуби с 1-5 от Иван Михов (8). Милославов спечели първия фрейм, но след оспорвана битка Михов взе следващите пет с помощта на известна доза късмет. Тереза Бисерова (3) също претърпя поражение с 1-3 от Георги Матеев (4). Матеев имаше изявен превес, като се изключи грешката, коствала му третия фрейм. Изходът от мача стана ясен, след като Димитър Петров (6) отстъпи с 2-5 от Николай Антонов (8). Петров имаше шанс да върне своя отбор в мача, след като взе първите две части и му трябваше фрейм за победата. Съперникът му обаче стегна играта си и спечели пет поредни игри, с което остави Double T да се надява само на точка в доиграването на двойките.

            В друга среща, която трябва да бъде доиграна, Dark Side губи с 1-2 от Top Spin. Началото бе повече от драматично, след като Виктор Сарийски (6) изтърва победата след 3-3 над Лъчезар Арсов (5). Сарийски взе първите три части и бе на фрейм от успеха, но пропиля аванса и допусна костващо му победата изравняване. Последва удвояване на преднината след загубата на Александрос Сотиропопулос (4) с 1-2 от Мартина Драганова (4). Грешката на Сотиропопулос в първия фрейм след фаул по черната топка предначерта изхода от двубоя. Сарийски и Сотиропопулос (5) измъкнаха победата след 2-4 от Изранцев и Папазов (5). Двамата представители на ”тъмната страна” спечелиха първия и последния фрейм, гарантирайки си успеха.

            Кръгът нямаше да е същият без поредното равенство на игралната маса. #Датебиеслап и Solid Gamblers не излъчиха победител. Новаците почнаха трудно и Даниел Дунгьов (3) загуби с 0-4 от Стоян Пеев (5). Въпреки, че двамата съперници вкараха еднакъв брой топки, Пеев бе прецизен във всеки един фрейм и остави „капо” опонента си, с което също излезе на първо място в Индивидуалната Ранглиста. Домакините изравниха след победа на Александър Венков (4) с 2-1 над Тоше Павлов (4) в оспорван дуел. Павлов взе първата част, но след това Венков обърна мача в своя полза. Христо Дюлгеров (6) изведе новаците напред в резултата след 3-1 над Александър Самарджиев (8). Мачът бе равностоен, но Дюлгеров успя да вземе успеха въпреки загубения първи фрейм. Равенството бе факт след разиграването в карето, като Дюлгеров и Венков (5)отстъпиха с 0-3 пред „комарджийското дуо” Пеев-Павлов (5). Гостите реализираха своето предимство и така стигнаха до ценната точка.

 

            Кръг 9 отново бе показателен за оспорвания шампионат през този сезон. Два отбора си поделят първото място във Временното Класиране, а разликата между третия и десетия е едва пет точки. Предстои Кръг 10, чакан с голям интерес от фенове и участници. В директен сблъсък за първото място се изправят отборите на Химик и Suicide Squad – временните водачи за момента. Solid Gamblers излиза за победа срещу Гринци, а шампионът Славия е изправя срещу Tupan Techno. Не бива да се пропускат двубоите Dark SideАматьорите и Top SpinКитки и Патлаци.

Интересни моменти от кръга съвсем скоро по Game Masters TV, където можете да наваксате с видеата от миналата седмица:

За Game Masters: Цветан Радулов