Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
KISS се завръща на върха

KISS се завръща на върха

             За пореден път във вторник вечер любителите на билярда се събраха под знака на шампионата Power Ball. Кръг 9 от надпреварата по 9-а топка поднесе разнообразни емоции, а равносметката е два оспорвани двубоя и две убедителни победи. Временното Класиране бе пренаредено почти изцяло с изключение на последното място, което обаче също вече е под въпрос.

            В здрав билярден сблъсък Китки и Патлаци отстъпи с 27-33 пред GoT Team и сдаде първото място. Ивайло Черкезов (5-38) загуби с 28-38 от съименника си Ивайло Бонев (5-38). Решаващ се оказа четвъртия фрейм, спечелен категорично от Бонев. „Играчите” увеличиха преднината след втората среща, в която Румен Палмов (7-55) отстъпи след 41-55 пред Борислав Босев (7). Мачът продължи десет фрейма при разменено превъзходство, но състезателят на гостите пръв стигна до необходимите му точки. КиП съкратиха разликата след победа в срещата по двойки, която обаче не се оказа достатъчна за победа или равенство. Стоилов и Палмов (8-65) се наложиха с 66-34 над Василев и Михов (7-55), като имаха сериозно изразено превъзходство.

             Side Spin загуби с 24-36 от KISS и „рокаджиите” поеха водачеството във Временното Класиране. Людмил Златков (7-55) не успя да се противопостави на Денис Маздрашки (8-65) и регистрира загуба с 28-65. Маздрашки „дръпна” напред още в началото и постепенно натрупваше аванса си.  Никола Клинкачев (6-46) претърпя поражение с 30-46 пред Денислав Георгиев (6-46) и везните се наклониха към състава на гостите. Георгиев постепенно съумя да натрупа броят точки, нужен му за победа и насочи своите усилия към мача по двойки. Там смесеният дует на „обръщачите” Златков и Драганова (6-46) се наложи с 46-31 над Георгиев и Митев (6-46). Въпреки трудното начало двойката на домакините овладя инициатива и взе успеха в битката.

            Славия се наложи убедително с 43-17 над Dynamite и се приближи до челната тройка. Николай Иванов (5-38) измъкна успех с 38-39 от Петър Анастасов (6-46). Оспорваният характер на срещата бе от полза за Иванов, като той нанесе своя удар в осмата част с шест поредни точки. Панайот Славев (6-46) бе убедителен в мача си с Щони Томов (4-31), спечелен с 46-20. Славев започна силно в началото и не позволи обрат в срещата. В мача на двойки Христов и Иванов (8-65) взеха победа с 65-67 над Горанов и Светломир Милославов (9-80). Двубоят продължи „фаталните” тринадесет фрейма, като славистите успяха да се задържат близо до своите съперници и първи набраха необходимия брой точки.

            Ветераните взеха победа с 48-12 над Масе, но и това не им помогна да се откъснат от последното място. За убедителния характер на успеха сериозна тежест имат двете служебни победи. Ситуацията бе куриозна, тъй като в единствения изигран на билярдната маса мач Георги Куков (6-46) загуби с 43-39 от Петър Илиев (5-38). Куков започне добре, но съперникът му успя да се закачи за него и да хлопне капана на хендикапа. Липсата на състезатели в отбора на Масе даде шанс на намиращите се на последно място Ветераните да запишат две служебни победи, с което се приближиха доста до отборите над тях.

            Така премина Кръг 9, който спомогна за заплитането на интригата. Непрекъсната смяна на местата във Временното Класиране съвсем не е приключила, както може да се съди от досегашното развитие. В края на ноември предстои Кръг 10 с нови четири интересни двубоя. В спор за по-предно място влизат GoT Team и Славия, а Масе застава на пътя на KISS. Dynamite излиза срещу Side Spin, а Китки и Патлаци ще търсят победа срещу Ветераните.

Както винаги Game Masters TV е на Ваше разположение, за да се осведомите за случващото се в другата лига с поредния обзор:

За Game Masters: Цветан Радулов