Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Химик еднолично на върха

Химик еднолично на върха

            В последната неделя на месец ноември се изигра Кръг 10 от шампионата по Билярд 8-ма Топка. До плейофите остават по-малко от 20 дни и надпреварата е навлязла в решителната си фаза. Временното Класиране отново бе сериозно пренаредено по всички точки на таблицата. Кръгът не мина и без неизменните равенства, а един мач остава да се доиграе.

             Top Spin отстъпи с 1-3 от Китки и Патлаци и пропусна добра възможност да се утвърди в челната тройка. Домакините стъпиха накриво още в първата среща, когато Мартина Драганова (4) загуби с 0-3 от Антон Добрев (5). Добрев имаше явно предимство и постигна победата по възможно най-бързия начин. „Патлаците” не пропуснаха да удвоят аванса си във втората индивидуална битка, в която Лъчезар Арсов (5) претърпя загуба с 2-4 от Любомир Върбанов (6).  Тук Върбанов успя да се измъкне от трудна ситуация след грешка в петия фрейм. Андрей Изранцев (8) отстъпи с 1-4 пред Николай Стоилов (7) и гостите си подсигуриха отборната победа. Съперниците си размениха по една игра, но следващите три фрейма бяха грабнати от Стоилов. В мача при дуетите смесената двойка на „топспиновете” Драганова-Изранцев (6) взе почетна победа след 4-3 над Стоилов и Добрев (4). Четиримата състезатели предложиха оспорван дуел, решен във финалния седми фрейм.

            Side Spin се наложи с 3-1 над #Датебиеслап след сериозно участие на чуждестранния си легион. Домакините започнаха силно, след като Михалис Василиу (8) записа убедителна победа с 6-1 над Веселин Аладжов (4). Василиу направи серия от четири поредни фрейма, а след това спокойно избегна заплаха от хендикапа. С това той се утвърди на върха в Индивидуалната Ранглиста и направи доста сериозна заявка за Играч на Сезона. Добрите моменти за „обръщачите” продължиха и Людмил Златков (6) отстъпи с 4-1 над Александър Венков (4). Съперниците си размениха по един фрейм, а след това под заплаха на хендикапа Златков спечели три поредни игри. Новаците намалиха, след като Пабло Армас (3) претърпя загуба с 0-3 от Тони Андреев (4). Андреев влезе по-добре в мача и успя да приключи срещата по сравнително бърз начин. Изходът в отборната битка бе решен след мача на двойки, при който Златков и Ризов (7) победиха с 5-1 Дунгьов и Венков (4). По подобие на други мачове домакините направиха серия от три фрейма и след това успяха да затворят мача.

             Dark Side постигна най-убедителната победа след 4-0 над Аматьорите. Стефан Кемилев (6) поведе воините на „тъмната страна” след 4-3 над Иван Минков (6). Срещата се реши в седмия фрейм, а въпреки повечето точки Минков загуби мача. Веселин Добринов (4) спечели блицуспех с 3-0 над Катерина Масларска (3). Добринов набра инерция от началото и бързо се наложи над своята противничка. Виктор Сарийски (6) измъкна победа с 4-3 от Стоян Стоянов (7) в оспорвана битка на билярдната маса. Съперниците си размениха по серии от три фрейма, а решаващият седми бе за Сарийски, което намали шансовете на Стоянов за покоряването на върха в Индивидуалната Ранглиста. Чистата победа бе оформена след мача на двойки, който също бе зареден с много интрига. Сарийски и Гинин (7) надделяха с 5-3 над Минков и Стоянов (7) в двубой с общо четиринадесет защитни удара.

             Химик води с 2-1 на Suicide Squad в супер-дербито на кръга, което трябва да се доиграе. Костадин Георгиев (4) загуби с 1-3 от Александър Синадински (5), който направи десет защитни удара. Опонентите си размениха по фрейм в началото, а Синадински взе следващите две игри със силна тактическа подготовка на масата. Александър Василев (5) изравни след 3-2 над съфамилника си Ивайло Василев (5). И двамата състезатели имаха шанс за победата, но представителят на „химиците” се поздрави с успеха. В мача на двойки „химическото дуо” Матеев и Георгиев (4) спечели драматична победа с 2-3 над Василев и Йорданов (5). Гостите взеха три игри и се нуждаеха само от фрейм за победата, но противниците се възползваха от хендикап-предимството си. Това даде голямо предимство на трикратните шампиони от Химик на върха на таблицата, тъй като още преди доиграването те имат точка преднина пред опонентите си, но също така и бонус точка в повече.

            Поредното равенство бе факт след срещата между  Solid Gamblers и Гринци. Ивайло Денев (6) загуби с 1-5 от Стоян Павлов (7) и гостите влязоха в мача с гръм и трясък. Денев спечели първата, но в следващите пет Павлов показа безапелационен билярд. Стоян Пеев (6) възстанови равенството след победа с 4-0 над Петър Илиев (4). Пеев бе по-прецизен във всеки един от фреймовете и си осигури чиста победа, като продължи да мачка съперниците си безмилостно през този сезон и се изравни на върха в Индивидуалната Ранглиста. Домакините поведоха след успеха на Мартин Сребчев (6) с 4-2 над Любомир Евтимов (6). Началото бе равностойно, като съперниците се движеха фрейм за фрейм, но след това Сребчев взе своето. В карето „комарджийското дуо” Пеев&Денев (6) отстъпи пред Павлов и Илиев (4). Срещата бе равностойна, но шумната компания в крайна сметка успя да стигне до ремито в отборната битка.

            Славия и Tupan Techno не излъчиха победител в дербито помежду им. Андрей Груев (9) се наложи с 6-3 над Светломир Милославов (8) и даде добър старт за „белите”. Всеки от съперниците имаше шанс да затвори двубоя в своя полза, но Груев пръв набра необходимите му фреймове след ключов пропуск на Милославов в последната партия. Мартин Савов (5) удвои аванса на славистите след 3-1 над Петър Бончев (4). Мачът и тук бе оспорван, като Савов показа отлична дефанзивна игра с 11 защитни удара. Панайот Славев (4) изгуби след 2-2 с Ивелина Пенкова (3) и „тъпанджиите” успяха да намалят. От решаващо значение бе грешката във втория фрейм, която помогна на Пенкова да се поздрави с успеха. До ремито се стигна след мача на двойки, в който Иванов и Савов (6) загубиха с 2-4 от ТТ-дуото Бончев и Светломир Милославов (6). Гостите надделяха над своите противнци, след като сътвориха много хубави моменти на билярдната маса.

            Така отмина последният кръг за ноемри и вече сме с едноличен водач във Временното Класиране в лицето на Химик. Кръг 10 отново не завърши с разплитане на интригата и дори я увеличи. В първата неделя на декември програмата на Кръг 11 ни предлага сблъсък в челото между Solid Gamblers и Химик, както и дербито Tupan Techno – Китки и Палтаци. Не са за пропускане мачовете Suicide SquadСлавия, Аматоьрите – Top Spin и ГринциSide Spin, а до Плейофите остават едва два кръга.

До тогава Game Masters TV остава един от начините да се забавлявате със случващото се в лигите ни:

За Game Masters: Цветан Радулов