Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Dynamite срази шампиона Side Spin в повторение на финала от миналия сезон

Dynamite срази шампиона Side Spin в повторение на финала от миналия сезон

            В снежната ноемврийска вечер почитателите на билярдната игра се приютиха в клуб STIX за изиграването на Кръг 10 от шампионата по Power Ball. Смяната на водачеството във Временното Класиране бе факт, а интригата през декември и януари ще бъде гореща, независимо от зимното време. Повечето изиграни срещи бяха равностойни, а само една бе спечелена с по-убедителен резултат.

            Dynamite се наложи с 43-17 над Side Spin и така се приближи до челната тройка. Ивайло Боджаков (4-31) се възползва от хендикапа си и взе успех след 32-65 с Никола Колев (9-80). Боджаков контрира опитите на съперника да се откъсне в резултата и пръв набра необходимия брой точки. Петър Бончев (4-31) увеличи преднината на билярдния „динамит” след като се наложи с 31-22 над Людмил Златков. Представителят на домакините почна силно и не даде възможност на своя опонент да разгърне възможностите си. Най-оспорваната бе обичайно срещата на двойки, в която Бончев и Светломир Милославов (6-46) измъкнаха на косъм успех с 48-37 от Златков и Мартина Драганова (5-38). Изходът от мача бе неясен до самия край, след като и двата отбора пропуснаха мач-боли, докато накрая „динамитът” взе трети успех и в отборната битка.

            Масе загуби с 24-36 от KISS, който оглави Временното Класиране. Началото бе повече от впечатляващо, супер-сблъсък между двамата последни шампиони в The Best of Game Masters, повторение на финала от тази година. Данаил Чавански (8-65) отстъпи с 64-80 пред Илиян Киряков (9-80) в петнадесетфреймов билярден трилър. И двамата състезатели имаха шанс за победата, като в края Киряков майсторски се измъкна от трудната ситуация и взе малък реванш за загубата си няколко месеца по-рано. Следващият двубой приключи доста по-бързо и категорично, като Петър Илиев (5-38) загуби с 14-40 от Иван Минков (5-38). Минков стартира силно и успя да приключи по бърз начин своя мач. В срещата на двойки Чавански и Илиев (7-55) се наложиха с 56-36 над Минков и Георгиев (6-46), но победата в отборната битка остана за „рокаджиите”. Домакините постепенно набраха преднина и не допуснаха да бъдат притиснати от противниковия хендикап.

            Още една среща в кръга завърши при резултат 24-36, като GoT Team претърпя поражение от Славия. „Играчите” започнаха добре, като Александър Василев (6-46) излъга с 46-50 Панайот Славев (7-55). Срещата бе равностойна, като Василев успя да навакса изоставането си в деветия фрейм. Ивайло Бонев (5-38) загуби с 21-46 от Николай Иванов (6-46) и така „славистите” възстановиха паритета в броя на победите. Иванов имаше предимство в повечето игри и постепенно увеличаваше разликата в точките. Крайният изход бе решен отново с драматична развръзка и отново в мача на двойки, в който Михов и Бонев (7-55) отстъпиха с 53-55 пред Иванов и Славев (7-55). Мачът премина при разменено превъзходство, като в края „белите” се оказаха по-прецизни.

            Китки и Патлаци се наложи с 34-26 над Ветераните, но въпреки това не успя да задържи първото място. В първата среща Любомир Върбанов (6-46) отстъпи с 35-55 от Николай Дунков след единадесет интересни фрейма (7-55). Дунков имаше предимство в повечето игри и логично стигна до успеха. Победите бяха изравнени, след като Ивайло Черкезов (5-38) се наложи трудно над Нестор Халачев (5-38). Срещата премина при разменено превъзходство и до последно изходът й не бе ясен. КиП си осигуриха крайната отборна победа в мача на двойки, в който Върбанов и Стоилов (7-55) се наложиха с 55-28 над Дунков и Халачев. „Каубоите” започнаха силно от началото на двубоя и го доведоха до успешен финал.

 

            Тенденцията за оспорван шампионат през тази есен се затвърди след изиграването на Кръг 10. Повечето отбори промениха позиции във Временното Класиране и явно въртележката ще продължи да се върти. Кръг 11 в началото на декември предлага на вниманието поредната доза билярдни зрелища, като в директен сблъсък се срещат претендентите за първото място KISS и Китки и Патлаци. Със сигурност ще окажат влияние върху развоя на надпреварата и двубоите МасеDynamite, Side SpinСлавия и ВетеранитеGoT Team.

До тогава, абонирайте се за Game Masters TV и разберете какво се случва в другата лига по Билярд 8-ма Топка, където плейофите наближават:

За Game Masters: Цветан Радулов