Гринци побеждава шампиона Fire Squad

October 11th, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Отборът на KISS отново на върха

Отборът на KISS отново на върха

            Надпреварата в лигата по Power Ball продължи с изиграването на Кръг 11 – първия декемврийски кръг. Временното Класиране отново бе пренаредено, а разликите остават много малки. Играните двубои бяха сериозно оспорвани, а един мач трябва да се доиграе.

            Масе се наложи с 35-25 над Dynamite, но въпреки победата си не можа да се изкачи в таблицата. Капитанът Камен Добрев (7-55) поведе своите след 55-41 над Петър Анастасов (6-46). Двубоят бе оспорван и изходът бе решен в деветия фрейм, след като Добрев успя да отбие опитити на своя съперник за обрат. Ивелина Пенкова (3-25) увеличи аванса на отбора си с победа 25-19 над Щони Томов (4-31). Въпреки лошото начало Пенкова успя да обърне хода на срещата и взе успеха след убедителна игра в четвъртия и петия фрейм. Най-драматична (както винаги) се оказа битката на двойки, в която Добрев-Грамчев (7-55) отстъпиха с 54-80 пред Горанов и Светломир Милославов (9-80). Домакините бяха на крачка от нова победа, но във «фаталния» тринадесети фрейм «динамитеното дуо» избегна хендикапа и финишира точно преди опонентите им да отбележат последната си точка в мача.

            В дербито за първото място KISS надделя с 36-24 над Китки и Патлаци и оглави Временното Класиране. Денис Маздрашки (8-65) даде преднина на «рокаджиите» след 65-32 над Петър Станев (6-46). Маздрашки отново демонстрира позната си игра и «сдра» пореден съперник. Боян Нинов (6-46) отстъпи с 42-32 от Десислава Божилова (4-31) и «патлаците» върнаха шансовете си за победа. Нежното оръжие на КиП успя да излъже своя съперник в последния възможен момент. Домакините стигнаха до успеха, след като в мача по двойки Митев и Нинов (6-46) измъкнаха победата с 48-50 от Стоилов и Палмов (8-65). Съперниците си размениха по няколко фрейма, което бе от полза за дуета на KISS.

            Ветераните отстъпиха с 26-34 пред GoT Team и остават на последното място в таблицата. В навечерието на именния си ден капитанът на «ветеранската» формация Николай Дунков (7-55) се поздрави с победа над Иван Михов (8-65) с 57-53. В оспорван сблъсък Дунков успя да се откъсне напред и пръв събра необходимия брой точки след няколко от типичните си атрактивни отигравания. Нестор Халачев (4-31) отстъпи с 21-56 пред Борислав Босев (7-55) и «играчите» се върнаха в мача. Силното начало на Босев му подсигури и успеха след седем фрейма, повечето от които спечелени от него. В мача по двойки Дунков и Халачев (6-46) останаха на няколко точки от победата след 42-38 от Бонев и Венков (5-38). Деветфреймовата билярдна драма бе налице, а гостите грабнаха своя шанс.

            Шампионът Side Spin води с 27-13 над Славия, а изходът от срещата още е неясен. Андрей Изранцев (8-65)  се наложи с 65-34 над Николай Иванов (6-46), като за това му бяха нужни цели единадесет фрейма. Той взе повечето части, като в някои от от тях надделя с убедителен резултат. При дуетите смесената двойка на «спинерите» Драганова-Изранцев (6-46) измъкна ценна победа с 46-58 над Христов и Иванов (8-65). Славистите тръгнаха силно, но техните съперници успяха да се закачат за тях и в крайна сметка записаха ценна победа преди доиграването.

            Интригата не намаля след изиграването на Кръг 11, като повечето отбори се движат в компактна група. KISS се утвърди на първото място във Временното Класиране и ще иска да го задържи преди плейофите. Кръг 12 предлага няколко оспорвани сблъсъка като GoT TeamSide Spin и СлавияМасе, а «черешката на тортата» е Китки и ПатлациDynamite.

До тогава Game Masters TV остава на Ваше разположение с интересни моменти от лигата по Билярд 8-ма Топка:

За Game Masters: Цветан Радулов