Гринци побеждава шампиона Fire Squad

October 11th, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Шампионът Славия на косъм от отпадане от плейофите

Шампионът Славия на косъм от отпадане от плейофите

               Изненадващият декемврийски сняг не попречи на почитателите на билярда да се съберат за последния Кръг 12 от надпреварата по Билярд 8-ма Топка. Повечето от водачите във Временното Класиране успяха да запазят своите места въпреки интригуващата битка в края. Равенствата не подминаха и този кръг, като бройката за сезона бе оформена на 32.

           В дербито на кръга Side Spin се наложи над Химик и попадна в челната тройка. „Спинърите” стартираха силно след категорична победа с 5-0 на Борислав Ризов (7) над Александър Василев (5). Ризов бе безупречен, а грешката на съперника му в третия фрейм окончателно наклони везните на негова страна. Радостин Герчев (8) удвои, след като се наложи с 4-1 над „химическия” ас Илиян Киряков (9). Герчев почна добре и не позволи на опитния си опонент да разгърне своите възможности и прибави нова победа в своята статистика, като с това направи и много голяма услуга на съотборника си Михалис Василиу в Индивидуалната Ранглиста, тъй като Киряков бе един от преследвачите му. Малко след това „Легионерът” Пабло Армас (3) отстъпи с 0-3 пред Костадин Георгиев (4) и „химиците” се върнаха в мача. Георгиев влезе по-добре мача и успя да го приключи за кратко време. Армас взе реванш почти веднага, след като в двойка с Герчев (6) надделя с 4-1 над Матеев и Георгиев (4). „Химическото съединение” спечели повече точки, но грешката в първия фрейм се оказа решаваща и помогна на добре защитаващите се символични домакини. Въпреки загубата, трикратните шампиони от Химик запазиха първото си място в Класирането и ще бъдат поставени под номер 1 в схемата на Плейофите идния уикенд.

            Най-драматичен бе мача на шампиона Славия, който отстъпи с 1-3 пред Solid Gamblers и завърши на последното място, даващо право на участие в горната фаза на Плейофите. След блицмач гостите поведоха, като Мартин Савов (5) отстъпи с 0-2 пред Радослав Рангелов (4). Рангелов тръгна рязко и не даде време на своя съперник да се опомни. Георги Аланджийски (6) претърпя поражение с 0-5 от Александър Самарджиев (8) и така „комарджиите” удвоиха преднината си. Самарджиев записа чиста победа, показвайки прецизност на игралната маса. Николай Иванов (6) загуби с 2-4 от Стоян Пеев (6) и гостите си гарантираха победата. Иванов се върна в мача след грешната стъпка в началото, но Пеев взе победата след серия от три спечелени игри, с което записа феноменален седми успех в осем изиграни мача и оглави Индивидуалната Ранглиста, измествайки Василиу, който обаче в крайна сметка се задоволи с второто място. Пеев успя да покори Индивидуалната Ранглиста за втори път в кариерата си и се присъедини към елитния клуб на Петър Бончев и съотборника си Александър Самарджиев, които са единствените състезатели с две титли Играч на Сезона. Междувременно шампионът Славия бе застрашен от погром, който можете да изхвърли отбора от горната част на Плейофите. Спасението минаваше през задължителна победа в мача на двойки, като с тази задача се нагърбиха Първанов и Савов (6). Сравнително трудно те се наложиха с 4-1 над Пеев и Крис Тролио (5). „Комарджийското” дуо взе първия фрейм, но „белите” отвориха с четири поредни части в тяхна полза и всички обърнаха поглед към съседната маса, където щеше да се реши съдбата на Славия.

 Там отборът на Аматьорите се изправи срещу #Датебиеслап, който твърдо заемаше последното място, но излезе мотивиран за почетна победа. Саркис Топакбашян (6) почна ударно и след 5-0 не даде особени шансове на Даниел Дунгьов (3). Представителят на Аматьорите действаше безкомпросно и скоростно сложи точка на спора. Радослав Атанасов (6) постигна почти идентична категорична победа след 4-0 над Веселин Аладжов (4). Атанасов тръгна устремно и скоро получи поздравления за успеха. Последва оспорван двубой на двойки, в който Топакбашян и  Атанасов (6) надделяха с 4-1 над Дунгьов и Венков (4). С това Аматьорите поведоха с 3:0, а победа в последната останала индивидуална среща щеше да им гарантира място в горната част на Плейофите за сметка на шампиона Славия. Драматичната среща бе между Иван Минков (5) и Александър Венков (4), като Минков повеждаше на два пъти, за да се стигне до логичен решаващ фрейм. В него напрежението можеше да се реже с нож, но в крайна сметка Минков не издържа и Венков спечели мача с 2:2, което остави и двата отбора в долната част на Плейофите.

            Китки и Патлаци победи с 3-1 Suicide Squad, но и двата отбора запазиха досегашните си места в таблицата (осмо за КиП и второ за „отряда”). В дуела на „капитаните” Любомир Върбанов (6) измъкна успех с 4-2 над Ивайло Василев (5). Битката бе оспорвана, като всеки един от състезателите можеше да си тръгне с победата. Антон Добрев (5) удвои преднината на „патлаците” след чисто 3-0 над Александър Синадински (5). Бързият успех на Добрев му помогна да запази свежи силите си за мача по двойки. Николай Стоилов (7) загуби с 1-6 от Георги Горанов (9) и „отрядът” се завърна в мача с гръм и трясък. Горанов доминираше на зеленото сукно и не остави съмнения в изхода от двубоя. Интригата приключи при дуети, когато Стоилов и Добрев (6) спечелиха с 4-0 над Василев и Синадински (5). Дуото на КиП взе инициативата от началото и не я изпусна до финала на срещата.

            Dark Side и Гринци не можаха да излъчат победител и трябваше да си поделят точките. Стефан Кемилев (6) поведе воините на „тъмната страна”, след като триумфира с 4-3 над капитана на „веселяците” Румен Маринов (7). Размяната на спечелени игри се оказа от полза за Кемилев, пръв събрал необходимите му фреймове. Още по-оспорван се оказа вторият двубой, в който Петър Илиев (6) трудно надделя с 4-3 над Стоян Павлов (6). Водачеството се смени на няколко пъти, преди късметът да се усмихне на Илиев. Разликата бе намалена, като Виктор Сарийски (6) се подхлъзна на хендикапа на Анемари Авгерину (4) след 2-2. Размяната на удари се получи и тя бе от полза за „шумната дружина”. Мачът на двойки между двата отбора завърши с победа на символичните домакини и донесе равенството.  Сарийски и Илиев (6) загубиха с 2-3 от Павлов и Авгерину (5) след здрава битка между двата тима.

            Дойде ред за последното равенство през този сезон и това стана факт в двубоя между Top Spin и Tupan Techno. В уникален спор по „адашки” Димитър Петровски (6) надви трудно с 4-3 Димитър Петров (6). Предимството в началото бе за играча на „тъпанджиите”, но „топспинърът” затвори мача след серия от три поредни фрейма. Лъчезар Арсов (5) загуби с 0-3 от Ивайло Боджаков (5) и така равенството бе възстановено. Въпреки сериозния отпор Боджаков съумя да вземе чиста победа. Георги Панов (7) допусна загуба след 4-2 от Петър Бончев (4) в инфарктен решаващ фрейм и този път „тъпанджиите” поведоха. Панов започна със серия от три фрейма, но не можа да затвори мача в своя полза.  Равенството бе възстановено при двойките, като Папазов и Арсов (5) победиха с 4-2 дуета на ТТ Бончев и Боджаков (5). Гостите почнаха със спечелен фрейм, но не можаха да спрат инерцията на „топспинърите”. Така в крайна сметка двата тима си поделиха точките, а само след седмица ще се изправят отново един срещу друг в Плейофите.

 

             С изиграването на Кръг 12 приключи редовния сезон. Химик застана на върха в Класирането с малка преднина пред преследвачите си, които на свой ред са нагъсто един до друг.  По-малко от три дни остават до началото на Плейофите. Очаква ни истинско билярдно шоу с много интрига, което да бъде достоен епилог на оспорваната битка през есенните месеци. Финалът, разбира се, ще бъде на живо по Game Masters TV, където можете да гледате всички епизоди от този сезон до момента:

Началото е в събота, 11:00, в клуб STIX, елате и гледайте на живо кой ще спечели 12-ия пореден сезон в Game Masters наречен Road to Glory!

За Game Masters: Цветан Радулов