Гринци побеждава шампиона Fire Squad

October 11th, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Славия прави задачата на Масе още по-трудна

Славия прави задачата на Масе още по-трудна

            В седмица, която минава под знака на Плейофите в надпреварата по Билярд 8-ма Топка, първенството в лигата по Power Ball продължава с пълна сила. Кръг 12 предложи  четири оспорвани двубоя и билярд на високо ниво. В резултат на получените резултати повечето отбори смениха мястото си във Временното Класиране и заплетоха интригата още повече..

            В дербито на Дивия Запад Китки и Патлаци отстъпи с 28-32 пред Dynamite след оспорвана престрелка. Ивайло Черкезов (5-38) влезе с гръм и трясък в битката след победа с 40-15 над Тереза Бисерина (3-25). След загубен първи фрейм Черкезов направи силна серия и събра необходимия брой точки. Гостите отвърнаха подобаващо на огъня, след като във втората среща Любомир Върбанов (6-46) бе победен с разгромното 8-68 от Светломир Милославов (8-65). Милославов показа гросмайсторска игра и записа една от най-убедителните победи за сезона, с което даде преднина на отбора си. В мача на двойки Черкезов и Върбанов (6-46)  измъкнаха победа с 47-69 от Горанов и Милославов (9-80), като успяха първи да наберат необходимия брой точки, възползвайки се от грешки на опонентите си. Така се стигна до рядко срещаното събитие отбор да вземе отборния успех със само една победа – малко утешение за взривоопасните, след като в първия двубой между двата отбора те предадоха две от срещите служебно. 

            Славия се наложи с 35-25 над Масе и се изкачи на второто място в таблицата. Николай Иванов (6-46) беше близо до победата, но отстъпи с 41-55 пред Петър Грамчев (7-55). Десетте фрейма преминаха при разменено превъзхоство, като в края спря офанзивата на своя съперник. „Белите” контрираха, като Александър Първанов (6-46) се наложи с 46-25 над Ивелина Пенкова (4-31). Първанов стартира силно, но след слаб трети фрейм трябваше да внимава за хендикапа на своята опонентка. Спорът бе решен в мача по двойки, в който Христов и Иванов (8-65) спечелиха с 65-48 над Чавански и Грамчев (8-65). Двойката на гостите започна добре, но постепенно славистите обърнаха нещата в своя полза и в десетия и единадесетия фрейм подпечатаха победата.

            GoT Team отстъпи с 28-32 пред Side Spin и показа, че трудно ще се даде без бой. Ивайло Бонев (5-38) загуби с 21-65 от Георги Панов (8-65), който даде добра преднина на отбора си. Панов влезе със силно начало и доминираше на игралната маса, печелейки своята среща по убедителен начин. Капитанът на „играчите”  Иван Михов (8-65) ги върна в играта след сериозна победа с 66-23 над Никола Клинкачев (6-46). Михов изби клиновете на своя съперник в началните три игри, когато завоюва близо половината от необходимите му точки и след това методично допълваше бройката. Неизменно стигаме и до драматичната развръзка, така характерна за битката по двойки. Босев и Венков (7-55) изпуснаха победата след 53-46 в среща със Златков и Клинкачев (6-46). Няколко категорични победи в отделните части не се оказаха достатъчни за победа над „спинерите”, чието постоянство надделя над краткотрайните избухвания.

            KISS се наложи с 37-23 над Ветераните и продължава да оглавява Временното Класиране. Илиян Киряков (9-80) даде началото с водещо соло чрез билярдната си щека, като победи с 81-56  Николай Алгафари (9-80). Въпреки сериозното си превъзходство един от майсторите на играта трябваше да чака до „фаталния” тринадесети фрейм, за да реши мача в своя полза. Домакините не успяха да увеличат преднината си, тъй като Денислав Георгиев  (6-46) пропусна отлична възможност да се наложи над Нестор Халачев (4-31). Срещата завърши при резултата 41-31, като равностойната битка в повечето фреймове бе от полза за Халачев. В мача по двойки хендикапът бе на страната на домакините и те не пропуснаха да се възползват от това. Рокдуетът Митев и Минков (5-38) се поздрави с ценния успех след 38-41 над Алгафари и Халачев (7-55), като първия събраха необходимия брой точки. Все пак остава въпросът каква роля щяха да играят Ветераните през този сезон, ако не бяха пропиляли с лека ръка бонус точките си в няколко от кръговете.

 

            Въртележката в таблицата продължи и след завършека на Кръг 12. Само три отбора (между които първият и последният) запазиха своите места във Временното Класиране. При малките разлики отборите лесно могат да се сринат от претендент за тройката до кандидат за последните места. Преди празничната пауза идва ред на «фаталния» Кръг 13, който трябва да внесе повече яснота относно подреждането в таблицата и да определи, кои ще са двата отбора, които няма да се класират за Плейофите. В класически дербита след няколко дни се изправят Китки и ПатлациСлавия и МасеSide Spin. KISS и GoT Team излизат в битка между новаците, а Dynamite ще търси задължителна победа срещу последните в таблицата Ветераните.

До тогава следете Game Masters TV, където ще можете да гледате на живо финала в лигата по Билярд 8-ма Топка, където последният кръг е вече в историята с възможно най-драматичен завършек:

За Game Masters: Цветан Радулов