Гринци побеждава шампиона Fire Squad

October 11th, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Масе и GoT Team ще се борят за оцеляване

Масе и GoT Team ще се борят за оцеляване

            Седмицата в навечерието на празниците бе свързана с изиграването на „фаталния” Кръг 13 от шампионата по билярд 9-а топка Power Ball. Това беше и последният кръг за тази година. След горещите страсти на плейофите и завършека на сезона в надпреварата по Билярд 8-ма Топка дойде ред на нови интересни двубои. Кръгът се състоя от два оспорвани мача, един разгром и една среща, която трябва да се доиграе. Временното Класиране този път не бе силно видоизменено и водачите запазиха своите позиции, но пък доста въпросителни се появиха преди изиграването на Кръг 14, последен за сезона.

            Масе се наложи трудно с 34-26 над шампиона Side Spin, но победата не му донесе изкачване в таблицата. Дамян Панчовски (4-31) даде добър тласък на отбора след успях с 33-21 над Мартина Драганова (4-31). Силният втори фрейм даде преднина на Пановски, който затвори мача с категорична победа в петата част. Капитанът Камен Добрев (8-65) не успя да спре Йонуц Григоров (9-80) и загуби с 43-80 от водача в Индивидуалната Ранглиста, който записа четири победи в също толкова изиграни мача. Началото бе добро за Добрев, но след шестия фрейм везните започнаха да се накланят в полза на Григоров, който успя да разклати концентрацията на опонента си след доста дълги таймаути и престои на масата. Изходът от отборната битка бе решен в мача на двойки, след като Добрев и Грамчев (8-65) надделяха с 65-39 над Григоров и Драганова (7-55). Домакините постепенно натрупваха аванс, като показаха добрата си стиковка. 

            KISS запази първото си място във Временното Класиране след трудна победа с 32-28 над GoT Team. Андрей Митев (5-38) отстъпи с 33-46 пред Георги Иванов (6-46) и така „играчите” първи нанесоха своя удар. Двубоят бе изключително равностоен още от началното подреждане и всеки един от двамата съперника имаше шанс за победата, но в осмия фрейм Иванов по-категоричен начин затвори мача. Денис Маздрашки (8-65) пое щафетата и взе победа за „рокаджиите” след 65-40 над Александър Василев (6-46). Първата игра бе равностойна, последва билярдна буря в стил „Маздрашки”, но Василев съумя да запази присъствие на духа и отвърна на удара. Все пак Маздрашки се измъкна от хендикап-клопката в края. При двойките Митев и Маздрашки (7-55) измъкнаха успеха по още по-драматичен начин след 55-36 над Бонев и Венков (5-38). За победата спомогна силният старт с 11-0, но след това за „рокаджийското дуо” започнаха осем фрейма на ходене по мъките до изстраданата победа.

            Китки и Патлаци бе разгромен с 19-41 от Славия и изостана на разстояние от челниците. Ивайло Черкезов (5-38) загуби с 14-38 от Мартин Савов (5-38), който не му даде големи шансове. В крайна сметка убедително спечелените три фрейма се оказаха напълно достатъчни за Савов. Николай Стоилов (8-65) бе разгромен от адаша си Николай Христов (9-80), който завърши годината по най-добрия начин. В повечето от единадесетте фрейма представителят на „славистите” доминираше на игралната маса и спокойно довърши срещата. Дуетът на КиП Стоилов и Черкезов (7-55) постигна утешителен успех с 55-31 над Иванов и Савов (6-46), който не измени съществено крайния резултат. Срещата започна равностойно, но „патлаците” показаха по-точна стрелба в следващите няколко игри и победиха противниковата двойка.

             Dynamite води с 22-18 над Ветераните и изходът от мача тепърва предстои да се узнае. Ивайло Боджаков (4-31) отстъпи с 24-55 пред капитана на ветеранската гвардия Николай Дунков (7-55). Дунков започна силно и не позволи на своя съперник да преобърне хода на срещата с умелите си действия. „Динамитеното дуо” Боджаков-Светломир Милославов (6-46) се възползва от хендикапа си и взе победа с 46-50 срещу Дунков и Алгафари (9-80). Равностойният ход в дуела по двойки бе от полза за домакините, които не оставиха съперника да се откъсне и първи стигнаха до необходимия брой точки. Третата среща предстои да бъде изиграна.

             Кръг 13 не донесе развръзката през старата година и остави въпросителни за времето след празничната пауза. Отборите във Временното Класиране все още са нагъсто един до друг и развръзката ще дойде в края. В Новата година ще се изиграе Кръг 14, който е насрочен за вечерта на 9 януари. Дербито на кръга е Side SpinКитки и Патлаци, но останалите срещи също предлагат интрига.  KISS и Dynamite ще разтърсят билярдната зала, а Славия търси успеха срещу Ветераните. Най-интересно обаче ще бъде на масата на GoT Team и бившите шампиони от Масе, които в пряк сблъсък ще определят кой ще заеме 6-тото място – последното такова даващо право на участие в горната част на Плейофите, които ще се проведат на 14-ти януари.

До тогава можете да се абонирате за Game Masters TV, където по празниците ще бъдат публикувани няколко интересни видеа, включително финала на плейофите в лигата по Билярд 8-ма Топка. Можете да го направите от тук: Абониране за Game Masters TV.

Екипът на Game Masters Ви пожелава светли празници и успешна Нова 2018 година!

За Game Masters: Цветан Радулов