Гринци побеждава шампиона Fire Squad

October 11th, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Химик шампион за четвърти път!

Химик шампион за четвърти път!

Сезон XII в Game Masters със звучното име Road To Glory приключи, поне що се отнася до лигата по Билярд 8-ма Топка. Сезон, който предложи доста новости, включително и по-различна схема на Плейофите, но по традиция завърши с много драматични мачове и интересни двубои.

Още рано сутринта в събота бе ясно, че се готви нещо наистина голямо. Шампионът Славия изхвърча от горната част на схемата още след първия мач. Китки и Патлаци бързо се разправиха с победителите от преди няколко месеца и записаха успех със 7:3.

На съседаната маса шоуто бе пълно, след като Dark Side на два пъти повежда на Гринци, но веселата компания в Game Masters успя с добра тактика да докара нещата до 4:4 и още по обяд станахме свидетели на мач на Внезапна Смърт. Там Георги Чомовски бе безапелационен и тъмните продължиха напред след 5:4.

В съботния следобед всички отбори бяха в клуб STIX, за да оформят големите мачове за следващия ден. В долната част на схемата обезверените Гринци загубиха с 1:5 от #Датебиеслап само в три мача, докато Славия се върна на пътя на победата след 9:3 срещу Аматьорите.

В горната част на схемата първенците от редовния сезон Химик се включиха в надпреварата в изключително оспорван мач срещу Китки и Патлаци, в който обърнаха резултата от 0:3 до 7:3, като любителите на Guns’n’Roses бяха само на фрейм от това да докарат нещата до мач на Внезапна Смърт. Остана въпросът дали те можеха да изберат по-добра тактика в тази среща, но отговорът на този въпрос ще трябва да си го търсят през следващия сезон.

На съседната маса Tupan Techno започна трудно срещу Top Spin, след като Йоан Папазов откри сметката си с щека още в първата среща. Double T изигра срещата от тактическа гледна точка перфектно, но слабите отигравания на масата попречиха на отбора да продължи напред и въртящите се записаха победа с 4:1.

Още по-оспорвано бе в мача на Double S – Side Spin срещу Solid Gamblers. Два от най-стабилните отбори през този сезон изнесоха страхотен мач, като след всяка среща водачеството се сменяше, но в крайна сметка и тук въртящите се устояха и спечелиха с 4:3.

Черешката на тортата в събота бе срещата между Suicide Squad и Dark Side. Тъмните поведоха с 4:0 след първите две срещи и вече се виждаха на полуфинал, но ниските рангове в “отряда” изнесоха страхотни мачове, за да върнат отбора си до 4:4 и да станем свидетели на втори мач на Внезапна Смърт за деня отново с участието на Dark Side. Този път обаче Георги Чомовски бе съдран набързо от Денис Маздрашки и феноменалния обрат от 0:4 до 5:4 стана факт.

С това дойде ред и на неделния ден, който започна с категорична победа от 9:0 за Славия срещу #Датебиеслап във финала в долната част на Плейофите. Шампионът от миналата година се задоволи с медалите във втори ешелон през тази, а новаците от #Датебиеслап оставиха изключително добри впечатления през този сезон и се утешиха със закана за по-добро представяне през следващия сезон и 100 лева, които капитанът Симеон Тодоров спечели за записването на нов отбор през този сезон, които той сподели със съотборниците си. Заедно те инвестираха в доста приятна компания и напитки в клуб STIX, където гледаха на живо кулминацията в горната част на Плейофите.

Там на полуфиналите Химик се справи с Top Spin с категоричното 6:0 без дори да позволи да се стигне до мач на двойки, което остави време на отбора да си отпочине преди последния мач за сезона. Същото важеше и за опонентите им, които се насочиха към другата маса, за да разберат с кой ще се борят за третото място.

Вторият полуфинал за сметка на това си заслужаваше. Side Spin започна с гръм и трясък, повеждайки с 3:0 над Suicide Squad, но отборът завършил на второ място през редовния сезон отново показа изключително присъствие на духа, за да доведе нещата до 3:3 преди мача на двойки. И за да бъде драмата пълна, в този мач се достигна до драматичен решаващ фрейм, в който и двата отбора имаха своите шансове. Отново нервите на Suicide Squad се оказаха по-здрави и след 4:3 те спечелиха втората квота за финала.

За съжаление мачът за третото място бе далеч по-интересен. Двете половинки Side Spin и Top Spin се впиха в здрава битка и след като SS поведе на два пъти, TS се доба до 3:3 след мача на двойки, за да станем свидетели за трети път на мач на Внезапна Смърт в рамките само на два дни. В него капитанът на Side Spin Людмил Златков поведе на Георги Панов, но вторият хладнокръвно събра играта си и обърна до 2:1, за да подпечата третото място на отбора си след 4:3, в сезон, в който за пръв път топ 4 от редовния сезон достигна до полуфиналите и спори за титлата в Game Masters.

За щастие финалът бе на телевизионната маса на Game Masters, като в него станахме свидетели на няколко феноменални удари, игра на щека и сблъсък между двама състезатели от ранг 9. Всичко това можете да гледате на запис по Game Masters TV.

Среща 1: Костадин Георгиев срещу Александър Синадински

Среща 2: Илиян Киряков срещу Георги Горанов

Среща 3: Александър Василев срещу Ивайло Василев

С това Химик стана шампион в Game Masters за четвърти рекорден път след победа с 6:0 във финала срещу Suicide Squad. Достойно представяне за един от отборите с най-голям прогрес през последните три сезона и може би една от най-лесните титли за Химик след силната игра и повечето време за почивка, които отборът заслужи през двата дена на Плейофите.

Финалът на сезон 12 в лигите на Game Masters по Билярд 8-ма Топка

Всички резултати, както винаги можете да намерите онлайн на сайта ни: Резултати Плейофи Есен 2017

Остава само да кажем, че нов сезон ни чака в края на януари. Game Masters Season XIII: New Horizons ще предостави няколко нови изненади заедно с неизменните промени в правилника, като за повече информация следете сайта ни, както и Game Masters TV, където току виж Ви се отдаде възможност да гласувате за нещо.

До тогава обаче – весело, приятно и щастливо изкарване на празниците от целия екип на Game Masters!

За Game Masters: Светломир Милославов