Гринци побеждава шампиона Fire Squad

October 11th, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Ченко Нгуен печели финал мечта

Ченко Нгуен печели финал мечта

Краят на сезона, плейофите в Game Masters и всичките емоции и драматични моменти, които ги съпътстваха оставиха на заден план квалификациите за The Best of Game Masters 2018. Втората така обаче се проведе още в края на ноември и за пореден път предложи голяма доза качествена игра, изненади и разбира се, доста вълнения и напрежение около масите в клуб STIX.

Без съмнение звездата на турнира бе Георги Горанов, който записа цели три щеки по пътя си към финала, като още с това си достигане до финалния мач в турнира, той си гарантира, че ще зимува на първо място в Индивидуалната Ранглиста от всички квалификации след полуфинала си през първия турнир. Другата щека в турнира бе отбелязана от Станислав Милев, който поднесе една от изненадите на турнира и острани Светломир Милославов при това с 3:0 на фаза четвъртфинал. Другата голяма изненада поднесе Ивайло Боджаков, който победи Антонио Стоилков още в началото на турнира и го прати в долната част на схемата. Струва си да се отбележи, че нито Илиян Киряков, нито Дани Чавански взеха участие в тази квалификация, което отвори вратичка за доста от останалите състезатели да блеснат и достигнат по-горно класиране.

Освен Милев имаше още няколко приятни изненади – Явор Неделчев и завръщащия се в игра Динко Коцев, които достигнаха до директните елиминации, но в крайна сметка във финала имаше място само за двама и към Георги Горанов там се присъедини Ченко Нгуен, който не показа най-добрата си игра през деня, но бе стабилен във всяка една от срещите. Това можеше само да ни радва, тъй като двама от най-добрите състезатели в Game Masters се изправиха един срещу друг именно на финала.

Срещата бе драматична, като започна нервно и за двамата, но в последствие и двамата подобриха играта си, за да станем свидетели на няколко добри разчиствания и изпълнения. Камерата на Game Masters TV, разбира се, улови всички интересни моменти от финала за Вас, като можете да ги гледате в поредния ни епизод тук:

В крайна сметка се достигна до резултат 4:4, което значеше, че Ченко Нгуен печели поредна квалификация. Това доближи бронзовия медалист от 2015-а доста до класиране и през 2018-а, което евентуално ще бъде трето негово участие в четири издания на турнира – нещо, с което до момента могат да се похвалят единствено Ники Стоилов и Светломир Милославов.

Всички резултати от турнира: ТУК

Схема на турнира: ТУК

Индивидуална ранглиста: ТУК

 

Георги Горанов (ляво) и Ченко Нгуен (дясно) изиграха страхотен финал във втората квалификация за The Best of Game Masters 2018

Дали това ще се случи, предстои да разберем, като следващата квалификация е на 13-ти януари от 10:30 в клуб STIX. Какво ще ни донесе новата година на билярдното сукно ще разберете в клуб STIX или по Game Masters TV в последствие, където задължително трябва да се абонирате, ако все още не сте го направили.

За Game Masters: Светломир Милославов