Гринци побеждава шампиона Fire Squad

October 11th, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Масе оцелява, но му предстои суперсблъсък на Плейофите

Масе оцелява, но му предстои суперсблъсък на Плейофите

            Началото на състезателната година за почитателите на билярда се откри с развръзката на редовния сезон – последния Кръг 14 от надпреварата по Power Ball. Състезателите показаха отлична форма след празниците и се раздадоха на билярдната маса. Разместванията в таблицата при оформянето на Крайното Класиране не бяха големи, а интригата и драмата се запазиха до последно.

            KISS надделя с 34-24 над Dynamite и затвърди първото си място в Класирането. Победата можеше да е още по-убедителна, тъй като след два поредни успеха в индивидуалните двубои „рокаджиите” загубиха служебно третата среща. За разлика от друг път двата отбора не направиха разтърсващо дерби. Иван Минков (5-38) бе безпощаден след 38-7 над Тереза Бисерина (3-25) и даде никакви шансове на своята съперничка. Първият фрейм се оказа най-равностоен, доминацията на Минков беше просто смазваща. Илиян Киряков (9-80) удвои преднината на домакините като се наложи с 81-37 над Светломир Милославов (8-65) в мач с уникалните 22 (!) защитни удара. Киряков парира опитите на Милославов за обрат в средата на мача и го затвори по категоричен начин с 11-0 в единадесетия фрейм. Тези резултати застрахиша мястото на Dynamite в горната част на Плейофите, но огромното закъснение на състезателите от KISS за сформирането на дует за последната среща им се притече на помощ и TNT избраха сигурния вариант записвайки служебна победа.

       Side Spin отстъпи драматично с 27-33 пред Китки и Патлаци в дербито на кръга и загуби дуела за третото място в Крайното Класиране. Двата отбора си го поделяха преди Кръг 14, но победителят взима всичко и КиП остана еднолично на тази позиция. „Спинерите” стъпиха накриво още в началото, като Людмил Златков (6-46) се подхлъзна на хендикапа за 34-32 в полза на Десислава Божилова (4-31). Нежното оръжие на гостите започна добре и след това се държеше на къса дистанция от своя опонент на полето. Андрей Изранцев (8-65) върна шансовете на своя отбор след епичен двубой с Николай Стоилов (8-65), завършил при резултат 65-54 след дванадесет фрейма. Силното начало на Изранцев му помогна да излезе напред, но неговия класен противник на няколко пъти сериозно съкращаваше аванса му. В мача на двойки Мартина Драганова и Изранцев (6-46) бяха на крачка да измъкнат победата, но след 42-55 тя отиде при каубойското дуо Стоилов-Черкезов (7-55). Двойката на КиП вземаше всички фреймове, но в края замалко можеше да изпусне победата след силен финал на смесения спинърски дует. 

            Славия се наложи с 39-21 над Ветераните и записа десетата си победа в рамките на Редовния сезон. В постникулденски двубой между капитаните на отборите Николай Христов (9-80) се наложи с 80-40 над Николай Дунков и затвърди първото си място в Индивидуалната Ранглиста. Христов имаше видимо предимство, но заради високия ранг му бяха необходими цели дванадесет фрейма преди да приключи мача. Негова победа под номер 5 в 6 изиграни мача и заслужена титла Играч на Сезона. След драма Мартин Савов (5-38) отстъпи с 37-31 пред Нестор Халачев (4-31), като и двамата играчи имаха възможност да стигнат до победата. Халачев все пак се възползва от хендикап-предимството си и на финалната права пръв стигна до необходимия брой точки, изпреварвайки с малко Савов. Савов скоро след това взе реванш, като в двойка с Иванов (6-46) се наложи с 46-21 над Дунков и Халачев (6-46). „Белите” не загубиха нито една от изиграните части и така подпечатаха победата в отборната битка, с което затвърдиха и второто си място в Класирането.

           Най-голямата драма обаче бе между GoT Team и Масе, които спореха за оцеляване и място в горната част на Плейофите. В откриващия мач Александър Венков (5-38) отстъпи с 22-31 пред Дамян Пановски (4-31) и така отборната битка тръгна по-добре за гостите. Решителен се оказа четвъртият фрейм, в който Пановски бе абсолютен доминант на игралното поле и не даде и точка на своя съперник. Последва срещата на двойки, в която Бонев и Венков (5-38) от GoT Team изненадващо или не сразиха Добрев и Грамчев (7-55) и 38-52. «Готините» имаха силни моменти в началото, а през втората част от мача гостите опитаха да се върнат в мача, но не успяха да преодолеят хендикапа. Последва решителната схватка на билярдната маса, в която Борислав Босев(8-65) се изправи срещу действащия шампион в Game Masters Данаил Чавански (8-65). Вторият показа железни нерви и въпреки добрата игра на опонента си, успя да спечели с 65-52. Това подпечата победа за Масе с 38:22, което позволи на бившите шампиони да се изкачат до 5-тото място в Класирането, докато дебютът на GoT Team в лигата приключи със седмото място.

           С това стана ясна и крайната подредба, която определя мачовете в Плейофите. KISS и Славия ще чакат на полуфинал в горната част на схемата, а през този сезон ще станем свидетели и на първо издание на втори ешелон по Power Ball. Там на полуфинал ще чакат GoT Team и Ветераните. Съперниците им ще бъдат определени от двата четвъртфинала – мега дербито между бивши и действащи шампиони – Side Spin срещу Масе и сблъсъкът на Дивия Запад между Китки и Патлаци и Dynamite. Всичко това тази неделя с начален час 11:00 в клуб STIX, а финалът на живо по Game Masters TV с начален час около 18:00!

         Какво ще се случи, предстои да разберем, а защо да не станем свидетели и на оспорвани мачове завършили с Внезапна Смърт. Нещо, което се е случвало и преди в мачове от Плейофите по Power Ball, нещо, което се случи и в спора за третото място през този сезон в лигата по Билярд 8-ма Топка:

За Game Masters: Цветан Радулов