Гринци побеждава шампиона Fire Squad

October 11th, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Season XIII: New Horizons

Season XIII: New Horizons

Новият сезон в Game Masters е готов да започне. Season XIII: New Horizons е с начало 28-ми януари. Записването е отворено до 18:00 часа, 26-ти януари, така че ако все още не сте се записали – побързайте!

Стандартно лигата по Билярд 8-ма Топка ще се провежда в неделя от 12:00, а тази по Power Ball във вторник от 19:30. Гласим и изненада с трета лига, която ще се добави към тези две, но повече информация в края на статията.

Новият сезон, разбира се, няма как да не мине и без няколко промени. Те са обобщени в следващите редове:

– Хендикапът за състезатели от Ранг 9 и в двете лиги се променя. В допълнение администрацията си запазва правото както да отказва участие на състезатели, които са прекалено опитни за аматьорското ниво на Game Masters, така и да заключва други такива за постоянно на Ранг 9, без значение от резултатите им. Новият хендикап за състезателите от Ранг 9 е експериментален и може да бъде променен както по време на сезона, така и преди неговия край. Новият хендикап ще бъде отразен в листата за статистика и в сайта ни преди началото на сезона.

– Ново правило касаещо високите рангове и в двете лиги при записването на отборите: за всеки състезател от Ранг 8 или Ранг 9 в отбора си, трябва да запишете и по един състезател от Ранг 2 (повече за Ранг 2 по-долу), 3 или 4. Моля капитаните да бъдат стриктни към това правило. В допълнение, имайте предвид, че ако запишете състезатели от Ранг под 5 в отбора си и те повишат ранга си с повече от 2 до края на сезона, отборът Ви ще бъде санкциониран като наказанията варират от отнемане на точки в класирането до забрана за участие в Плейофите! Същото наказание може да бъде приложено и за други отбори, особено ако в тях има повече от един нов играч, който е повишил ранга си с две или повече от началото на сезона!

– Въвежда се нов Ранг 2 и в двете лиги. Ранг 2 може да бъде само състезател, който е абсолютно начинаещ, не е играл билярд преди, не тренира и съответно тепърва прохожда в този спорт. Умоляват се всички капитани да бъдат изключително внимателни при определянето на играч като Ранг 2. Ако бъде преценено, че състезател е записан неправдоподобно като Ранг 2, отборът му ще бъде наказан серизно с отнемане на точки в Класирането по преценка на администрацията. В допълнение, администрацията си запазва правото да отказва участието на състезател като Ранг 2. Състезатели от Ранг 2, веднъж достигнали Ранг 3, няма да могат повече да се връщат и да бъдат записвани като Ранг 2.
На състезатели от Ранг 2 в лигата по Билярд 8-ма Топка е позволено да играят само срещу състезатели от рангове 2, 3, 4 и 5. Хендикапът в тези срещи ще бъде съответно: Ранг 2 срещу Ранг 2 – 2/2, Ранг 2 срещу Ранг 3 – 2/3, Ранг 2 срещу Ранг 4 – 2/4, Ранг 2 срещу Ранг 5 – 1/5.
В лигата по Power Ball състезателите от Ранг 2 ще играят до 15 точки, като няма ограничение срещу състезатели от какъв ранг могат да играят. Точките, които тези състезатели ще печелят в срещите си се определят по следния начин: Под 3 точки – 0:20, 3 точки – 1:19, 4 точки – 2:18, 5 точки – 3:17, 6 точки – 4:16, от 7 до 8 точки – 5:15, от 9 до 10 точки – 6:14, от 11 до 12 точки – 7:13, от 13 до 14 точки – 8:12.
Състезателите от ранг 2 нямат право да участват в мачове по двойки.

– Броят отложени срещи в рамките на един сезон, позволени на отбор, се намалява от 2 на 1. Отбори, които обаче се възползват от промоцията ни за предплащане на сезона ще получат право да отложат още една допълнителна среща в рамките на сезона. Администрацията си запазва правото да присъди допълнително отлагане в рамките на сезона при записан голям брой отбори и съответно по-дълъг сезон. Това може да се случи само с предварителна обява в началото на сезона при правила и условия определени от администрацията. За повече информация можете да се обърнете към отговорника на лигата си.

– Поради зачестилите просрочвания на времето в лигата по Билярд 8-ма Топка, мачовете на двойки могат да бъдат съкратени, но това ще се случва само при изрично взаимно съгласие на двете двойки от двата отбора. Съкращаването ще се случва, като от хендикапа и на двата отбора се извади по едно т.е. ако двойката на отбор А играе до 5, а двойката на отбор Б играе до 3, САМО при взаимно съгласие мачът може да се изиграе във формат 4/2.

– Състезатели, които се записват в индивидуалните турнири на Game Masters, но в последствие не се появяват и/или напускат турнира преждевременно ще бъдат санкционирани по следния начин:
     – Състезатели, записани за турнир, но не взели участие в нито една среща, освен входната такса, която дължат, ще бъдат санкционирани и с отнемане на точки от общата ранглиста на турнира. Точките могат да варират в зависимост от турнира.
     – Състезатели, които преждевременно напуснат турнир – при първата подобна такава поява няма да има санкция (всичко се случва). При повторно провинение обаче, състезателите ще бъдат наказани с присъждането на отрицателен брой точки, който може да варира, но вероятно ще бъде равен на точките присъждани за достигането на съответния етап в даден турнир, но с отрицателен знак.

– Липсващо пояснение за правилата на игра и скокове. Jump удари са позволени, но такива, при които бялата топка се удря под нейния център и се изхвърля нагоре вече няма да бъдат позволени в лигите на Game Masters. При топки долепени до борд – frozen ball, в сила важат официалните правила т.е. след контакт с подобна топка, изискването за борд си остава!

– Пояснение за нужния брой мачове на състезател в лигата по Power Ball, така че той да може да участва на плейофи. Ако състезателят има 10 или повече изиграни мача до момента (life time) в лигите по Power Ball към момента на започване на плейофите, то в конкретния сезон ще са му нужни само 3 изиграни индивидуални мача. Във всички останали случаи ще са му необходими 4 такива. Това правило важи само за вечерните лиги по Power Ball провеждани през седмицата.

Следват и няколко доста важни промени относно провеждането и участието в Плейофи.

– От този сезон администрацията на лигите ще наблюдава стриктно мачове от плейофи, които освен от отборите ще бъдат записвани и от нейн представител. Ако в даден мач се установи, че състезател играе над 1.5 ранга от нивото, с което е започнал срещата, ще последват наказания. При първото такова провинение в даден отбор, състезателят и отборът губят служебно тази среща с максималния възможен резултат в случая. При второ такова провинение на същия или друг играч от този отбор – отборът се дисквалифицира от участие в плейофите!
Ако това наказание Ви се струва спокойно – не се безпокойте! Преди началото на плейофите всички капитани на отбори ще могат да коригират ранговете на състезателите си. Ако смятате, че Ваш състезател играе над нивото си или пък подозирате (по някаква причина), че точно на плейофите ще направи мача на живота си – ще можете да повишите рангът на този състезател преди началото на плейофите! Така или иначе има много хора в Game Masters, които очевидно разбират нивото на другите доста по-добре от системата – сега ще имате възможността да демонстрирате тези Ваши разбирания нагледно. При положение, че това не бъде направено – грози Ви опасност от пълна дисквалификация на отбора Ви!

– От този сезон при просрочване времето за изиграване на мач на Плейофите, отборът Ви ще бъде санкциониран с МИНУС бонус точки в началото на следващия сезон. В допълнение към това правило може да бъде имплементирана и нова система за поставяне на състезателите и започването на мачовете в плейофите, която обаче няма да промени наказанието за просрочване на времето споменато по-горе.

Всички тези промени, както и новия хендикап за състезатели от ранг 9 влизат в сила веднага, но могат да бъдат отразени в наръчника за участие и правилникът на Game Masters и след началото на сезона.

В допълнение стискаме палци, че нова лига ще започне и в град Пловдив, но повече информация за това ще бъде налична идната седмица.

Ако имате някакви въпроси, коментари или забележки, винаги можете да се свържете с нас чрез контактната ни форма ТУК.

Успех и приятна игра на всички през новия сезон в Game Masters!