Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Ники Стоилов – отново!

Ники Стоилов – отново!

Изключително силен турнир отбеляза четвъртата квалификация за The Best of Game Masters 2018 с над 40 участници. Денят бе изпълнен с оспорвани мачове, изненади и доста игри на щеки с автори далеч от 9-ти ранг.

Директната елиминация започна на ниво четвъртфинал, като този път нямаше нито една 9-ка достигнала до този етап. За сметка на това имаше доста разнообразни рангове, включително приятната изненада под формата на Ранг 3 – Ивелина Пенкова. Станахме дори свидетели на осмица от разбиване с автор Виктор Сарийски, но в крайна сметка до полуфиналите достигнаха Радослав Атанасов, Георги Чомовски, Николай Стоилов и Кирил Динев. Последните двама надделяха и запазиха по една квота за финала, като всичко най-интересно от него както винаги можете да гледате по Game Masters TV:

Всички резултати от деня: ТУК

Схема на турнира: ТУК

И заветната ранглиста: ТУК

Следващата квалификация предстои на 17-ти март, като по всичко изглежда ни чака още една голяма доза от същата драма и порция качествени изпълнения на масите в клуб STIX.

Радослав Атанасов (ляво) и винаги фотогеничния Георги Чомовски (дясно) спечелиха бронзови медали в четвъртата квалификация за The Best of Game Masters 2018

Кирил Динев и Ники Стоилов изиграха страхотен финал – първи такъв без участието на 9-ка от много време насам, като шампионът от 2015-а за пореден път показа здрави нерви, с които спечели златото

Още на следващия ден се проведе и първото издание на STIX Open Pro, където участие взеха 20 от най-класните състезатели в България. Видяхме доста стари познайници от Champions League в схема подобна на квалификациите за TBOGM, като директната елиминация и тук започна на четвъртфинал. Изключително добро впечатление направи изгряващата звезда в Game Masters Александър Венков, който се пусна на турнира и игра с големите като равен с равен. Венков не успя да спечели среща, но и в двата си мача игра превъзходно и затрудни противниците си максималко.

Полуфиналите бяха истинско бижу за края на уикенда. Двамата братя Кристиян и Спас Спасови изнесоха невероятно шоу, докато на другата маса Николай Христов също се пробва срещу Станимир Русланов, но достигна само до 4 фрейма при загуба с 4:9. Финалът бе между Спас и Станимир, като разбира се, нивото на игра бе от световна класа и двамата показаха невероятни изпълнения на масата. Оспорваното начало даде лека преднина на Спасов, който играеше почти безпогрешно. Русланов издържаше на темпото до средата на мача, но фактът че опонентът му бе пропуснал само една топка за вкарване натежа и последваха няколко фрейма, които доближиха Спас до победата – 9:4 за него при 10 нужни за победа. Русланов нямаше никакво намерение да се отказва, въпреки планината, която трябваше да изкачи за победа. Той запази доброто си ниво на игра, а след няколко разсейвания от страна на Спас, изведнъж 4 поредни фрейма бяха записани в сметката на сливенския състезател. При 9:8 обаче Спас не се пропука под напрежението и след шанс, който получи, затвори мача за 10:8 в своя полза, с което спечели и първото издание на този турнир.

Всички резултати: ТУК

Схема на турнира: ТУК

Станимир Русланов и Спасиан Спасов за пореден път изиграха финал от световно ниво, в който имаше всичко. Спас успя да надделее с 10:8

Следващото издание на STIX Open Pro предстои на 18-ти март, отново в клуб STIX.

За Game Masters: Светломир Милославов