Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Ангел Атанасов печели квалификация с участието на 48 състезатели

Ангел Атанасов печели квалификация с участието на 48 състезатели

Поредната Квалификация #5 за The Best of Game Masters 2018 постави рекорд за брой участници – цели 48. Доста нови лица и ветерани от тези турнири се изправиха един срещу друг, за да отбележат изключително класно издание, в което паднаха общо 12 игри на щека. Авторите бяха цели десет – Андрей Изранцев, Георги Горанов, Горан Йорданов, Денис Маздрашки, Борислав Босев, Георги Чавански, Светломир Милославов, Георги Табаков, Ченко Нгуен на два пъти и Ангел Атанасов, който също се разписа на два пъти, при това в рамките на една среща.

Съревнованието продължи цели 14 часа, въпреки че директната елиминация започна от фаза осминафинал. Водачът в ранглистата Георги Горанов отново записа добър турнир, достигайки до четвъртфинал, където обаче отпадна от един от новаците Георги Табаков, който на свой ред игра с друг новак на полуфинала – Ангел Атанасов, който достигна до този етап без загуба, въпреки че започна като Ранг 9 още от първата си среща. От другата страна Станислав Милев за пореден път направи приятна изненада с точните си удари и безкомпромисни снукъри, но трябваше да преклони глава на полуфинала след като Светломир Милославов го обърна, за да си осигури втората квота за финала.

Дългият турнир измори много финалистите. До последната среща Светломир Милославов и Ангел Атанасов бяха почти безупречни, като след качествени изпълнения и разчиствания, двамата заслужено стигнаха до финал. От добрата им игра обаче останаха само отделни проблясъци – нещо нормално, след като срещата им приключи след полунощ. Това не лиши финала от интрига, като и двамата имаха доста шансове. В крайна сметка се стигна до решаващ фрейм, в който Милославов разчисти почти всичките си топки след сух брейк на Атанасов, но след един пропуск, Ангел направи пълно разчистване на масата, за да спечели турнира.

С великолепна игра Ангел Атанасов (ляво) и Светломир Милославов достигнаха до финал в Квалификация #5 за TBOGM2018. Финалът завърши с решаваща партия спечелена от Ангел за крайното 6:2.

Резултатите доста поразбъркаха ранглистата от всички квалификации, след като Милославов излезе на четвърто място в нея след победителите Ченко Нгуен и Ники Стоилов, докато на върха все още е Георги Горанов, който също няма спечелен турнир. Имената до Топ 10 са обичайните заподозряни, докато Ангел Атанасов ще трябва доста да се потруди в оставащите три квалификации, за да успее да се класира за The Best of Game Masters 2018. Следващата квалификация е на 28-ми април, а до тогава можете да се забавлявате с видеата по Game Masters TV, където освен TBOGM и Challenger Cup, ще можете да гледате и доста интересни моменти от Premier League:

Пълнаха схема на турнира: ТУК

Всички резултати: ТУК

Ранглиста до момента: ТУК

Още на следващия ден се проведе и Кръг 2 от STIX Pro Open, където мотото в общи линии бе “business as usual”. Станимир Русланов и Спасиан Спасов отново се паднаха в различни части на схемата, което доведе до повторение на резултатите от Кръг 1 – и двамата достигнаха до финала без да загубят мач. Този път техни подгласници бяха Дилян Тиклев и отново Кристиян Спасов, който достигна до втори пореден полуфинал. В крайна сметка финалът отново бе изключително качествена изява, а за да бъде симетрията пълна, този път Русланов победи с 10:8 – същият резултат, с който загуби в първото издание от същия опонент.

Станимир Русланов (ляво) си отмъсти за загубата на финал в първи кръг от Спасиан Спасов, като го победи с 10:8 във второто издание на STIX Pro Open

С това двамата редовни финалисти се изравниха на върха в ранглистата, като с нетърпение очакваме третото издание на 29-ти април, за да разберем дали някой от двамата ще наделее или нова звезда ще изгрее в небосклона на про-тата.

Схема на турнира: ТУК

Всички резултати: ТУК

Ранглиста: ТУК

За Game Masters: Светломир Милославов