Гринци побеждава шампиона Fire Squad

October 11th, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Драматичен последен кръг в лигата по Power Ball

Драматичен последен кръг в лигата по Power Ball

Редовният сезон в лигата по Power Ball приключи. Финалът преди Плейофите, разбира се, нямаше как да не е драматичен, тъй като единственото сигурно нещо преди кръга както в Класирането, така и в Индивидуалната Ранглиста бе, че Dark Side ще завършат на първо място.

В директен сблъсък за второто място, RunOut и Dynamite изиграха общо три мача, които завършиха 12:8 – два в полза на експлозивния отбор и двойки, взети от RunOut. С това взривоопасния отбор спечели с 32:28, което доведе до равенство в точките между двата отбора след 12 изиграни кръга – по 490 за всеки от тях. Това отреди второ място за TNT след три победи в директните двубои между двата отбора, а най-пострадали от този резултат се оказаха KISS, които също имаха шанс за третото място, но трябваше да се задоволят с четвъртата позиция. Двата отбора ще се срещнат отново след две седмици директно на полуфинал в Плейофите.

От своя страна KISS спечели с 31:29 срещу Side Spin, въпреки тежка загуба в първата индивидуална среща и затвърди четвъртата си позиция. Това постави SS в тежка позиция, тъй като бившите съотборници от Top Spin намиращи се на последно място все още имаха шанс да ги задминат и изместят от последното място даващо право на участие в Плейофите. Задачата им бе улеснена от факта, че Dark Side излязоха пределно демотивирани и успяха да загубят и трите си срещи катастрофално за крайното 17:43. По ирония на съдбата това се оказа достатъчно за 5-тото място, тъй като активът им от 450 бе с 2 точки повече от този на Side Spin. Още следващата седмица Top Spin ще се изправи срещу шампиона KISS на четвъртфинал, а победителят ще срещне Dark Side за влизане на финал.

Развръзката за играч на сезона бе още по-драматична. Водачът в Индивидуалната Ранглиста Георги Чомовски започна катастрофално срещата си срещу Лъчезар Арсов и загуби без опонентът му дори да трябва да се възползва от наличния хендикап. Това даде повод за радост на съседната маса, тъй като евентуална победа на Любомир Върбанов щеше да отнесе титлата при него. Самият той също налетя на костелив орех в лицето на Щони Томов, който започна добре срещата. Върбанов навакса и се достигна до инфарктна игра по последните няколко топки, но в крайна сметка и този претендент за титлата загуби. Очаквано или не, на съседната маса Никола Клинкачев разнищи съпротивата на Иван Минков и дори не осъзна, че развитието на другите две маси го направи Играч на Сезона с 4 победи в 4 изиграни срещи. В таблицата за двойка на сезона нямаше конкуренция, след като Светломир Милославов и Александър Първанов играха в 11 от общо 12 кръга и спечелиха 7 от срещите си. Финалното подреждане в Индивидуалната Ранглиста можете да видите ТУК.

Както винаги драматичен финал на редовния сезон след близо 10 000 отбелязани точки, 450 защитни удара в почти 1000 изиграни фрейма (още статистика ТУК). Развръзката предстои, като Плейофите ще се изиграят през следващите три седмици. Всичко най-интересно, резултати, статистики и интервюта ще можете да намерите на www.gamemasters.eu, както и в нашия YouTube канал, където най-вероятно ще можете да гледате целия финал на живо. До тогава можете да се задоволите с Challenger Cup и новата ни поредица видеа, които компилират най-добрите удари от директните ни излъчвания на Висшата Лига:

За Game Masters: Светломир Милославов