Game Masters XIV: Intense

August 31st, 2018
|||| 1 2 3 4 5
СуперЧавански

СуперЧавански

Новото име на СуперМен вече е СуперЧавански. Действащият шампион от The Best of Game Masters 2017 Дани Чавански, който вече спечели една от квалификациите за изданието през 2018 се завърна в Game Masters като гръм от ясно небе, след като лекува контузия на гърба и пропусна участие в предишните две издания на квалификациите. Номер 7 обаче се оказа щастлив за него. С чисто нова щека и по всичко изглежда с чисто нова мотивация, супершампионът се включи в надпреварата и успя за пореден път да надделее над всички.

Турнирът включи 38 състезатели, като “постиженията” този път бяха доста по-скромни – Юмер Рашидов отбеляза осмица директно от разбиване, а единствената щека през деня бе с автор Ралица Караминкова. Зрелищни сблъсъци между големи имена в Game Masters обаче не липсваха, като станахме свидетели на изключително оспорвани срещи в рамките на деня, придружени с куп изненади.

Освен Чавански, изключителен подвиг направи още един участник – Максим Костов. Младокът за пореден път реши да се включи в турнира на “големите”. Не само, че го направи, но успя да запише няколко феноменални успеха срещу много по-класни опоненти, при това в решаващи партии. Със сигурност човекът с най-много фенове в Game Masters в момента, Максим успя да достигне до финал след тежък полуфинал и победа в последна възможна партия срещу Целсий Цаков. От другата страна другият феномен в турнира Ралица Караминкова поведе с 3:1 срещу Чавански, но в крайна сметка загуби следващите 4 поредни партии, с което и мача.

Финалът определено си заслужаваше, въпреки че резултатът не говори добре за това. Максим игра доста добре и направи няколко качествени разчиствания, но Чавански бе непробиваем на масата. Супершампионът буквално унищожи младия си опонент, като пропусна една единствена топка в цялата среща, а същевременно отбеляза няколко феноменални удара за крайното 5:0.

Всички резултати: ТУК

Схема на турнира: ТУК

Младата надежда на българския билярд Максим Костов в ляво достигна до финал в седмата квалификация за The Best of Game Masters 2018, но загуби от действащия шампион, Дани Чавански

С тази победа Чавански официално събра нужния брой точки и се класира за The Best of Game Masters 2018. С това освободи и 2 квоти за други участници, тъй като реално двете му спечелени квалификации плюс квотата за шампион го класират цели три пъти за този турнир – нещо безпрецедентно до момента в историята на TBOGM.

Само квалификация преди края, Индивидуалната Ранглиста продължава да бъде изключително интересна и оспорвана. Станислав Милев задържа първото си място с общо 140 точки, следван от Георги Горанов и Дани Чавански с по 135. Предвид освободените квоти, които ще се увеличат с още поне една, две след последната квалификация, всички участници в Топ 10 все още имат шанс да се класират за финалния турнир – Йоан Папазов с 120 точки, Светломир Милославов с 115, Ченко Нгуен и Ники Стоилов с по 110 и 105 плюс спечелена квалификация в сметката си, Юмер Рашидов също с 105, Димитър Събев и Недялко Алтънов с по 80.

Индивидуална Ранглиста: ТУК

Какво ще се случи, кой ще участва на The Best of Game Masters 2018 и срещу кого ще играе – очаквайте след края на последната квалификация, която ще се проведе на 26-ми май от 10:30 в клуб STIX.

Гледайте и обзора на финала по Game Masters TV:

За Game Masters: Светломир Милославов