Гринци побеждава шампиона Fire Squad

October 11th, 2018
|||| 1 2 3 4 5
Ready to Ignite, Team Dynamite

Ready to Ignite, Team Dynamite

Ако сте почитател на дисциплината Power Ball в Game Masters, сигурно вече знаете, че Плейофите за сезон Пролет 2018 приключиха. Те бяха изключително интересни и оспорвани, а финалът както винаги бе излючен на живо по Game Masters TV.

Всичко обаче започна още на четвъртфиналите, където падна първата изненада. Отборът на KISS, който защитаваше титлата си от миналата кампания се изправи срещу един бивш шампион в лицето на Top Spin. Очакванията, разбира се, бяха за лесна победа на хегемоните в Game Masters в лицето на участниците в KISS, но за изненада на всички, те не успяха да спечелят нито една от трите изиграни срещи, като успяха да съберат общо едва 15 точки – доста далеч от нужните 31 за крайна победа, с което напуснаха надпреварата още на първия й етап.

Полуфиналите бяха перлата в короната на тези плейофи. И двата мача бяха изключително интересни и оспорвани, като можем само да съжаляваме, че не бяха на телевизионна маса.

В първата среща вторият Dynamite посрещна третия RunOut, след като двата отбора завършиха с еднакъв актив от точки сезона и само директните двубои между тях определиха кой ще бъде домакин в тази среща. RunOut започна доста добре мача, след като Петър Станев победи новата звезда в отбора на взривоопасните Костадин Горанов в качествен двубой. Постигнатата преднина обаче бе заличена от Светломир Милославов, който изнесе урок на Румен Палмов във втората среща, с което TNT влезе с предимство в мача на двойки. Там двойката на сезона Милославов / Александър Първанов трябваше доста да се потруди срещу Ники Стоилов / Станев, след като срещата завърши с повече отбелязани точки за вторите, но преднината от първите две срещи направи Dynamite победители, докато RunOut бяха само на няколко топки от евентуална Внезапна Смърта.

За сметка на това другият полуфинал бе още по-оспорван. Първенецът от редовния сезон Dark Side посрещна Top Spin и стъпи на криво още в първата среща. Претендентът за играч на сезона Георги Чомовски бе излъган от Борислав Ризов в доста оспорвана среща, след която въртящите се получиха преднина в резултата. Въздесъщият Петър Илиев обаче извади тъмната страна на светло, след като срази Иван Мишев, който пък нанесе съкрушителен удар на KISS седмица по-рано и бе главен виновник за това отборът му да играе полуфинал. С това Dark Side имаше преднина преди срещата на двойки, в която заложи на Илиев и Стефан Кемилев, но в Top Spin пуснаха невероятното дуо Никола Колев / Андрей Изранцев, което бе безкомпромисно и успя да срази съпротивата на “силата”. След тегленето на чертата резултатът бе: пълна драма или казано накратко, 30:30. Това значеше мач на Внезапна Смърт, в който участие взеха Никола Колев и Георги Чомовски. Вторият успя да се реваншира за загубата си по-рано и спечели с 22:12, което изпрати отбора му на финал.

С това финалът противопостави първия срещу втория след крайното класиране на редовния сезон, но както често става във финалите на Game Masters – не бе толкова оспорван, колкото предхождащите го мачове.

Dark Side реши да започне с големия Петър Илиев, а в Dynamite отговориха с Костадин Горанов. Илиев започна срещата малко по-добре, но микс от малшанс и няколко непредизвинаки грешки сломиха изцяло състезателя на тъмната страна и той загуби с 25:38, което даде командна преднина от 16:4 на динамитения отбор. Последва сблъсък на високите рангове, в който Георги Чомовски задължително трябваше да победи Светломир Милославов, за да запази шансове за обрат. “Македонеца” поведе доста убедително на Милославов в началото на срещата с надежда за разгромна победа, но състезателят на TNT запази самообладание и успя да настигне своя опонент точно преди края на срещата, въпреки че изоставаше през цялото време. В последния фрейм Милославов игра на високо ниво и успя да измъкне победа с 65:55, което направи резултата 29:11 за отбора му и доближи динамитите на само 2 точки от титлата.

В мачът на двойки Петър Илиев си партнира със Стефан Кемилев, докато от другата страна се появиха Георги Горанов и Петър Бончев. В мач, който бе по-скоро протоколен, Бончев се развихри на масата, въпреки че бе с най-нисък ранг от всички присъстващи и забоде няколко нереални удара, с което направи отбора си шампион в тази лига за първи път.

Dynamite победи Dark Side на финала в лигата по Power Ball в края на изключително оспорван сезон. На снимката, първи ред от ляво на дясно: Тереза Бисерина, Георги Горанов, Светломир Милославов, Костадин Горанов, Александър Първанов и Александрос Сотирополус. Втори ред: Петър Бончев, Щони Томов, Андрей Гинин, Георги Чомовски и Стефан Кемилев

Всички резултати от Плейофите можете да видите: ТУК.

Снимки от награждаването веднага след финала можете да видите: ТУК.

Финалът, както винаги бе излъчен на живо по Game Masters TV. Записи на всяка една от трите срещи и феноменалните изпълнения на Петър Бончев можете да видите тук:

Петър Илиев срещу Костадин Горанов:

Георги Чомовски срещу Светломир Милославов:

Илиев / Кемилев срещу Горанов / Бончев:

С това приключи поредния сезон по Power Ball отново с чисто нов шампион. Следващата кампания, разбира се, ще започне на есен, а докато чакате обзора на плейофите в лигата по Билярд 8-ма Топка, можете да изгледате и интервютата, които нашите състезатели дадоха веднаха след финала: