Гринци побеждава шампиона Fire Squad

October 11th, 2018
|||| 1 2 3 4 5
We bring you FIRE

We bring you FIRE

Един от най-големите сезони в лигата по Билярд 8-ма Топка на Game Masters завърши!

Самата кампания бе доста интересна, изпълнена с изненади, оспорвани мачове и традиционното напрежение до самия край на редовния сезон. Най-голямата сензация бе новината, че ще имаме нов шампион още преди да започнат Плейофите. За първи път в историята на Game Masters шампион, който е взел участие в кампанията след спечелването на титлата си, не успява да се класира за горната част на епилога на сезона. Още по-изненадващо е, че това не е случаен отбор, а именно четирикратните шампиони от Химик.

Това отреди 4 мача квалификации за горната част на схемата и четвъртфиналите там. В най-интересната среща на този етап Team STIX победи RunOut с 6:3, след като поведе убедително в срещата, но за малко не допусна пълен обрат. Side Spin срази #ДаТеБиеСлаП с 7:0, като в този мач падна и първата щека с автор Борислав Ризов. Със същия резултат IQOS победи Solid Gamblers, а най-голямата изненада бе запазена за последната среща. Амбициите за титла на сребърните медалисти от Suicide Squad бяха попарени още в началото на надпреварата от дебютантния отбор на Бием Сечем Дерем, които отнесоха опонентите си с 5:0 без дори да се стигне до мач на двойки.

Съботния следобед бе най-интензивната част от Плейофите, тъй като наред с четвъртфиналите започна и надпреварата във втори ешелон. #ДаТеБиеСлаП продължиха служебно напред, след като Top Spin изобщо не се появи в клуб STIX, с което напълно заличи добрите впечатления оставени през миналата кампания. Solid Gamblers бързо се върна на пътя на победата след солидна победа 6:2 срещу Бой С Джъмпа. А изненадващо или не, повторението на финала от миналия сезон се случи именно тук в тази част на Плейофите. Suicide Squad отново загуби от Химик, като резултатът в тази среща бе 6:2 за четирикратните шампиони.

Междувременно четвъртфиналите се развихриха с пълна сила. Team STIX се впуснаха в нов изключително интересен мач с лидерите в редовния сезон Tupan Techno. Изоставането им след две срещи бе 0:4, но Жорж Виденов започна скорострелно срещата си срещу Петър Анастасов с щека още в първата игра. Виденов поведе с 3:0 и съответно 4:2, но не успя да затвори мача и след пълен обрат на Анастасов се стигна до резултат 5:0 за Tupan Techno и първо участие на полуфинал за най-стария отбор в лигата от доста сезони насам. Още по-интересно бе на съседната маса, където Side Spin поведе с 3:0 на Dark Side след първите две срещи, но в последствие допусна пълен обрат, загубвайки следващите две, с което и мача за крайното 3:5. Нещо подобно бе напът да се случи и с Fire Squad, които също поведоха с 3:0 над IQOS след първите две срещи, но двойките започнаха при резултат 3:3 за тях след загуба в третата. Железните нерви на дуото им обаче издържаха на напрежението на решаващ фрейм и след 4:3 огненият отбор продължи към полуфиналите. В последната съботна среща Гъливер и Лилипутите се справиха сравнително убедително със съпротивата на Бием Сечем Дерем и заеха последното място в Топ 4 след 4:2.

Неделята бе изключително интересна, въпреки че това важеше само за горната част на схемата. Във втори ешелон RunOut се справи доста бързо с #ДаТеБиеСлаП и след 5:1 зае едното място в спора за популярните “тиквени” медали. Междувременно Химик срази с 7:0 Solid Gamblers и се насочи убедително към утешителната награда, която си постави за цел през този сезон. В мини-финала обаче RunOut тръгна много силно и поведе убедително след две победи в първите два мача, като това включи и успех на Ники Стоилов срещу Илиян Киряков. Химик взе точка в третата среща, но загуби и двойките, с което RunOut стана шампион във втори ешелон след 5:1 срещу хегемона в Game Masters за последните няколко сезона.

Отборът на RunOut взе медалите във втори ешелон. От ляво на дясно: Ивелина Пенкова, Антон Добрев, Петър Станев, Любомир Върбанов, Ивайло Черкезов и Николай Стоилов

Драмата на полуфиналите обаче бе от най-висока класа с марка Game Masters. Tupan Techno започна мача си срещу Dark Side като за пръв път пусна състезател от Ранг 2 в игра на Плейофи. Тереза Бисерина пропусна два мач-бола срещу Алекс Сотирополус, с което тъмната страна поведе с 3:0. Ивайло Боджаков обаче върна червените в играта, след като победи Петър Илиев в решаващ фрейм и записа точка за отбора си. Малко след това обаче джедая Андрей Гинин започна с игра на щека срещу 9-ката на TT Пламен Богданов. Вторият успя да се върне в мача, но силите му стигнаха само до 3:3, което означаваше победа с 5:1 за Dark Side и място на финала за тях.

На другата маса бе още по-горещо. Гъливер и Лилипутите поведоха с 2:0 над Fire Squad след като Динко Коцев победи с 4:2 капитана на огнените. Последва пълен обрат, след като Кристиан Горанов победи със същия резултат капитана на пътешественическия отбор Александър Първанов след 3:1. Йонко Цанев взе третата среща с 3:2 срещу Мартин Савов и изведнъж Fire Squad поведе с 4:2 срещу един от основните претенденти за титлата. Все пак драмата бе далеч от приключила – двойката на сезона от ГиЛ в лицето на Първанов и Коцев се зае със задачата да върне отбора си в мача и успя да го направи, след като даде само фрейм на Явор Неделчев и Валентин Алагенов, а този резултат закова таблото с резултата на 4:4 след четири изиграни мача. Поредната Внезапна Смърт в Game Masters щеше да реши финалиста, като и в двата отбора изборът бе ясен – играчите от 9-ти ранг. Гъливер a.k.a. Ники Христов се изправи срещу Станислав Делчев. Най-тежкият състезател в Game Masters спечели първата партия във формат 2 от 3 и по всичко изглеждаше, че финалът е ясен, но рязък спад в играта му и няколко добри изпълнения от страна на Делчев доведоха до пълен обрат за 2:1. С това крайното 5:4 означаваше, че дебютантите от Fire Squad ще играят финал.

Както често става в Game Masters, мачът за третото място се оказа доста по-оспорван от финала. Динко Коцев за пореден път поведе успешно Гъливер и Лилипутите срещу Tupan Techno, като победи с 4:2 Ивайло Боджаков и даде преднина на своите – 2:0. Последва дълга и трудна за гледане среща между Петър Анастасов и капитана на ГиЛ Александър Първанов, който изглеждаше доста обезверен след загубата на полуфинал. Анастасов измъкна мача с 5:2, което изравни резултата в отборната среща. TT продължи с Петър Бончев, който поведе на Мартин Савов, в мач, в който имаше нужда само от 2 фрейма за победа, но Савов показа страхотно хладнокръвие и спечели 4 поредни фрейма за победата в тази среща, с което Лилипутите в липсата на Гъливер отново поведоха в срещата с 3:2. Всичко изглеждаше ясно, след като непобедената в 7 мача двойка на сезона от Гъливер и Лилипутите застана на масата в лицето на Първанов и Коцев. Double T отговори с Ивайло Боджаков и Светломир Милославов, които обаче се възползваха от ниската мотивация в противниковия отбор и доста бързо измъкнаха победа с резултат 5:0, като не само нанесоха първа загуба на звездното дуо на сезона, но направиха отбора си и бронзов медалист след крайното 5:3.

Tupan Techno завоюва третото място през тази кампания. На снимката от ляво на дясно: Тереза Бисерина, Димитър Петров, Ивайло Боджаков, Петър Бончев и Светломир Милославов

На съседната маса финалът за пръв път се проведе на обикновена, а не телевизионна маса, след като двата отбора отказаха да се преместят в Game Masters HQ, така че срещата им да може да бъде записана (нещо, което разбира се, ще поправим през следващия сезон!). В изключително тежък, труден и напрегнат първи мач, Кристиан Горанов и Алекс Сотирополус достигнаха до решаващ фрейм при резултата 2:2, което докара и двата отбора близо до нервна криза. Горанов показа малко повече хладнокръвие и спечели с 3:2, което даде минимална преднина на огнения отбор от 1:0. Dark Side реши да заложи на непостоянния през този сезон Виктор Сарийски, докато Fire Squad игра на сигурно и пусна капитана си Кирил Динев. Динев поведе, а още във втората партия Сарийски направи фал по черна, което даде допълнително самочувствие на опонента му. Със стабилна игра Динев не изпусна мача от контрол нито за миг, като не позволи на Виктор дори да спечели фрейм. Победа с 5:0 направи отборната преднина на Fire Squad с измерение 4:0 и ги доближи до титлата. Тъмната страна обаче не бе казала последната си дума, а тя бе доста тежка – Петър Илиев. Огнените заложиха на Йонко Цанев, което изглеждаше като лошо решение. Ветеранът с 13 поредни сезона в Game Masters, Петър Илиев, с типичното за него темпо поведе набързо с 2:0 във формат 3 от 5 за двама състезатели от 5-ти ранг. Цанев запази хладнокръвие и успя да се добере до фрейм, което доста го успокои. Играта му се подобри, ръката се отпусна, последва решаващ фрейм, което на свой ред сложи Илиев, а победата в него за Йонко, означаваше крайно 5:0 за Fire Squad и шампионска титла за тях още през първата им кампания в Game Masters.

Dark Side спечели втори комплект сребърни отличия, след като завърши на второ място и в лигата по Power Ball. На снимката от ляво на дясно: Александрос Сотирополус, Георги Чомовски, Стефан Кемилев a.k.a. Dart Vader, Петър Илиев и Андрей Гинин

Шампионите от Fire Squad за сезон Пролет 2018 в лигата по Билярд 8-ма Топка от ляво на дясно: Явор Неделчев, Кристиан Горанов, Валентин Алагенов, Йонко Цанев, Кирил Динев и Станислав Делчев

Всички мачове и резултати от Плейофите можете да видите: ТУК

Снимки от Плейофите можете да видите: ТУК

А дори финалът да го няма на запис по Game Masters TV, голяма част от главните действащи лица на тези плейофи дадоха интервюта веднага след края на мачовете си. Тях можете да гледате тук:

Не забравяйте да се абонирате за Game Masters TV, тъй като там ще можете да гледате излъчвания на живо почти всеки четвъртък от Premier League, евентуално лигата по Bonus Ball, която готвим през лятото, а на есен – чисто нов сезон в Game Masters!

За Game Masters: Светломир Милославов