Fire – огнени промени през новия сезон

January 24th, 2019
|||| 1 2 3 4 5
Ники Стоилов печели The Best of Game Masters за втори път

Ники Стоилов печели The Best of Game Masters за втори път

Турнирът, който всички чакат. Турнирът, за който състезателите се борят в продължение на целия сезон. Турнирът, в който се класират само 16 състезатели.

Това е The Best of Game Masters, като изданието през 2018-а бе четвърто поредно. Участниците, разбира се, бяха микс между стари участници ветерани в този турнир и нови лица, които впечатлиха силно през този сезон, за да спечелят правото да дебютират. Жребият също бе безмилостен, което можеше само да ни радва, тъй като още на осминафинал се появиха доста интересни двубои.

ТВ масата както винаги бе за шампиона от 2017-а, Дани Чавански, който се изправи срещу детето чудо Максим Костов. След като Чавански унищожи Максим с 5:0 във финала на седмата квалификация, сега му се наложи да опита от своето собствено лекарство. Макси игра доста стабилно, играта на Чавански не тръгна добре и след 6:1 стана ясно, че ще имаме нов шампион. Но дали?

В един от най-оспорваните осминафинали Георги Чомовски изоставаше с 4:8 от Йоан Папазов, но успя да се добере до 8:8 и бе дори на косъм да поведе. В крайна сметка обаче Папазов спечели с 10:8.

Шампионът от 2015, първото издание на TBOGM, Ники Стоилов трябваше да спечели 6 поредни партии срещу Александър Синадински, след като при 4:3 за него, Синадински имаше нужда само от още 3 за победа, но силите му далеч не стигнаха, дори за да се добрижи до финалната линия. Стоилов завърши мача стилно, като отбеляза първата игра на щека в турнира.

Юмер Рашидов буквално помете двукратния играч на сезона в лигата по Билярд 8-ма Топка, Стоян Пеев, с категоричен резултат 14:2, като дори записа щека в една от партиите.

Панайот Славев се бори храбро срещу Светломир Милославов, но силите му стигнаха само за 2 от 4-те нужни фрейма за победа и той напусна борбата след 2:10.

Същевременно Michalis Vasiliou игра като равен с равен срещу Ченко Нгуен и дори не се възползва от хендикапа си, за да отмъкне победата с 6:5.

Голямата изненада бе в мача Ники Христов срещу Целсий Цаков. Христов поведе с 9:3, за да сведе мача и хендикапа до формат 3 от 5, но загуби 3 поредни партии, с което напусна борбата още след първата среща, въпреки че бе смятан за основен фаворит за спечелването на титлата.

В мачът смятан за предрешен, Виктор Сарийски показа изключителна игра срещу дебютанта Станислав Милев, като двамата стигнаха до решаващ фрейм за определянето на последния четвъртфиналист. Милев надделя с 10:7 и продължи напред.

Четвъртфиналите бяха в същия съботен ден, както и осминафиналите. Любимецът на публиката Максим Костов трябваше да напусне борбата, след като допусна загуба на телевизионната маса на Game Masters TV с 6:10 от Йоан Папазов. Първият полуфиналист обаче стана ясен още преди това, след като Ники Стоилов срази доста бързо Юмер Рашидов с 6:1, след като Юмер допусна фал по черна в началните партии, след което не успя повече да се върне в мача.

Следобедните срещи започнаха с нов мач на ТВ масата, в който Светломир Милославов допусна Михалис Василиу да достигне до резултат 6:6, след като водеше с 6:2 в тази среща. Все пак един от главните организатори на Game Masters успя да запази самообладание и да достигне до полуфинал след 10:6 в своя полза.

Най-оспорван бе последният четвъртфинал, където Станислав Милев и Целсий Цаков играха фрейм за фрейм и достигнаха до решаваща партия при резултат 9:9. Отново Милев показа по-здрави нерви и след втори решаващ фрейм в рамките на деня, полуфиналът бе неговата дестинация за неделя.

И двата неделни полуфинала бяха излъчени на ТВ масата в Game Masters HQ. В първия Николай Стоилов се раз прави с Йоан Папазов след категорично 10:5, с което стана едва вторият състезател в Game Masters, който достига до финал в TBOGM за втори път, след като същото стори и Илиян Киряков. В другата среща Светломир Милославов бе неузнаваем и стана лесна плячка за Станислав Милев, след като успя да вземе само 4 партии в сметката си за крайното 4:10.

В мачът за третото място обаче Милославов игра великолепно и дори записа игра на щека, с която срази Йоан Папазов с 10:1 за отрицателно време и завоюва купата за третото място.

Същевременно на ТВ масата финалът започна и Ники Стоилов пое контрола на масата още в самото начало. Милев имаше отделни проблясъци и добри отигравания, като дори направи пълно разчистване и изпусна лесна черна за игра на щека, но през цялото време Стоилов поддържаше стабилна преднина, с което увеличаваше напрежението върху опонента си с всеки изминал удар. Към края на мача Милев се пропука и Стоилов показа защо е супер шампион, завършвайки с категоричното 10:5.

Ники Стоилов в средата спечели The Best of Game Masters 2018 като победи Станислав Милев (дясно) на финала. Светломир Милославов завоюва третото място.

С тази победа Стоилов не само изравни, но и подобри рекорда на Илиян Киряков, след като стана единствения носител на две титли от най-престижния турнир в Game Masters. Освен огромната купа, Стоилов отнесе и ваучер осигурен от нашите спонсори от Реал Билярд ЕООД – нещо, което зарадва и останалите двама състезатели в Топ 3 за този сезон.

Веднага след края на турнира, участниците ни в Топ 3 дадоха ексклузивни интервюта за Game Masters TV, които можете да видите тук:

Всички мачове от телевизионната маса на Game Masters TV, разбира се, можете да гледате на запис в нашия YouTube канал.

Данаил Чавански – Максим Костов, осминафинал:

Максим Костов – Йоан Папазов, четвъртфинал

Светломир Милославов – Михалис Василиу, четвъртфинал

Йоан Папазов – Николай Стоилов, полуфинал

Светломир Милославов – Станислав Милев, полуфинал

Николай Стоилов – Станислав Милев, Финал:

Благодарим на всички участници, които се включиха в The Best of Game Masters 2018, като пожелаваме успех на всички такива, които ще се включат през новата кампания през 2019!

За Game Masters: Светломир Милославов