Плейофи и TBOGM 2020

July 9th, 2020
|||| 1 2 3 4 5
Кръгът на невероятните резултати

Кръгът на невероятните резултати

Резултати от Кръг 7 в лигата по Билярд 8-ма Топка:

Химик 1-3 IQOS
Dark Side 2-2 Suicide Squad
Side Spin 1-3 The Cues Brothers
Tupan Techno 2-2 Гринци
IQOS United 4-0 Chillin N Killin
Solid Gamblers 0-4 Fire Squad

Резултати от Кръг 7 в лигата по Power Ball:

Overcut 19-21 Dark Side
Dynamite 15-45 Айляк Squad

 

Резултатите в Кръг 7 бяха абсолютно алогични на класиранията и в двете лиги, което със сигурност ще направи борбата за плейофите доста по-интересна.

В лигата по Билярд 8-ма Топка нямаше игри на щеки, но за сметка на това шампионът Fire Squad постигна първата си победа през сезона. Тя не можеше да дойде в по-точен момент, с по-подходящ резултат и срещу по-важен опонент. Разгромното 4:0 отдалечи отбора от опасната зона и последните две места в класирането, а успехът бе постигнат срещу един от лидерите в класирането Solid Gamblers, което от друга страна бе първа загуба през сезона за тях.

Другият лидер Side Spin също претърпя първо поражение през кампанията след 1:3 срещу The Cues Brothers. С това двата отбора се изравниха на първото място във Временното Класиране с 25 точки.

Няма как да не споменем и успеха на IQOS United с разгромното 4:0. Победата бе постигната срещу Chillin N Killin без участието на капитана Иван Иванов. С това вторият отбор на IQOS през този сезон се изкачи до второто място в класирането, което дели със Solid Gamblers, докато седмата поредна загуба на Chillin N Killin до голяма степен ги бетонира на последното място.

В индивидуалните постижения от уикенда отбелязваме важна победа на Иван Минков от Suicide Squad срещу един от най-прогресиращите състезатели през последните два сезона Алекандрос Сотирополус от Dark Side. Минков надделя с 4:1, което го изкачи до първото място в Индивидуалната Ранглиста с рекорд от 4 победи в  също толкова изиграни мача. Победата му допринесе за равен с Dark Side, което остави отбора му на 5-о място, докато сребърните медалисти от Dark Side към момента заемат последното място даващо право на участие в горната част на плейофите – номер 10.

В лигата по Power Ball последните от Айляк Squad разгромиха лидера и шампион Dynamite с 45:15, което ще направи края на сезона доста интересен. Другата среща все още трябва да се доиграе, но резултатът от нея ще гарантира две неща: вторите от Dark Side ще се доближат доста до лидера Dynamite във Временното Класиране, което ще направи борбата за първото място доста интересна, а Overcut вече се намират на последното място и ще трябва да се борят със зъби и нокти именно с Айляк Squad за последната квота за плейофите. И какво по-интересно между директни двубои между тези два отбора още в следващия кръг!

И за финал – вместо редовната препратка към Game Masters TV, тази седмица ще Ви препратим към най-голямото билярдно събитие за годината организирано от Българска Национална Билярд Федерация. Има си ново име, нова визия и нови награди, така че последвайте този линк, за да разберете повече: Bulgaria Bear Open