Game Masters Season XVII: Shine A Light

January 5th, 2020
|||| 1 2 3 4 5
IQOS United разгромява шампиона Fire Squad

IQOS United разгромява шампиона Fire Squad

Резултати от Кръг 11 в лигата по Билярд 8-ма Топка:

Dark Side 1-3 IQOS
Solid Gamblers 2-2 Tupan Techno
Chillin N Killin 2-2 The Cues Brothers
Гринци 3-1 Химик
Suicide Squad 3-1 Side Spin
Fire Squad 0-4 IQOS United

Резултати от Кръг 11 в лигата по Power Ball:

Dynamite 24-36 Dark Side
Айляк Squad 25-35 Overcut

Невероятна драма в предпоследните кръгове и в двете лиги на Game Masters, само две седмици преди Плейофите!

Цели три отбора на върха с 37 точки в лицето на The Cues Brothers, Side Spin и IQOS, а само на точка зад тях се намират Solid Gamblers и Химик. Директен сблъсък между тези отбори има в две от срещите в Кръг 12.

На още една точка разстояние се намират и IQOS United, които разгромиха шампиона Fire Squad с 4:0. Това забърка първенците от миналата кампания в битката за оцеляване.

Chillin N Killin вече и на теория нямат шанс да се измъкнат от последното място във Временното Класиране, но борбата над тях ври и кипи, тъй като място номер 11 ще лиши още един отбор от правото да играе в горния ешелон на Плейофите.

Гринци и Suicide Squad спечелиха мачовете си с 3:1, което увеличи напрежението върху отборите над тях. Към момента Гринци са 11-и с 31 точки, а само на точка над тях се намират Suicide Squad и Dark Side. Fire Squad и Tupan Techno също ще имат нужда от сносно представяне, тъй като активът им от 33 точки може да се окаже недостатъчен при определени резултати в останалите срещи. Предстои драматичен финал на сезона! Както винаги.

В индивидуален план трябва да отбележим срещата между Димитър Петров и Марк Смит от съответно Tupan Techno и Solid Gamblers. Двамата завършиха при резултат 4:4, което се оказа достатъчно за победа на Марк предвид хендикапа, но половината от фреймовете в тази среща завършиха с фал по черна.

Пълно разбъркване настъпи в Индивидуалната Ранглиста, където Георги Панчев сдаде първото място след загуба в този кръг. Новият лидер е много добре познат, тъй като завърши на второ място през миналата кампания. Михалис Василиу е вече с актив от 5 победи в 5 изиграни мача, но веднага зад гърба му се намират трима състезатели с актив 5 победи в 6 изиграни срещи – Димитър Андонов, Иван Минков и Иван Иванов. Това гарантира доста дебнене и инфарктни моменти в последния кръг.

В същата тази ранглиста има и доста претенденти за двойка на сезона. Лидерите Стоян Пеев / Крис Тролио претърпяха тежка загуба в този кръг. Това не ги лиши от първото им място, но на практика всяка една от двойките в Топ 10 може да ги измести от първото им място, така че развръзката и там предстои.

 

В лигата по Power Ball последното повторение на финала от миналия сезон завърши при победа с 36:24 за Dark Side срещу Dynamite. Твърде малко и твърде късно за вице-шампионите, които обаче почти на 100% си гарантираха участие на полуфинал в Плейофите, докато Dynamite с почти същата сигурност ще завърши на първо място във Временното Класиране и ще играе директно на финал.

Другият мач бе още по-драматичен, тъй като третото място е последния влак за Плейофите в тази лига. Overcut измъкна трудна победа с 35:25 от Айляк Squad, с което ги изпревари със само 2 точки в класирането. Последният кръг ще реши въпроса, кой от тези два отбора ще има шанс да спори за титлата по време на Плейофите на 12-и януари.

В Индивидуалната Ранглиста също имаше доста интересна развръзка. Ивайло Василев измъкна трудна победа от супер-звездата на Game Masters Николай Стоилов, с което се бетонира на първото място с 5 победи в 6 изиграни мача. Андрей Гинин е пряк негов преследвач, но евентуална негова победа в последния кръг единствено ще го изравни по параметри с Василев.

В същата ранглиста Светломир Милославов / Костадин Горанов се бетонираха на първото място в спора за двойка на сезона, след като постигнаха трета поредна победа в също толкова мача.

И докато чакаме последния кръг и развръзката в редовния сезон в лигите на Game Masters – не пропускайте последната квалификация за The Best of Game Masters 2019 за тази година на 8-ми декември в клуб STIX: Facebook събитие