Game Masters Season XVII: Shine A Light

January 5th, 2020
|||| 1 2 3 4 5
The Cues Brothers и Dynamite на върха

The Cues Brothers и Dynamite на върха

Резултати от Кръг 12 в лигата по Билярд 8-ма Топка:

IQOS United 0-4 Гринци
Tupan Techno 2-2 Suicide Squad
Dark Side 3-1 Fire Squad
IQOS 3-1 Solid Gamblers
Химик 0-4 The Cues Brothers
Side Spin 4-0 Chillin N Killin

Резултати от Кръг 12 в лигата по Power Ball:

Dark Side 37-23 Айляк Squad
Dynamite 34-26 Overcut

The Cues Brothers завършиха редовния сезон на първо място в лигата по Билярд 8-ма Топка, след като в последния кръг унищожиха хегемона Химик с категоричното 4:0.

Side Spin записаха същия резултат срещу Chillin N Killin, въпреки че три от победите там бяха служебни. Това ги изравни на върха в Крайното Класиране с The Cues Brothers, но загубата от тях в директния сблъсък по-рано през сезона с 1:3 им отреди второ място.

IQOS завършиха на трето място в директен сблъсък за него, след като победиха с 3:1 Solid Gamblers, които останаха четвърти.

Драмата в долната част на таблицата бе в пъти по-голяма, тъй като се разрази жестока битката за оцеляване и определянето на втория отбор, който ще играе директно във втория ешелон на Плейофите.

“Фаворитът” за изпадане Гринци, които заемаха пагубното 11-о място преди началото на кръга, взе всичко в свои ръце. Категорична победа с 4:0 срещу IQOS United означаваше, че Гринци ще играят в горната част на Плейофите, а някой друг отбор ще заеме 11-ото място!

Другите заподозрени за изпадане, Dark Side, също не оставиха съдбата си в чужди ръце. След загуба на финала миналия сезон от Fire Squad и равенство 2:2 в първи кръг, те извоюваха победа с 3:1. Това не само им гарантира класиране в топ 10, но изпрати огнените шампиони на виртуалното 11-о място, като съдбата им на този етап вече бе извън техните ръце.

Всичко се реши в двубоя между Tupan Techno и Suicide Squad. Самоубийците поведоха с 2:0, с което направиха решителна крачка към спасението си и застрашиха TT с изпадане. Третата среща обаче бе спечелена от Double T, което им гарантира класиране в топ 10. С това остана срещата на двойки, която щеше да реши крайното подреждане. Победа за Suicide означаваше, че Fire Squad остават 11-и, докато победа за Tupan Techno означаваше класиране за шампионите в топ 10 и 11-о място за SS.

И за да бъде драмата пълна, в среща, проточила се до 18:00, се стигна до решаващ последен фрейм. Още в неговото начало обаче злощастен рикушет след пропуск на капитана на Suicide Squad изпрати черната преждевременно в джоб, а заедно с нея потънаха и надеждите на сребърните медалисти от преди няколко кампании за участие в горния ешелон.

С това програмата за Плейофите стана ясна. Кой срещу кого и кога през идния уикенд – ТУК.

Развръзката в Индивидуалната Ранглиста бе също толкова драматична. След 1400 фрейма и 18 000 отбелязани топки (още статистика ТУК) почти всички претенденти за първото място спечелиха мачовете си. Иван Минков, Димитър Андонов, Георги Панчев и Радостин Герчев записаха успехи, но лидерът в класирането бе готов. Михалис Василиу прецени, че има един единствен начин да спечели Индивидуалната Ранглиста и той бе да играе и да спечели още една среща. Той бе почти безупречен в мача си срещу Марк Смит, в който постигна шести пореден успех в също толкова изиграни срещи, с което съвсем заслужено спечели призванието Играч на Сезона.

 

В лигата по Power Ball може и да има само 4 отбора, но драмата там бе с подобни измерения, тъй като трябваше да се реши кой отбор изобщо няма да намери място на Плейофите.

Шампионът и лидер в Класирането Dynamite се изправи срещу Overcut, които водеха само с 2 точки пред Айляк Squad преди началото на кръга. TNT за втори път през този сезон заложиха на състезателите си от Ранг 2 и Ранг 3 за целия мач. Overcut, може би изненадани от този факт, едва не загубиха и трите срещи. Геройски изпълнения на масата все пак спасиха два от мачовете само с точка разлика, което им отреди загуба с 26:34 от ниските рангове в Dynamite. Това остави съдбата на отбора да бъде решена в другата среща.

Там вице-шампиона Dark Side хвърли Андрей Гинин още в първата среща срещу Горан Йорданов, като целта на тъмната страна бе победа, с която Гинин да се изравни в Индивидуалната Ранглиста със състезателя на опонентите си – Ивайло Василев. Гинин се бори с огромен хендикап (100-55), но в крайна сметка успя да спечели срещата си. С това получихме поделена титла Играч на Сезона между Ивайло Василев и Андрей Гинин.

Победата му постави Айляк Squad с гръб до стената. Те успяха да измъкнат втората среща и отново двойките трябваше да решат всичко. При победа в мача на двойки Айляк Squad печелеше третото място пред Overcut, докато загуба запазваше текущото класиране. Имаше дори вариант за равенство между двата отбора при евентуална загуба с 8:12. В крайна сметка обаче Dark Side спечели мача на двойки с разлика, след като дори не се възползва от хендикапа си в тази среща. Това отреди трето място за Overcut, които ще играят полуфинал с Dark Side в Плейофите, а победителят ще спори на финала със защитаващите титлата си шампиони Dynamite.

Схема на плейофите по Power Ball: ТУК