Game Masters Season XVII: Shine A Light

January 5th, 2020
|||| 1 2 3 4 5
Fire Squad подпали Game Masters отново!

Fire Squad подпали Game Masters отново!

Точно преди празниците приключи 14-ия пореден сезон по Билярд 8-ма Топка в Game Masters. Плейофите, както винаги, бяха изключително драматични и интересни. Имаше много изненади, много оспорвани мачове, интересни и неочаквани резултати, а накрая, разбира се, победители и победени.

Още съботната сутрин предложи голямо количество емоции с квалификациите за участие в горната част на схемата или накратко – осминафиналите. След многото закани да остранят шампиона Fire Squad, Гринци започнаха сравнително успешно при резултат 2:2 след два изиграни мача, но капитанът Румен Маринов загуби на 0 от Кристиан Горанов и това предреши края на този мач.

На съседната маса станахме свидетели и на най-оспорвана среща този сезон. Tupan Techno и Dark Side в повторение на полуфинала от миналия сезон достигнаха до резултат 3:3 след 4 изиграни срещи и се стигна до мач на Внезапна Смърт. Там капитанът на TT Светломир Милославов загуби в решаващ фрейм от играча на сезона в лигата по Power Ball Андрей Гинин с 1:2, което изпрати тъмната страна напред.

С това мачовете в долния ешелон бяха ясни. Гринци изобщо не се появиха за срещата си със Suicide Squad, а Tupan Techno срази Chillin N Killin с 5:0 само след три изиграни срещи, за да стане ясен и финалът за медалите във второто ниво на плейофите.

Срещата там също бе изключително оспорвана. Самоубийците поведоха с 1:0, но TT спечели следващите два мача в решаващ фрейм, за да обърне до 2:1. При двойките обаче Suicide Squad си върна за загубата седмица по-рано, когато бе предопределена съдбата им да играят в долния ешелон. Тогава Tupan Techno спечели, но сега загуби с две точки тази среща и Suicide Squad стана шампион на долния ешелон след победа с 3:2!

Александър Синадински, Ивайло Василев и Иван Минков (от ляво на дясно) от Suicide Squad изнесоха страхотен мач срещу Tupan Techno, за да спечелят втори ешелон

Междувременно в горната част на схемата се получи истинско клане на фаза четвъртфинал. На хартия срещите изглеждаха изключително оспорвани, но реално само в една от тях имаше нещо като интрига. Dark Side поведе с 2:1 срещу Side Spin след два изиграни мача, но загуби срещите до края и приключи участието си след загуба с 2:5. Всички останали мачове приключиха след изиграването само на три срещи.

Solid Gamblers срази новаците от IQOS United с 6:0 като загуби общо три фрейма за трите изиграни срещи, с което заслужи участието си във втория ден на полуфинал.

За сметка на това другата част IQOS отнесе със същия резултат не кой да е, а четирикратния шампион Химик и също даде много сериозна заявка за титлата след първата си среща.

Първенецът от редовния сезон The Cues Brothers, изненадващо или не, не успя да спечели нито една среща срещу шампиона Fire Squad и също бързо приключи участието си след гръмкото 0:5 за огнения състав.

По всичко изглеждаше, че и вторият ден на плейофите няма да предостави много драма. Отново само в три мача IQOS срази Side Spin с най-изразителния резултат за плейофите – 7:0. Две от срещите бяха спечелени без да бъде загубен фрейм, което обезсмисли мача на двойки и изпрати усърдния отбор на IQOS на финал!

Другият полуфинал обаче бе много по-оспорван. Сблъсъкът между Solid Gamblers и Fire Squad щеше да определи кой от двата отбора ще играе финал за втори път в историята си и големият залог се трансформира в сериозна драма на масите в клуб STIX. И трите индивидуални срещи завършиха с решаващ фрейм! Първите две отидоха в сметката на Fire Squad, а третата при комарджиите, за да започнат двойките при резултат 2:1 за шампиона. Solid Gamblers заложи на двойката на сезона в лицето на Крис Тролио и Стоян Пеев, но двамата успяха да достигнат само до фрейм срещу Кирил Динев и Марин Петров, които спечелиха с 5:1 и изпратиха отбора си на финал за втора поредна година.

В битката за третото място Side Spin спечели първите две срещи срещу Solid Gamblers, при което комарджиите се предадоха без бой и подариха заслугите за третото място на Side Spin.

Вниманието обаче съмсем логично бе отправено към финала. Напрежението в първата среща на финала можеше да се реже с нож. IQOS заложи на седмицата си Иван Въков, докато Fire Squad започна с Марин Петров от ранг 5. Достигна се до решаваща среща, която отиде в сметката на Петров и шампионите поведоха с 1:0. Във втория индивидуален двубой IQOS реши да заложи на хендикапа и пусна ранг 4 в лицето на Борислав Ставрев. Огнените заложиха на Кристиан Горанов от ранг 6, който очевидно се намираше в превъзходна форма. Горанов, който притежава същата фамилия като шампиона в Premier League Георги Горанов, макар и да няма роднинска връзка с него, показа нерви като именития си адаш и успя да спечели с категоричното 4:0, което даде преднина със същото измерение за шампионите във финала.

IQOS още не бяха казали последната си дума. На масата застана Пламен Апостолов (7), докато цветовете на Fire Squad защитаваше Валентин Алагенов (6). Апостолов игра доста стабилно и успя да изкара от равновесие Алагенов, но не се възползва от няколко добри шанса и позволи да се достигне до решаващ фрейм. Все пак Пламен успя да го спечели, с което донесе точка на отбора си, но в мача на двойки задачата за IQOS бе почти непосилна. Радослав Радославов и Иван Въков трябваше да спечелят 3 поредни фрейма без право на грешка срещу Кирил Динев и Марин Петров и всичко това само, за да докарат нещата до мач на Внезапна Смърт. Шампионите обаче имаха друг сценарии в главите си и след стабилна игра Динев вкара последната осмица за сезона, с което направи Fire Squad шампион за втори пореден път.

Fire Squad шампион за втори пореден път! От ляво на дясно: Валентин Алагенов, Явон Неделчев, Кирил Динев, Анастасия Христова, Станислав Делчев, Марин Петров и Кристиан Горанов

С това сезонът приключи. Fire Squad успя да се включи в звезден клуб на само три отбора, които са печелили титлата в лигата по Билярд 8-ма Топка повече от веднъж, след като бяха абсолютни новаци през миналата кампания. Лигата на “неслучайните” шампиони вече включва Химик, Масе и Fire Squad. IQOS трябваше да се задоволи с второто място, въпреки че отборът получи подобаващ бонус заради желанието си да играе на телевизионна маса, а освен това Играчът на Сезона дойде именно от техните редици, след като капитанът Михалис Василиу спечели шест от шест изиграни мача през тази кампания. Двойката на сезона остана призвание на състезателите на Solid Gamblers Крис Тролио и Стоян Пеев, а победители във втори ешелон станаха Suicide Squad.

Интервюта от плейофите и разбира се, веднага след тях, можете да гледате по Game Masters TV:

Няколко снимки и избрани момента от Плейофите можете да видите на нашата Facebook страница: ТУК

А новият сезон в Game Masters започва на 27-ми януари, така че можете да побързате да се запишете на бара в клуб STIX или онлайн на www.gamemasters.eu!