Плейофи и TBOGM 2020

July 9th, 2020
|||| 1 2 3 4 5
The Cues Brothers печелят 15-ия юбилеен сезон в Game Masters

The Cues Brothers печелят 15-ия юбилеен сезон в Game Masters

В 15-ия пореден сезон на Game Masters се изиграха 1776 фрейма и бяха вкарани 26 489 топки. Сами можете да прецените колко са били оспорвани всички тези фреймове!

Юбилеят бе ознаменуван и с две индивидуални награди за общи заслуги към Game Masters. По стечение на обстоятелствата и двамата наградени се казват Петър и са с нас още от самото начало на лигите през вече далечната 2012 година. Петър Бончев и Петър Илиев получиха медали не само заради постоянството си, но и заради множеството доведени и запалени хора по билярда в Game Masters, наред с часовете доброволчески труд, който бе инвестиран от тяхна страна за общото благо на всички. Благодарим им още веднъж!

За да се стигне до награждаването им обаче, трябваше да преминем през 13 тежки кръга. Първата бомба падна в Кръг 1, когато IQOS спечели с 4:0 срещу IQOS United и въпреки повдигнатите вежди оглави класирането. Падна и първата щека за сезона, но никога няма да познаете кой бе автор… Почакайте още малко и помислете… Да, но не е той… Всъщност, автор, вярвате или не, Георги Панчев! И на ниските рангове не е забранено да правят щеки 🙂

Последва наглед спокоен Кръг 2, в който обаче дербито между Fire Squad и Dark Side си заслужаваше. Георги Чомовски започна стилно сезон, който щеше да се превърне в изключително успешен за него. Щека за него при победата му срещу Станислав Делчев, а за капак на всичко, той добави още една щека в актива си, този път в мача на двойки, където си парнтира с капитана си Стефан Кемилев.

С това стигнахме до Кръг 4, когато отново Георги Панчев блесна с 8-ца директно от разбиване, която помогна на отбора му Гринци да срази Химик с 3:1. Най-изразителната победа обаче бе за Tupan Techno, които сразиха Solid Gamblers с 4:0 и заеха първото място във временното класиране.

В Кръг 5 паднаха още две щеки. Иван Въков от IQOS и Александър Първанов от The Cues Brothers се отличиха при победите си в този кръг с пълно разчистване на масата.

Последва Кръг 6, който се оказа една от повратните точки през сезона. Fireball стъжни сезона на Suicide Squad след категорична победа с 4:0, а Solid Gamblers направиха същото срещу Сбирщайн и се върнаха в играта. Гринци също поднесоха изненада с 4:0 срещу лидера Tupan Techno, а от цялата тази патаклама се възползваха Dark Side, които с постоянна игра постигнаха 4 победа с 3:1 в 6 изиграни срещи, с което станаха новите лидери във временното класиране.

Тъмната страна не успя да се задържи за дълго на върха на класирането, тъй като още в Кръг 7 Гринци успяха да постигнат втора поредна победа с 4:0, този път срещу The Cues Brothers, с което станаха лидери. IQOS нанесоха втора поредна загуба с този резултат на Сбирщайн, изпращайки ги на дъното в класирането, а Костадин Горанов и Светломир Милославов от Tupan Techno записаха игра на щека в мача си на двойки.

Последва затишие в средата на сезона, за да се стигне до Кръг 9, където първо Илиян Киряков от Химик избухна с щека, а след това последваха две разгромни победи с 4:0. Tupan Techno срази Suicide Squad, а Fireball надделя над Сбирщайн, с което оглави и временното класиране.

В Кръг 10 Solid Gamblers направиха заявка за едно от челните места в края на сезона след 4:0 срещу директен опонент в лицето на Side Spin, а Пламен Апостолов от IQOS записа името си към състезателите отбелязали щека през тази кампания.

В Кръг 11 падна може би най-голямата изненада за сезона. Аутсайдерите Сбирщайн разгромиха четирикратния шампион Химик с 4:0 и възобновиха надежди за участие в плейофите, докато Георги Горанов от Suicide Squad записа първа игра на щека през сезона.

Кръг преди края в Кръг 12 Fire Squad попари надеждите на Сбирщайн за каквото и да е след категорично 4:0 и даде заявка за първото място в края на сезона. Лидер обаче бе Solid Gamblers, които буквално изкараха Dark Side от борбата за първото място след унищожително 4:0.

В последния фатален Кръг 13 обаче Solid Gamblers на свой ред бяха разгромени с 0:4 от IQOS и загубата ги свлече до трето място в крайното класиране. Гринци отново блеснаха, този път с 4:0 срещу Suicide Squad, което изненадващо или не, закова отбора на първото място в крайното класиране. Втори останаха Tupan Techno, а четвърти Fireball, които имаха равен брой точки с Dark Side, но по-малко служебни загуби. Място в горната част на схемата на плейофите не намериха Сбирщайн и IQOS United.

Крайно класиране за сезона: ТУК

Няма как да не споменем и лютата битка в Индивидуалната Ранглиста, където на първо място почти през целия сезон бе интернационалната снукър рефер звезда Десислава Божилова. Деси трупаше победа след победа и дори качи цели два ранга в рамките на сезона, но нищо не й попречи да остави конкуренцията далеч зад гърба си. 7 победи в 7 изиграни мача й заслужиха правото да участва в The Best of Game Masters 2019, което се оказа изключително приятно изживяване за нея – повече информация в предстоящата ни статия за този турнир. Зад гърба на Деси остана Николай Иванов също със 7 победи, но в 9 изиграни срещи. Третото място бе едно от най-оспорваните някога в тази класация – цели 4 състезатели с актив 6 победи в 8 изиграни срещи: Адриан Георгиев, Мартин Савов, Стоян Павлов и Петър Бончев. В последстие г-н Павлов успя да спечели турнира организиран между тях и се присъедини към Божилова и Иванов в TBOGM 2019.

Призът за двойка на сезона отиде в отбора на Solid Gamblers. Александър Самарджиев и Тоше Павлов направиха убийствен тандем през кампанията и спечелиха 4 от 5 изиграни срещи, което се оказа достатъчно да заслужат медалите по време на награждаването.

С това стигаме и до заветните Плейофи! Разбира се, там драмата започна още на осминафиналите, където срещите бяха изключително оспорвани, с изключение на разгромната победа на Химик с 6:0 срещу Gentleman’s play само в три срещи, без дори да се стигне до мач на двойки.

IQOS изоставаше през цялото време в мача си срещу The Cues Brothers и не успя да се възстанови, отивайки в долната част на схемата след загуба с 2:5.

Най-оспорван сблъсък на този етап сътвориха Dark Side и Suicide Squad, където тъмната страна поведе с 2:0, но след втория мач и чиста победа самоубийците поведоха с 3:2. Последва епичен мач между Георги Чомовски и суперзвездата на Game Masters Ники Стоилов. Петричкия Селби поведе с 4:1 срещу Макето, но Чомовски не се предаде нито за миг и обърна до 5:4 в своя полза, с което отборния резултат стана 3:3. В мача на двойки отново Георги блестеше на масата, а след още един решаващ фрейм и в тази среща, Dark Side победи с 4:3 и заслужи мястото си на четвъртфиналите, докато Suicide започна дълъг път в долната част на схемата.

В последния осминафинал падна и първата по-голяма изненада. След две поредни титли в лигата Fire Squad напусна борбата за трофея, след като водеше с 3:2 срещу Side Spin, но допусна обрат до 3:6 и също се присъедини към борбата във втори ешелон.

Обзорът ни продължава с борбата за втори ешелон или любимите на всички тиквени медали. Двата отбора завършили на последните две места в класирането бързо напуснаха още на ниво четвъртфинал. Сбирщайн поведе на IQOS с 2:0, но това бе всичко, до което се докопа отбора, последваха три поредни загуби за крайното 2:6. IQOS United се представиха една идея по-добре срещу Gentleman’s play достигайки до 3 точки, но от другата страна също отбелязаха 6 за крайното 6:3.

Стремежът на новаците от Gentleman’s play обаче бързо бе пресечен, след като все още действащите шампиони Fire Squad ги отнесоха с 6:0 само в три срещи и показаха, че все още имат желание за борба за нещо през този сезон. Другият полуфинал бе по-интересен, след като Suicide Squad поведе с 4:0 срещу IQOS, но изненадващо за всички Георги Горанов не успя да запише нито партия срещу Михалис Василиу и IQOS върна 3 точки изоставане. В мача на двойки се стигна до ифарктен решаващ фрейм, който след много емоции бе спечелен от Иван Минков и Александър Несторов, които подпечатаха визите за финал във втори ешелон на Suicide Squad.

Този финал обаче си беше истинско кланйье. Категорично 6:0 за Suicide Squad срещу Fire Squad в битката на squad-овете и поредна титла във втори ешелон за Suicide Squad, които за пореден път се закичиха с медалите в тази част на схемата.

Suicide Squad с поредна титла във Втори Ешелон на Game Masters.
На снимката от ляво на дясно: Николай Стоилов, Александър Синадински, Мария Златева, Александър Несторов и Георги Горанов

Същевременно битката за “голямата” титла и купите в горната част на схемата навлезе в четвъртфиналите. Отборът на Гринци за пореден път не издържа на напрежението във финалната фаза след феноменалния си сезон. Лидерът в крайното класиране отнесе три бързи шамара от The Cues Brothers за крайното 7:0, като дори нямаше нужда от мач на двойки.

Solid Gamblers също нямаше нужда от мач на двойки срещу Side Spin. Комарджийте загубиха първата си среща, но след това записаха две чисти победи на нула с автори Стоян Пеев и Тоше Павлов, което направиха резултата 6:2 и подпечатаха виза за полуфиналите.

Най-старото дерби в Game Masters също започна със загуба за Tupan Techno в първата среща срещу Химик, но TT успя да спечели и трите оставащи мача, с което изхвърли четирикратния шампион Химик от борбата след крайното 5:1.

Най-оспорван на този етап бе мача между Fireball и Dark Side, въпреки че крайния резултат не предполага това. И трите индивидуални срещи между тези два отбора завършиха с решаващ фрейм, но и трите победи отидоха в лагера на огнения отбор. С това те имаха нужда само от фрейм в мача на двойки, за крайното 4:0, което оформи и полуфиналните сблъсъци.

Първият полуфинал също не предложи много интрига. Tupan Techno успя да спечели и трите индивидуални сблъсъка срещу Solid Gamblers и при резултат 4:0 обезсмисли двойките и заслужи правото да играе финал за трети път в историята на отбора.

В другата среща имаше повече драма. The Cues Brothers първите си две срещи срещу Fireball с по 2:0, но Валентин Алагенов върна своите в играта след като на свой ред записа победа и две точки в актива на отбора. Йоан Папазов и Динко Коцев обаче нямаха никакво намерение да протакват нещата и категорично спечелиха двойките с 4:0, за да оформят крайното 7:2 и да отпътуват към финала.

Срещата за третото място бе истинско бижу. Крис Тролио поведе Solid Gamblers напред след победа с 4:2 срещу Марин Петров за 2:0 в отборни резултат. Fireball върнаха точка от изоставането си след като Адриан Георгиев спечели решаващ фрейм срещу Тоше Павлов. Последва нова победа за огнените след като Валентин Алагенов победи с 4:1 Стоян Пеев, а с това Fireball обърна до 3:2 в своя полза. Последва обаче пореден обрат, след като двойката на сезона от Solid Gamblers в лицето на Александър Самарджиев и Тоше Павлов се развихри и срази Валентин Алагенов и Деян Стоянов с 4:1. Това се оказа достатъчно за Solid Gamblers да излезе за последен път напред в резултата и да спечели призовото трето място с 4:3.

С това стигаме и до финала, където също имаше драма и обрати. Изненадващо за всички, Петър Бончев от Tupan Techno открадна два бързи фрейма на едно от MVP-тата на The Cues Brothers Димитър Андонов, с което TT поведе с 3:0 след първата среща. Последва обаче сблъсък между капитана на братята (и сестрите) Динко Коцев и Костадин Горанов от Double T. Коцев поведе убедително с 3:0, но не успя да изравни отборния резултат, след като Горанов Джуниър започна да гради обрат. Силите му стигнаха само за две партии, а крайната победа с 4:2 за Динко означаваше изоставане от 2:3 за отбора му.

На масата за Tupan Techno застана капитана Светломир Милославов, който нямаше загуба през редовния сезон и подплъти този резултат с още две победи на плейофите. The Cues Brothers обаче имаха приготвен отговор в лицето на Мартин Савов, който се намираше в изключително добра форма и настроение. С добра игра Савов успя успешно да затвори мача в своя полза, като даде само един фрейм на опонента си за 4:1, с което обратът стана реалност и TCB поведе с 4:3.

Отново Савов остана на масата за мача на двойки, като към него се присъедини Димитър Андонов, докато дуото за Tupan Techno бе Светломир Милославов / Петър Бончев. Сценарият от последната среща се повтори и с добра игра дуото на братския отбор не позволи да се стигне до нов обрат. Победата с 4:1 подпечата и шампионския резултат за The Cue Brothers на финала срещу Tupan Techno: 6:3.

Сезон 15 в отборните лиги по 8-ма Топка на Game Masters завърши с победа за The Cues Brothers на финала срещу Tupan Techno

Всички резултати от Плейофите можете да намерите: ТУК

Записването за новата кампания в Game Masters е вече открито. Ще защитят ли The Cue Brothers титлата си? Може ли Вашият отбор да ги победи? Ще разберем на есен, начало: 29-ти септември!