Плейофи и TBOGM 2020

July 9th, 2020
|||| 1 2 3 4 5
The Best of Game Masters 2020

The Best of Game Masters 2020

The Best of Game Masters 2019 завърши по невероятен начин. Десислава Божилова оцеля в решаващ фрейм още на осминафинал, а след това се пребори три пъти под ред със състезатели от Ранг 9, за да стане шампион в най-големия индивидуален турнир на Game Masters. Все още Ви дължим статия, обзор и снимков материал, но преди всичко това нека да обявим новата кампания – The Best of Game Masters 2020!

Първата квалификация за сезона ще бъде на 12-ти октомври, събота, с начален час 10:30, разбира се, в клуб STIX! Все още се опитваме да потвърдим всички останали дати до края на сезона, като квалификациите отново ще бъдат общо 8, а датите, в които ще се целим – всяка втора събота на месеца.

Квотите за финалния турнир отново ще бъдат само 16, като този сезон те ще бъдат разпределени по следния начин:

  • Шампионката от миналата година (Деси Божилова) в случай, че спечели поне 130 точки в Индивидуалната Ранглиста на квалификациите
  • 8-те победители в отделните квалификации, но само в случай, че са събрали поне 160 точки в Индивидуалната Ранглиста
  • Играчът завършил на първо място в Индивидуалната Ранглиста на квалификациите
  • 2-мата победители в Индивидуалните Ранглисти на лигите по Билярд 8-ма Топка за сезони Есен 2019 и Пролет 2020.
  • 2-мата състезатели завършили на второ място в същите тези две ранглисти.
  • Power Ball квота – победителят от квалификациите между играчите на сезона в лигите по Power Ball за сезони Есен 2019 и Пролет 2020
  • Wild Card квота – за нея ще бъде организиран квалификационен турнир, в който ще бъдат включени състезателите завършили на трето място в ранглистите в лигите по Билярд 8-ма Топка, а в зависимост от тяхната бройка могат да бъдат добавени допълнителни състезатели

Бонус точки за Индивидуалната Ранглиста към квалификациите ще бъдат присъдени на всички състезатели, които участват в отборните лиги, съберат нужния брой мачове, за да могат да участват на Плейофи и отборът им завърши успешно сезона и Плейофите без да даде нито една служебна победа в тях. Количеството бонус точки се равнява на 15, като то ще може да бъде спечелено до четири пъти от всеки един състезател за участие съответно в сезоните по Билярд 8-ма Топка Есен 2019 / Пролет 2020 и Power Ball Есен 2019 / Пролет 2020.

В случай на равни точки между състезатели в която и да е от посочените ранглисти ще се гледа най-късната фаза, до която състезател е достигал по време на квалификациите (финал, полуфинал и тн.). В случай, че има равенство в тези фази ще се гледа втората, третата, четвъртата и тн. най-далечни фази, до които състезателят е достигал докато не бъде разрешено равенството. В случай, че статистиките и фазите на играчите са абсолютно еднакви ще се тегли жребий (освен в случаите, в които състезателите изобщо нямат участие на квалификации).

Възможно е да има освободени квоти заради отказали се състезатели, победители в турнири, които не са събрали необходимия брой точки или състезатели, които са спечелили повече от една квота. Тези квоти биват присъждани на най-високо класирания състезател в Индивидуалната Ранглиста от квалификациите, който все още не е спечелил квота.

Във финалния турнир ще има четирима поставени състезатели както следва:
Поставен под номер 1: Шампионът от миналата година (ако се класира)
Поставен под номер 2: Победителят в индивидуалната ранглиста от квалификациите
Поставен под номер 3-4: Играчите на сезона в лигите по Билярд 8-ма Топка (тегли се жребий кой да е поставен на трето и кой на четвърто място)
Ако шампионът не се класира, номерата на поставените минават с едно надолу, а на четвърто място ще бъде поставен победителят от Power Ball квалификацията.

Официален спонсор на The Best of Game Masters 2020 е фирма Реал Билярд ЕООД. Квалификациите и организацията се извършва със съдействието и подкрепата на клуб STIX, www.PrintIgniter.com и Game Masters TV.