Отлагане на лигата по Билярд 8-ма Топка

November 26th, 2020
|||| 1 2 3 4 5
The Two Brothers

The Two Brothers

В сезон XVI на Game Masters в лигата по Билярд 8-ма Топка се включиха цели 14 отбора, а схемата за Плейофите за пръв път бе доста по-различна. Само 8 от 14-е отбора щяха да спечелят правото да участват в битката за трофеите, което направи кампанията една от най-оспорваните до сега.

Постиженията прес сезона започнаха още през първи кръг, в който Иван Михов отбеляза 8-ца от разбиване. Само още един състезател успя да постигне нещо подобно през сезона и това бе Никола Хилендаров през кръг 9.

Щеките също заваляха още от самото начало. Димитър Андонов откри с Break & Run още през първи кръг. В последствие към него се присъединиха Динко Коцев, Горан Йорданов, Александън Първанов, Николай Стоилов, Петър Бончев и Кирил Динев. Кирил Динев направи своята щека в мача си срещу Илиян Киряков, който също се разписа в тази среща. Киряков добави още 3 щеки през сезона, с което доказа, че е най-класния състезател в лигата, като 2 от тези щеки бяха в рамките на един и същи мач. На Плейофите имаше една единствена щека и нейн автор бе Александор Сотирополус.

В графата с разгромни отборни победи с 4:0 имаше доста голям прецеден – отборът на Dark Side успя да загуби с този резултат цели 4 пъти от Suicide Squad, IQOS, Fire Squad и The Cues Brothers. Suicide Squad бяха единственият отбор, който успя да запише две победи с пълен актив като втората бе срещу RunOut. В тази статистика влизат още Гринци с победа 4:0 срещу Fire Squad, Tupan Techno срещу Химик в най-старото дерби в Game Masters, The Gentlemen срещу Fire Squad, Химик срещу IQOS иRunOut срещу Ентусиастите.

Преди да стигнем до Плейофите имаше изключително драматичен последен Кръг 11, в който трябваше да се определи кой ще заеме 8-ото място и ще бъде последния отбор, който ще играе в Плейофите. В битката бяха замесени Химик, RunOut и The Gentlemen. Неверояти обрати и резултати направиха така, че най-малко вероятният победител от тази тройка, The Gentlemen, изпревари доста по-опитните си опоненти и спечели правото да завърши на 8-ото място. С това бе оформено и Крайното Класиране, което означаваше, че Плейофите могат за започнат.

Традиционно започваме обзора с Втория Ешелон, където участие взеха всички отбори, които не успяха да се класират за Плейофите. Dark Side победиха първо Ентусиастите с 6:2, а след това и RunOut с 5:0, за да достигнат почти безпроблемно до мини-финала. В другата част на схемата Fire Squad продължи служебно, тъй като IQOS не се появи и налетя директно на Химик. Това бе и най-драматичната среща във Втори Ешелон, като се достигна до инфарктна победа с 4:3 за четирикратния шампион на Game Masters. Това отреди финал между Химик и Dark Side. Там Химик поведе след първата среща, но именно във втората Александор Сотирополус започна с единствената щека в Плейофите. Това даде криле на Тъмната Страна, която достигна до пълен обрат и спечели следващите три срещи, за финалното 7:2. С това Dark Side спечели медалите във Втори Ешелон, въпреки доста слабия сезон, който изигра.

Пореден сезон, в който Dark Side достига до отличия и медали. От ляво на дясно на снимката са Стефан Кемилев, Анна Кемилева, Георги Чомовски, Александрос Сотирополус и Даниел Хаджиев. Въздесъщия Петът Илиев по-известен като Мечо Пух се е осамотил някъде с бирата си.

В горната част на схемата всичко започна наглед спокойно. Tupan Techno срази Side Spin със 7:0, докато The Gentlemen поднесе изненада и отстрани Fireball със 7:3.

Пътят на джентълмените свържи на четвъртфинал, където Гринци успя да се разправи с тях след доста оспорван мач за крайното 5:3. В другия четвъртфинал бе истинска драма след като Solid Gamblers и Tupan Techno завършиха при резултат 4:4. В мача на Внезапна Смърт бе още по-драматично, след като Александър Самарджиев и Светломир Милославов достигнаха до решаващ фрейм, в който Милославов успя да надделее след невероятни излизания от снукър позиции заложени от Самарджиев.

На полуфиналите нямаше толкова интрига, след като и двама мача завършиха без да има нужда от двойки. Suicide Squad срази Гринци с 4:0, докато шампионите от The Cues Brothers в повторение на финала от миналия сезон спечелиха също след три мача с 6:2 срещу Tupan Techno.

Мачът за третото място на свой ред бе най-драматичния в Плейофите. Гринци поведе с 5:2 срещу Tupan Techno преди двойките, но там загуби на нула, за да се достигне до резултат 5:5 и още една Внезапна Смърт. В нея капитанът на Гринци Румен Маринов игра на много високо ниво, но Светломир Милославов бе безпогрешен и спечели с 2:0, втори решаващ мач в рамките на едни и същи Плейофи. С това Tupan Techno добави бронзови отличия към сребърните от миналата кампания, а Гринци завършиха четвърти след пореден силен сезон в лигите.

Втори под ред бронзови отличия за Tupan Techno, които изиграха най-оспорвания мач на Плейофите срещу Гринци в спор за отличията. На снимката от ляво на дясно, Марио Станимиров, Костадин Горанов, Георги Панчев, Румен Маринов, Светломир Милославов, Тереза Бисерина и Петър Бончев.

Финалът също не разочарова. Мария Златева победи с 2:0 Михаела Сиракова, за да изведе Suicide Squad с 3:0 срещу The Cues Brothers, които играеха втори пореден финал. Капитанът на шампионите ги върна в играта, след като успя да спечели с 5:1 срещу Никола Есмеров, с което намали изоставането до 2:3. И, разбира се, за да бъде драмата пълна, в третия мач се достигна до решаващ фрейм, в който Александър Несторов загуби от Мартин Савов. Това доведе до мач на двойки, който започна при резултат 3:3 или с други думи – winner takes all! Ивайло Василев и Никола Есмеров започнаха ударно и поведоха с 3:0 срещу Мартин Савов и Веселин Аладжов. Два фрейма им оставаха от това да направят отбора си шампион, но нещо в играта им се пречупи. Савов и Аладжов се задържаха в мача и успяха консистентно да обърнат мача, печелейки 4 поредни фрейм за крайното 4:3. С това финалния резултат от 5:3 направи The Cues Brothers шампиони за втори поредна кампания!

Шампионите от The Cues Brothers за втори пореден път от ляво на дясно Александър Първанов, Мартин Савов, Динко Коцев, Веселин Аладжов, Мартина Драганова, Димитър Андонов и Михаела Сиракова.

С това приключи сезон с 262 индивидуални мача, 81 мача на двойки, 1591 изиграни фрейма с 23 497 вкарани топки, а новия Сезон XVII: Shine A Light вече започна в клуб STIX.