Game Masters Season XVIII: Revelations

August 22nd, 2022
|||| 1 2 3 4 5

The Best of Game Masters

Квалификациите за най-големия турнир в края на сезона на Game Masters продължават и през този сезон. Графикът остава същият – всяка втора събота на месеца в клуб STIX от 10:30, като изключения в програмата и промени са възможни. За повече информация следете сайта ни www.gamemasters.eu.

Квотите за финалния турнир The Best of Game Masters отново ще бъдат само 16, като този сезон те ще бъдат разпределени по следния начин:

  • Шампионът от миналата година в случай, че спечели поне 130 точки в Индивидуалната Ранглиста на квалификациите
  • 8-те победители в отделните квалификации, но само в случай, че са събрали поне 160 точки в Индивидуалната Ранглиста
  • Играчът завършил на първо място в Индивидуалната Ранглиста на квалификациите
  • 2-мата победители в Индивидуалните Ранглисти на лигите по Билярд 8-ма Топка за изминалите два сезона
  • 2-мата състезатели завършили на второ място в същите тези две ранглисти.
  • Power Ball квота – победителят от квалификациите между играчите на сезона в изминалите две лиги по Power Ball
  • Wild Card квота – за нея ще бъде организиран квалификационен турнир, в който ще бъдат включени състезателите завършили на трето място в ранглистите в лигите по Билярд 8-ма Топка, а в зависимост от тяхната бройка могат да бъдат добавени допълнителни състезатели

Бонус точки за Индивидуалната Ранглиста към квалификациите ще бъдат присъдени на всички състезатели, които участват в отборните лиги, съберат нужния брой мачове, за да могат да участват на Плейофи и отборът им завърши успешно сезона и Плейофите без да даде нито една служебна загуба в тях. Количеството бонус точки се равнява на 15, като то ще може да бъде спечелено до четири пъти от всеки един състезател за участие съответно в сезоните по Билярд 8-ма Топка и Power Ball.

В случай на равни точки между състезатели в която и да е от посочените ранглисти ще се гледа най-късната фаза, до която състезател е достигал по време на квалификациите (финал, полуфинал и тн.). В случай, че има равенство в тези фази ще се гледа втората, третата, четвъртата и тн. най-далечни фази, до които състезателят е достигал докато не бъде разрешено равенството. В случай, че статистиките и фазите на играчите са абсолютно еднакви ще се тегли жребий (освен в случаите, в които състезателите изобщо нямат участие на квалификации).

Възможно е да има освободени квоти заради отказали се състезатели, победители в турнири, които не са събрали необходимия брой точки или състезатели, които са спечелили повече от една квота. Тези квоти биват присъждани на най-високо класирания състезател в Индивидуалната Ранглиста от квалификациите, който все още не е спечелил квота.

Във финалния турнир ще има поставени в схемата състезатели както следва:
Поставен под номер 1: Шампионът от миналата година (ако се класира)
Поставен под номер 2: Победителят в индивидуалната ранглиста от квалификациите
Поставен под номер 3-4: Играчите на сезона в лигите по Билярд 8-ма Топка (тегли се жребий кой да е поставен на трето и кой на четвърто място)
Ако шампионът не се класира, номерата на поставените минават с едно надолу, а на четвърто място ще бъде поставен победителят от Power Ball квалификацията.

Официален спонсор на The Best of Game Masters е фирма Реал Билярд ЕООД. Квалификациите и организацията се извършва със съдействието и подкрепата на клуб STIX, www.PrintIgniter.com и Game Masters TV.