RIGHTS project: Кръгла маса на тема „Речта на омразата в спорта” (+RESPECT in SPORT: Intercultural communication to counter hate speech)

RIGHTS project: Кръгла маса на тема „Речта на омразата в спорта” (+RESPECT in SPORT: Intercultural communication to counter hate speech)

На 31.10. 2022 г. в Огледалната зала на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе кръгла маса на тема “Речта на омразата в спорта” (+RESPECT in SPORT: Intercultural communication to counter hate speech). Организатор бе Сдружение “Аматьорски спортни лиги” (Game Masters) в партньорство с Геолого-географския факултет и Департамента по спорт на Софийския университет.

Събитието е част от проекта RIGHTS и целеше да запознае участниците с основните тенденции и съвременни проблеми, свързани с расизма и речта на омразата в спорта. Организаторите представиха иновативни модели и подходи за справяне с тези предизвикателства, а по време на дискусиите се откроиха и някои добри практики, които могат да бъдат използвани от заинтересованите страни в България.

На събитието присъстваха мениджъри, треньори, футболни съдии, спортисти, представители на научната и академична общност, учители, членове на НПО сектора, както и други заинтересовани лица.

Всички в залата с обединиха около принципите и целите, залегнали в проекта RIGHTS.

Проектът RIGHTS е съфинансиран от програмата Еразъм+ (№ 622308-EPP-1-2020-1-IT-SPO-SCP) и се изпълнява в партньорство с още шест партньорски организации от Италия (USMA и Universita Ca Foscari Venezia), Португалия (Rosto Solidário), Турция (Hacettepe Universitesi), Сърбия (Udruzenje Navijaca Gentlemen) и Гърция (Kyttaro Enallaktikon Anazitiseon Neaon Kean).

Повече за проекта и участниците в него може да намерите на сайта: https://rights.usmacaselle.org/about-us/

Всички образователни ресурси и официални документи са налични тук: https://rights.usmacaselle.org/resources/