Мачовете от плейофите в лигите Game Masters се играят на директна елиминация, като в тях важи специална точкова система описана в наръчника с правила за участие:Участие в Плейофитe

      Играч може да участва в плейофите с даден отбор само при условие, че има изиграни минимум 4 индивидуални мача за този отбор по време на редовния сезон. Мачове на двойки не се включват в тази бройка. Възможно е дадена лига да има различни условия и различен брой мачове, които трябва да се изиграят за участие в плейофите - за повече информация се консултирайте с отговорника на лигата си.
      За участие в плейофите всеки играч трябва да представи документ за самоличност, който да съдържа и снимка!

Плейофи Формат

      Правилата за отборните мачове провеждани през редовния сезон важат в пълна сила и за тези, провеждани в плейофите, с едно изключение в дисциплините, в които резултатът се определя на базата на фреймове и няма точки. За отборните мачове от плейофите се въвежда допълнителна точкова система за точките спечелени от индивидуалните срещи, тъй като отборните мачове от плейофите се провеждат на базата на директни елиминации.
      Всеки спечелен индивидуален мач от редовния сезон носи една точка за отбора на победителя, независимо от това дали мачът е бил оспорван или не. В плейофите е възможно даден индивидуален мач да донесе до три точки, в зависимост от това колко оспорвана е била срещата.
      Ако играч спелечи мача си без да позволи на съперника си да спечели фрейм, то отборът му си записва три точки за тази победа. Ако играчът спечели мача си, но съперникът му успее да спечели максималния брой фреймове, до които може да достигне без да спечели мача, то на отбора на победителя се присъжда една точка. Ако играч спечели мача си, а съперникът му успее да спечели брой фреймове различен от нула и максималния брой, до който той може да достигне без да спечели мача, то на отбора на победителя се присъждат две точки за този мач. След приключване на трите индивидуални срещи от отборния мач, победител е отборът, който е събрал повече точки от индивидуалните мачове. За повече информация се консултирайте с отговорника на лигата си. Тази система е валидна за лиги по Билярд 8-ма Топка и Action Snooker.
      В случай на равенство в точките се изиграва бърз мач на "Внезапна смърт", при който всеки отбор номинира играч, който да го представлява, без значение от ранга на играча и без значение какви рангове са взели участие в срещата до момента (правилото за сбора на ранговете не важи). Избраните състезатели се изправят един срещу друг и победител е този, който пръв спечели два фрейма. Срещите "Внезапна смърт" винаги се играят до два спечелени фрейма без значение какви са ранговете на играчите. В лигите по Power Ball мачовете на "Внезапна смърт" се играят до 22 спечелени точки, отново без значение какви са ранговете на състезателите участващи в срещата.